Broccolisoep

Ja, ik weet dat het lente is en dat iedereen vanaf nu aan de salades zit in plaats van soepjes, maar dit soepje staat al een eeuwigheid op mijn to-blog lijstje. Ik kwam op het idee om dit soepje te maken dankzij een oud-huisgenootje van mij (hoi Erik!) die dit soepje regelmatig maakte. Ik vond het er in het begin maar vies uitzien en de combinatie van ingrediënten leek me, zo helemaal fijngemalen, ook niet echt smakelijk. Maar wat kan een mens zich vergissen, hè…

Dit soepje is een combinatie van broccoli, tomaat en spinazie. Ik heb me laten vertellen dat als je die drie groenten in combinatie eet, de groenten extra goed voor je zijn. Ik weet niet helemaal of dat nou waar is, maar broccoli, tomaat en spinazie zijn los van elkaar in ieder geval goed voor je en de combinatie kan vast geen kwaad. Toen ik op kamers zat at ik dit soepje minstens één keer per week, gewoon om zeker te weten dat ik even iets gezonds binnenkreeg. Niet dat ik ongezond at hoor, maar ik belandde in mijn studentenhuis regelmatig in ongeplande chocola-met-rode-wijn-avonden en je begrijpt dat je je daarna niet echt een fitgirl voelt. Ach, het leven is een feestje en bij een feestje hoort wijn met chocola. Zo is het toch? Maar daarna is een gezond broccolisoepje een verademing, geloof me. 

Soep

De ingrediënten: 
2 kleine stronkjes broccoli
150 gr bladspinazie
3 tomaten
1 ui
1 el gedroogde rozemarijn
1 tl tabasco
peper
zout

Hoe? 
1. Kook de broccoli tot het gaar is. Snijd ondertussen de ui en de tomaat in kleine stukjes. 

2. Giet de broccoli af. Wok de ui glazig en voeg vervolgens de tomaat, broccoli en bladspinazie toe. Laat alles 5 minuutjes mooi warm bakken. 

3. Maal alles wat je in de wok gebakken hebt fijn met een staafmixer of doe het in de blender (ja, dat kan gewoon). Voeg koud water naar smaak toe (hoe meer water, hoe dunner je soep). 

4. Doe het fijngemalen mengsel in een pan en zet het op laag vuur tot het kookt. Voeg, terwijl het kookt, peper, zout, rozemarijn en tabasco toe. Laat nog 5 minuutjes zacht doorkoken. 

* Ter variatie kan je er een handje ongezouten cashewnoten, gewokte, kleine garnaaltjes of gebakken stukjes kip in doen. Erg lekker!


3 comments

  1. Wow – wat een kleur!

    Klinkt erg lekker – als je je over dat groen heen kunt zetten XD
    Zoë-Amber onlangs geplaatst…Tijdschriftkneuzen en SensatieschandalenMy Profile

  2. Huh je woonde toch in een huis met alleen maar vrouwen?

    Nee nog een tip: doe het alleen in een blender als ie van glas is, een plastic blender kan niet zo goed tegen de hitte 🙂

  3. Broccoli is erg gezond. Door de kleur lijkt het wel een beetje op de romige spinazie. Ik ga dit binnenkort eens proberen te maken, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge