Mijn keukenwishlist #1

H/oewel ons keukentje goedgevuld is met allemaal leuke en fijne apparaten, tools en sinds kort vlijmscherpe messen (brr) blijft er altijd wel wat te wensen over. De hunk en ik hebben op dit moment niet zo’n grote keuken, maar ooit als we een villa hebben (en dus ook meer keukenkastjes) staan deze dingen definitely op mijn wishlist! 

Paninigrill

1. Een paninigrill
Heb je die niet dan? Nee dus. Super suf, want praktisch elk Nederlands huishouden heeft wel een tosti-ijzer of een paninigrill. Wij dus niet. Ik eet bijna geen brood, maar het lijkt me zo leuk om hier m’n quesadilla’s in te maken i.p.v. in de pan en om misschien wat stukjes courgette te kunnen grillen. 

Slowjuicer

2. Slowjuicer
Ja! Dat wil ik! Echt heel graag! Ik ben heel heppie met mijn blender, maar wat een blender doet is gewoon je fruit zodanig vermorzelen dat het een prutje wordt. Een slowjuicer haalt echt alleen het sap uit fruit en gooit de rest (schil, pulp, noem maar op) weg. Voor de detox die ik binnenkort ga doen (info volgt!) zou een slowjuicer pittig handig zijn, maar helaas kunnen we ‘m niet kwijt. Gelukkig is mijn blender prima voor een detox, maar ooit… 

Kaasmesjes

3. Kaasmesjes
Ik ben gek op kaas. De hunk en ik hebben op vrijdagavond altijd “onze avond” en dan drinken we wijn en eten we kaas. Zoohoo lekker. Eigenlijk best gek, want als klein kind lustte ik absoluut geen kaas. Als mijn moeder me meenam naar de kaasboer bleef ik óf buiten wachten óf ik kneep de hele tijd mijn neus dicht tot we weer buiten waren. Grappig, want ik houd er nu nog steeds niet van om in kaaswinkels te zijn. Ik vind het nog steeds een beetje stinken. De kazen die ik lekker vindt zijn oud en vaak wat scherper. Jonge kaas lust ik nog steeds niet. Anyway, kaasmesjes! Handig, want zo kunnen we onze blauwe kaasjes, camembertjes en brietjes netjes snijden! 

Braadpan

4. Braadpan
Want dan kan ik lekkere stoofpotjes maken. Klein probleempje: als wij een beetje een grote braadpan willen moeten we óók een grotere oven. Dat staat sowieso op de planning, maar wel pas als we een groter huisje hebben. 

Stoompan

5. Stoompan
Want dan kan je je groenten stomen i.p.v. bakken en zo behoud je alle vitamines! Super handig én super lekker. Vrij groot helaas ook. Pleh. 

Grillpan

6. Grillpan
Dit is op zich geen tien-jaren-plan, want dit past nu al wel in ons kastje, maar op de één of andere manier vergeet ik altijd een grillpan te kopen als we in de IKEA zijn (bij IKEA verkopen ze namelijk prima grillpannen!). Voornaamste reden dat ik een grillpan wil, is omdat ik dan zo lekker visjes kan grillen. Mijn vader is daar de beste in en dat wil ik ook leren. Jum! 

One comment

  1. Jaaa ik wil ook graag een contactgrill (misschien voor m’n verjaardag!) en natuurlijk een slowjuicer. Dat komt er vast nog wel eens, ooit. En dan huur ik ook iemand die ‘m op ieder gewenst moment komt schoonmaken :P.
    Michelle onlangs geplaatst…10x leuke dingen #9: een awesome trui, dierenliefde en HomelandMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge