ZWANGER | Week 38

Het grote wachten is begonnen! Vanaf week 38 vond ik het allemaal wel erg serieus worden. De baby kan nu écht ieder moment komen en hoewel ik mijn dagen daar niet echt op inricht (lees: ik heb eigenlijk helemaal geen tijd om een baby te krijgen met zo’n volle agenda!), voelt het héél maf om te weten dat je ieder moment weeën kunt gaan krijgen. Omdat ik allemaal niet weet hoe het gaat lopen en omdat ik hoop dat er over een week geen nieuwe zwangerschapsupdate meer online komt, omdat ik dan gewoon bevallen ben, switch ik toch maar eventjes naar de wekelijkse updates. Hierbij week 38! 

Oh en trouwens… bovenstaande foto vond ik leuk om te posten, want mijn baby heeft een zeer hardnekkige voorkeur voor de rechterkant van mijn buik. KIJK NOU ZO SCHEEF!

Week 38
Zoals ik hierboven al schreef: het grote wachten is begonnen. Waar ik de eerste paar dagen van mijn verlof écht niet wist wat ik met mezelf aanmoest, heb ik nu toegegeven aan mijn eeuwige onrust en geaccepteerd dat ik niet het type ben dat haar hele verlof boeken ligt te lezen op de bank. Ik ben dus heerlijk actief, drink kopjes koffie met iedereen die daar tijd voor heeft, wandel met de hondjes en blijf gewoon afspraken plannen, waarbij ik iedere keer netjes vermeld dat er een risico bestaat dat ik niet kom opdagen omdat ik één dezer dagen een mens op de wereld moet zetten. Het enige waar ik gruwelijk aan toegeef, is slapen. Ik slaap VEEL en ik slaap LANG. Over het algemeen ben ik in de afgelopen drie weken niet voor tienen mijn bed uit gekomen. Jake en Lewis zijn inmiddels uitstekend getraind in uitslapen en slapen dus vrolijk met me mee tot ik besluit dat het tijd is om wakker te worden. Ideaal. Ik voel me daardoor dus eigenlijk ook niet moe. 

38 weken, bijna 39 weken zwanger zijn, is in combinatie met bloedhitte alleen niet zo’n topcombinatie. De afgelopen week kreeg ik van ontzettend veel mensen de vraag of ik het allemaal nog wel trok – ik als wintermens in dit tropische klimaat mét megabuik. Ik moet eerlijk zeggen: ik trek het beter dan ik zelf had gedacht. Ik ben gestart met een dieet van waterijsjes (minstens 3 per dag) en zorg ervoor dat ik niet op ’t heetst van de dag buiten ben. En tja, met zo’n verlof kan je zelf je dag inrichten, dus ik zorg er simpelweg voor dat ik mijn dagen zo relaxed mogelijk indeel. En dan is het best te doen, die hitte. 

Qua zwangerschapsklachten (want dat vindt iedereen blijkbaar heel boeiend, waar je allemaal LAST van hebt): ik heb steken in m’n gehele onderste. Zowel voor als achter steekt het, zeker wanneer de mini wakker is en zich veel beweegt. Er is niet meer zoveel ruimte over in mijn buik en ik voel iedere beweging. Elke keer als hij zich schrap zet tegen mijn ribben, voel ik van onderen een scherpe steek. De verloskundige zei dat het te maken heeft met het indalen. Hij is al weken ingedaald, maar met iedere trap naar boven zakt hij weer een stukje verder naar beneden en dat voel ik in de vorm van steekjes. (Fun fact: als ik op mijn rug lig en met mijn handen op mijn schaamstreek druk, VOEL IK GEWOON EEN HOOFD. EEN ROND MENSENHOOFD. Heel vreemd. Went niet.) En verder… sorry dat ik jullie iedere keer moet teleurstellen, maar los van niet slapen door de hitte – waar je niet zwanger voor hoeft te zijn, want volgens mij slaapt niemand lekker met 30 graden – en wat steekjes onderin, heb ik gewoon geen kwaaltjes. Ja, lektieten, maar die waren er al en daar heb ik verder geen “last” van. Ik voel me goed en ben heel blij dat dat tot nu toe, tot 39 weken zwangerschap, eigenlijk de hele tijd zo geweest is. Saai verhaal dus, maar fijn voor mij! 

Oh jongens… staat er volgende week rond deze tijd een update van heel week 39 online en plaats ik dan gewoon mijn zwangerschapsupdate op de uitgerekende datum (30 juni) of heb ik over een week een baby in mijn armen? Ik vind het zo idioot dat ik niet weet hoe het allemaal loopt, maar ik ben er heel relaxed onder. Als de weeën komen, dan komen ze. Zo niet, dan heb ik gewoon weer een week vol koffieafspraken en rust voor de boeg. We gaan het zien, maar ik hoophoophoop dat ik over een week mijn kleine mini mag knuffelen, want ik heb verschrikkelijk veel zin om hem te zien! 

One comment

  1. Lucy de Haan

    Bedankt voor de geweldige update!! Wat prachtig dat jullie de kleine nu snel in jullie armen zult hebben!! Heel veel liefs, Lucy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge