Broccoliburgers

De wereld is in de ban van de burger. Niet die van de McDonalds (want blehhh), maar hippe burgers. Overal zitten opeens burgertentjes die geen standaard hamburgers serveren, maar kikkererwtenburgers, paddenstoelenburgers of zalmburgers. Ik vind dat leuk!

Broccoliburgers

… en ik doe dat na! Ik wilde ook een burger maken. Ik gebruikte het Voedselzandloperkookboek (tip!) als inspiratiebron voor deze burgers, dus helemaal zelf bedenken deed ik het niet hoor (mijn creativiteit moet nog een beetje groeien). En dat ging ik doen op een avond dat we vrienden over de vloer kregen. Als de hunk en ik vrienden op bezoek krijgen maken we meestal gewoon een recept dat we al vaker gegeten hebben, zodat we zeker weten dat we mensen geen vieze zooi voorschotelen. Dit keer deed ik het anders. Ik ging broccoliburgers maken terwijl we bezoek kregen en ik liep het risico dat het verschrikkelijk vies zou zijn. Ik dacht ook serieus even dat het mislukt was, want de burgers leken voor het bakken iets te vochtig om mooie, stevige burgers te worden, maar schijn bedriegt. Er viel één burger uit elkaar, maar dat kwam omdat ik onderontwikkelde hamburger-omdraai-skills heb.

Dit waren de burgers van de hunk, want die deed er een broodje onder (en hij deed er mayonaise op, brrr).
Dit waren de burgers van de hunk, want die deed er een broodje onder, ook lekker.

De ingrediënten (voor 4 burgers):
250 gr broccoli
50 gr roquefort
60 gr havermout
2 eieren
5 el olijfolie

Hoe? 
1. Kook de broccoli in zes minuutjes gaar. Laat even een minuutje afkoelen en stamp het daarna met een stamper (of een vork) tot een puree.

2. Voeg de roquefort, de havermout en de eieren toe en mix het goed. Maak vervolgens je handen nat met koud water en maak 4 burgers van het geheel.

3. Laat de burgers een uurtje stevig worden in de koelkast. Haal ze na een uurtje uit de koelkast en bak ze op hoog vuur in de pan. Laat beide kanten van de burgers een beetje bruin worden.

(De hunk deed een hele grote hoeveelheid mayonaise op zijn burger, maar ik vond dat zo oneerbiedig dat ik het niet bij de ingrediënten heb gezet — dan mis je toch de pure smaak van de burger?! Afijn. Mocht je toch van mayonaise houden, dan kan je dat op aanraden van de hunk op je burger doen!) 

Lekker met zoete aardappelfrietjes, jum!

4 comments

 1. Dat ziet er wel smakelijk uit, ondanks dat ik geen broccoli lust haha
  Maaike onlangs geplaatst…NEW IN: Adidas Superstar sneakersMy Profile

  1. De smaak van de kaas is veel overheersender dan de smaak van de broccoli, dus misschien lust je ze dan wel 😉

 2. Oeh dit ziet er heerlijk uit! Gezonde burgers, kan niet beterrr.
  Anouk onlangs geplaatst…Vijf fav’sMy Profile

 3. Ah, dit ziet er echt heel lekker uit!
  Ga ik zeker een keertje maken.
  Merel onlangs geplaatst…Fotoverslag // Fuerteventura + outfitMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge