Home-made speltpizza

Toen wij vanmorgen ons boodschappenlijstje aan het maken waren en moesten bedenken wat we vanavond wilden eten, hadden we zin in comfort food. Maar, als je me een beetje kent, weet je dat ik van gezond hou. En als je me een beetje kent weet je ook dat ik meer spelt dan tarwe eet.
Je raadt het al: speltpizza!

Mijn hunk heeft het deeg gemaakt. Het was een beetje een gedoe, want hij wist niet dat we een mixer hadden met deeghaken (jep, ik ben degene die vaker kookt). Ons deeg is dus bereid met een staafmixer, hehe.

Toen ik het deeg vervolgens bestrooid had met een half pak bloem ben ik gaan rollen.

IMG_7644.JPG

Ondertussen maakte mijn hunk een home-made sausje, bestaande uit verse tomaten, tomatenpuree, basilicum, Italiaanse kruiden, peper en zout.
Dat kan hij heel goed (en dat is heel lekker)!

IMG_7646.JPG

Daarna ging ik twee mooie ronde pizza’s maken. Ik voelde me een echte pizzabakker en ik heb de net gemaakte pizzabodem ook even laten ronddraaien in m’n handen zoals je de koks bij de pizzeria altijd ziet doen. Like a professional.

IMG_7645.JPG

Daarna sneed ik een paprika, mozarella en pakte ik wat verse bladspinazie voor op de pizza. Mijn hunk fietste even naar de supermarkt om lamssalami te halen, want die was ik vanmorgen vergeten bij de boodschappen. Whoops.

IMG_7647.JPG

En toen mijn hunk weer gearriveerd was konden we de pizza versieren. Dat is het leukste deel, lekker bedenken wat je er op wil hebben. Veel groente. Dat is wat ik lekker vind. Maar onze saus was ook al één en al tomaat, dus het bleef bij paprika en spinazie.

IMG_7648.JPG

En toen kwamen ze uit de oven en waren we beretrots op onze mooie pizza’s. Een plaatje toch? Volgende keer doen we de oven wel iets hoger om de bodem wat meer crunchy te krijgen.

IMG_7651.JPG

Ingrediënten:
Voor het deeg:
7 gram gist
250 gram speltbloem
1/2 theelepel zout
2 eetlepels biologische olijfolie
1,25 ml lauwwarm water

Voor de saus:
3 verse tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel Italiaanse kruiden
Peper
Zout

Wij hadden de oven op 200 graden en deden de pizza’s er 20 minuten in, maar maak hier gerust 220 graden en 25 minuten van (hangt ook een beetje van je oven af).

Bon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge