Hotspot: Zussen aan de Gracht

Ik ben gek op nieuwe koffietentjes uitproberen. Ik heb er een soort antenne voor denk ik, want als er ergens een nieuw koffiezaakje geopend wordt ben ik daar vrijwel altijd van op de hoogte. De hunk en ik lopen regelmatig naar een leuke cd winkel in Amersfoort en zomaar opeens zag ik in november op onze route “Zussen aan de Gracht”: een nieuwe lunchroom! Ik ben er laatst geweest om een kijkje te nemen. Mocht je langs Amersfoort komen, dan moet je hier echt even pauze nemen!

Zussen Aan De Gracht

Het pand is licht, gezellig en stijlvol ingericht. Ik vind het een bijzonder fotogenieke locatie, mede dankzij de leuke inrichting. Overal staan kaarsjes, er staan bordjes met vrolijke quotes, aan de muren hangen allemaal fotolijstjes (dat wil ik thuis ook nog een keer!). De vrolijke moraal is heel duidelijk!

Zussen Aan De Gracht

Zussen Aan De Gracht

Lunch 
De lunchkaart vind ik zelf ontzettend origineel. Naast lekkere soepjes en quiches (elke week een verrassing welke soep/quiche er op het menu staat!) en belegde broodjes biedt Zussen Aan De Gracht iets heel nieuws: hotdogs. De hotdog staat toch altijd bekend als fastfood dat je ergens bij een kraampje langs de straat haalt, maar deze hotdogs zijn goed en blijken ook erg in trek te zijn! Niet gek, want geen enkele andere lunchroom in Amersfoort (voor zover ik weet) verkoopt hotdogs. Het vlees komt van de scharrelslagerij uit Amersfoort, dus je weet zeker dat je goed vlees eet. De hunk was zo vriendelijk om een hotdog te proberen en hij is goedgekeurd! Jum! 
Oja, ik zag op de menukaart ook een tosti met kaas, banaan en machochutney. Dat vind ik zo’n ontzettend intrigerende combinatie dat ik dat binnenkort ook maar eens ga uitproberen.

Hotdog

Taart
Jaaaaa, want wie houdt er nou niet van taart? Iedereen! En dan ben je bij Zussen Aan De Gracht op het juiste adres! Ik moet bekennen dat de taartjes in de etalage me al maanden verleiden. Het ziet er allemaal zo lekker uit. Als je een cappuccino bestelt, krijg je er een klein stukje brownie bij. Genoeg om eeuwig verslaafd te raken, want de brownies zijn goddelijk. Smeuïg, zacht en met een hééérlijke chocoladesmaak. Ook de carrotcake heb ik geproefd. Om je vingers bij af te likken! Naast de taartjes kun je ook lekkere bonbons en muffins bestellen. 

De verleidelijke taarten in de etalage.
De verleidelijke taarten in de etalage.
Even serieus, hoe lief is die sneeuwmanmuffin?!
Even serieus, hoe lief is die sneeuwmanmuffin?!

Drinken
Ik ben de laatste jaren steeds kritischer geworden met koffie. Als ik ergens koffie drink en ervoor betaal wil ik goede koffie en als ik een cappuccino bestel wil ik lekker melkschuim. Ook de koffie is door de keuring heen, want jum! Lekkere koffie en de bonen zijn goed geroosterd, dat proef je. Toch wil ik hier ook nog een keertje heen voor de chocolademelk, want hier kan je bij je chocolademelk toppings uitkiezen! Hoe leuk is dat? Marshmellows, stukjes chocolade, u kiest het maar!

Zussen Aan De Gracht

To go
Dit is slim, want als je even geen tijd hebt om echt ergens te gaan zitten kan je gewoon snel een kopje koffie to go meenemen. Of een sapje to go, een muffin to go, een sandwich to go. Het kan eigenlijk allemaal! In de lunchroom zelf is ook een bar geplaatst, zodat je daar snel je koffie kunt opdrinken, mocht je toch genoeg tijd hebben om even snel naar binnen te glippen. Ga je dus op de fiets naar je werk en woon je in Amersfoort? Fiets even langs!

Zussen Aan De Gracht

Conclusie?
Gaan! Of je nou zin hebt om met een vriendin een ochtendje ergens koffie te drinken of je wil gewoon even snel een kop koffie halen: allebei is prima! Je krijgt eten en drinken van goede kwaliteit met een heerlijke smaak, de mensen die er werken zijn ontzettend vriendelijk en de sfeer in Zussen Aan De Gracht is goed! Het is echt een plek om even tot rust te komen en de prijzen zijn heel redelijk! 

Adres: Krommestraat 64A, Amersfoort
Facebook: https://www.facebook.com/zussenaandegracht

Zussen Aan De Gracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge