Gevulde courgette met quinoapilav

Eigenlijk lust ik bijna alles. Het enige wat ik écht niet door m’n strot krijg is boter. Niet bakboter ofzo, dat is oké. Kruidenboter vind ik ook nog wel lekker, maar gewoon roomboter, dat spul dat mensen op hun brood smeren. Van de geur alleen al ga ik bijna over m’n nek en mijn maag draait zich altijd drie keer om als ik de hoeveelheid boter bekijk die mensen op hun brood smeren. Zo’n weeïge geur. Bah. Echt heel erg vies. Verder eet ik ook geen varkensvlees, niet omdat ik het niet lust, maar omdat ik er buikpijn van krijg. Tot slot eet ik het liefst alleen maar biologisch vlees, omdat ik van “normaal” vlees een gigantisch groot schuldgevoel krijg en ’s nachts nachtmerries krijg van zielige, dode koetjes, schaapjes en kippetjes. Ik ben soms een beetje een zachtgekookt ei.

De hunk lust ook bijna alles, maar er zijn vier dingen waar hij echt niet gek op is: quinoa, courgette, aubergine en karamel (wheeehhhh). Mijn liefde voor karamel en zijn gruwelen bij karamel zijn op zich niet zo’n probleem. Als ik bijvoorbeeld zin heb in een reep Tony karamel-zeezout, dan kan ik die gewoon kopen en in m’n eentje opeten (dit doe ik dus amper, omdat ik ‘m dan ook serieus in mijn eentje opeet). Aubergine levert ook niet echt een probleem op. Ik vind aubergine wel lekker, maar kook er weinig mee. Zijn hekel aan quinoa en courgette leveren echter wel een kleine relatiecrisis op, want ik ben gek op quinoa en courgette.

We hoeven natuurlijk niet in elke avondmaaltijd quinoa en courgette te stoppen. Ik eet vaak quinoa als lunch zodat de hunk het niet ook hoeft op te eten, maar courgette vind ik door het avondeten soms zo lekker. Ik wilde graag een keertje proberen om mijn eigen variant van de quinoapilav uit de Voedselzandloper te maken, maar daarin zat zowel quinoa als courgette. Toen ik het voorstelde aan de hunk betrok zijn gezicht en zei ik meteen: “Laat maar, we eten wel iets anders!” Tot mijn grote verbazing zei de hunk opeens dat hij het eigenlijk wel eens wilde proberen en zodoende aten wij vanavond mijn eigen variant van gevulde courgettes met quinoapilav.

De hunk kreeg het wel naar binnen en vond het niet per se heel erg smerig, maar hij zat ook niet echt te genieten van z’n avondmaaltje. Ik vond tóch dat dit recept blogwaardig was, want de hunk is niet echt een goede graadmeter als het gaat om recepten met courgette en quinoa. Ik vond het zelf om mijn vingers bij af te likken, dus als jullie vertrouwen op mijn (zeer nauwkeurige en in dit geval zeer juiste) oordeel, dan is dit recept zeker een aanrader om uit te proberen!

De ingrediënten (voor 2 personen):
1 grote courgette
3 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el verse rozemarijn
1 el verse tijm
1 el gedroogde oregano
100 gram quinoa
50 ml water
200 ml tomatensap
2 tomaten in blokjes gesneden
1/2 rode paprika
een handje cashewnoten (ongezouten)
100 gram zachte geitenkaas
peper en zout naar smaak

Hoe?
Halveer de courgette in lengte en schraap het vruchtvlees er uit. Hak het vruchtvlees klein.

Snijd de ui en de teentjes knoflook in kleine stukjes en fruit dit in 3 minuutjes in de olijfolie in een pan.
Voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Voeg daarna het tomatensap, het water en de quinoa toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Roer het regelmatig door.
Verwarm nu de oven voor op 200 graden. Leg de courgettehelften in een lage ovenschaal. Vul de courgettehelften met het quinoamengsel uit de pan. Snijd je tomaten en je paprika in kleine stukjes en strooi deze stukjes vervolgens over de gevulde courgettes.
Kruimel vervolgens de geitenkaas in kleine stukjes en strooi dit ook over het geheel heen.
Doe 25 minuten in de oven en bak het geheel gaar.

Maal, terwijl het gerecht in de oven staat, je cashewnoten kort fijn (of hak ze fijn als je geen apparaat hebt om ze te malen) en strooi dit aan tafel over de pilav heen.

Als je wél van courgette en quinoa houdt: Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge