Heldin van de dag: Amber Albarda

Amber Albarda is mijn heldin van de eeuw. Als je nu denkt “Say WHUT?! Who’s that?” moet je jezelf even goed achter de oren krabben, want ik ben eigenlijk gewoon een beetje fan van haar en vind dat iedereen haar moet kennen. Amber Albarda is auteur van de leukste kookboeken van de hele wereld en gebruik mijn blog nu even om ongegeneerd reclame voor haar boeken te maken.

Ik heb vier boeken van Amber Albarda, namelijk:

– Eet jezelf mooi, slank & gelukkig
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig kookboek
– Gezond Bakken
Gezond Genieten

Als je de titels leest denk je misschien dat het dieetboeken zijn, maar dat zijn het niet! Het eerste boek, Eet jezelf mooi, slank & gelukkig, is voornamelijk een theorieboek met allerlei feitjes over voedsel. Het is heel makkelijk uitgelegd zodat eigenlijk iedereen het kan begrijpen. Ik vind dit boek echt super interessant om te lezen (ik lees het zelfs ’s avonds voor ik naar bed ga, NERD). Je leest over koolhydraten, water, eiwitten, waarom diëten vaak niet werken, wat suiker en melk met je lichaam doen en nog veel meer. Ik ben zelf heel veel bezig met gezond eten omdat ik vaak ziek ben, medicatie slik en graag mijn lichaam zo gezond mogelijk wil houden. Ik merk écht dat ik er baat bij heb om op mijn voedingspatroon te letten zodat mijn lijf de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. En dat is eigenlijk precies waar dit boek over gaat: wat heeft je lichaam eigenlijk nodig?
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig

Het tweede boek dat ik heb, Eet jezelf mooi, slank & gelukkig Kookboek, hoort eigenlijk een beetje bij het eerste boek. Het grijpt terug op dingen die genoemd worden in het theorieboek, legt ook nog wel het e.e.a. uit in het begin van het boek en brengt de theorie in praktijk met een hoop heerlijke, gezonde recepten. Het boek is alleen al leuk om in te bladeren dankzij de mooie foto’s en de vrolijke kleurtjes. Naast de standaard ontbijt-, lunch- en dinerrecepten vind ik het ook heel erg leuk dat er receptjes in staan om je eigen sauzen, dressings, dips en spreads te maken. Het is vaak veel gezonder en leuker om dit zelf te maken.
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig Kookboek

Boek drie, Gezond Genieten, is echt een kookboek. Waar het tweede boek dat ik hierboven noem nog een stukje theorie bevat staat dit boek gewoon vol met recepten. Dit boek gebruik ik heel vaak om inspiratie op te doen voor mijn eigen recepten. Ik kijk naar de ingrediënten die ze gebruikt (altijd verantwoord en vaak nét even anders dan de standaard ingrediënten die iedereen gewend is te gebruiken) en ik laat me inspireren door de leuke voedselcombinaties die ze maakt. Het allerfijnste aan dit fijne boek is dat er op elke pagina mooie foto’s staan. Ik hou van foto’s in receptenboeken, want dan kan ik een beetje voor me zien wat ik nou eigenlijk aan het maken ben en of het er wel een beetje smakelijk uit ziet. De foto’s in dit boek zijn echt mooi! Ik zou wel eens een cursus foodphotography willen volgen bij de fotograaf van de foto’s!
Gezond Genieten

Boek vier, Gezond Bakken, is het allerleukste boek van de hele wereld. Ik hou van bakken en ik hou van gezond en ik had niet gedacht dat er zoveel opties zijn om die twee dingen te combineren. Van koekjes tot cake tot taart, hartig en zoet, alles staat er in. Het perfecte boek om je eigen high tea samen te stellen, om je visite te verrassen met een originele taart of om lekkere, gezonde tussendoortjes te maken voor op je werk/school. Geen geintje, dit boek is een Must Have.
Mocht je nou iemand zijn die suikervrij, tarwevrij of glutenvrij eet, dan is dit boek een absolute aanrader! Er staan genoeg recepten in die ruimte overlaten voor mensen met dieetwensen. Echt leuk!
Gezond Bakken

Er zijn overigens nog meer boeken van Amber Albarda, maar daar ben ik voorlopig nog even voor aan het sparen. Over een jaartje of 10 (ik ben niet zo goed in sparen) hoop ik die in m’n kast te hebben staan.

8 comments

 1. Ik heb eens een boek van haar bij mijn schoonzoon zien liggen. Ik heb er toen even door gebladerd en het leek me inderdaad best leuk! Misschien moet ik het maar eens uitlenen, want je enthousiasme over haar boeken werkt aanstekelijk 🙂 Xx

  1. Ik ben ook nog van plan het boek “Gezond Trakteren” van haar te kopen! Staat vol met taartjes, koekjes en cakejes! Woeeeh!

 2. Ziet er goed uit 😀 Ik hou echt van zulke kookboeken, misschien toch maar eens naar haar boeken op zoek gaan!

  1. Jaaaa moet je echt doen, het is echt de moeite waard! Weet jij nog leuke kookboeken toevallig? 😀

 3. Zitten er ook (veel) lactosevrije recepten bij? Ik heb daarvoor helaas een intolerantie…

  1. Wel een aantal ja! Ze houdt eigenlijk met alles rekening 🙂

 4. Ik word altijd een beetje kriegelig van kookboeken met mensen erop. Een beetje zoals zo’n overdreven happy family in Nutella-reclames haha. Maar je enthousiasme maakt me wel heel nieuwsgierig! Ik hou een oogje open voor de boeken als ik weer tussen kookboeken ga neuzen :).

  1. Hihi hier moest ik een beetje om lachen. Amber Albarda is geen happy-Nutella-reclame-mevrouw gelukkig 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge