ZWANGER | Week 28 & 29

Ja hallo! Hier is je favoriete zwangere vrouw weer met een update. Week 28 en week 29 zijn voorbij en ik ben nu 30 weken zwanger. Ik word dik, ik heb jeuk, ik ben moe en ik geniet. Dat is zo’n beetje de samenvatting. Benieuwd hoe het gaat? Lees dan vooral verder!

Week 28
Jeuk. Overal jeuk. Op mijn benen en mijn buik vooral. De huid van mijn buik staat behoorlijk strak (hoeveel verder kan mijn huid nog rekken?!) en mijn buik jeukt ENORM. Het schijnt er allemaal bij te horen, net als kramp in mijn kuiten en benen. Ik moet af en toe ’s nachts mijn bed uit om een rondje te lopen en zo de kramp weg te krijgen. Ik had altijd al vrij snel last van kramp, maar nu is het echt elke nacht raak. Los van deze twee vrij irritante kwaaltjes, voel ik me verder nog steeds prima. Het gevoel dat alles wat ingewikkelder wordt blijft (sokken aandoen kost inmiddels een minuut of 5), maar ik wandel nog steeds dagelijks met de hondjes, mijn benen en billen passen nog steeds in m’n oude broeken (alleen kunnen de knopen niet meer dicht) en ik voel me op wat vermoeidheid na verder nog steeds goed. Ik kan wel heel veel en heel lang slapen, maar die kwaliteit heb ik mijn leven lang al (hoop zo dat de baby deze kwaliteit van mij erft).

Week 29
Deze week moet ik toch toegeven dat het allemaal een tikkie ongemakkelijk begint te worden. Ik ben MOE. Ik begin te merken dat mijn lijf andere grenzen heeft en heb veel meer behoefte aan hangen op de bank en VEEL slapen. Het is heel logisch en helemaal niet erg, maar het is wel gek om niet meer zo goed te weten waar je eigen grenzen liggen; zeker niet omdat die grenzen zo snel veranderen de laatste tijd. Dingen die me vier weken geleden nog makkelijk af gingen, zoals een uur wandelen met de hondjes, maken me nu echt moe. Ook komen er andere ongemakken om de hoek kijken. Zo wil ik al mijn bh’s het liefst ritueel verbranden (want dat zit dus gewoon écht niet meer lekker), wordt de baby zo groot dat ik misselijk word als ik te grote porties eet (want: hoera voor trampoline springen op mijn maag!) en voel ik me af en toe opeens heel duizelig. Dat laatste wordt veroorzaakt door mijn te lage bloeddruk – iets wat ik altijd al wel gehad heb. Op zich ben ik blij dat ik geen te hoge bloeddruk heb, want dat komt vaak voor bij zwangeren en is niet goed voor je baby. Een te lage bloeddruk is ook geen pretje en zorgt voor onverwachtse duizeligheid, maar kan in principe voor de beeb geen kwaad. Gewoon wat rustiger aan doen dus.

En dan ben ik gewoon alweer 30 weken zwanger. Nog maar 10 weken! Vanaf volgende week kan ik gaan aftellen in de enkele cijfers. Het begint allemaal steeds meer te komen; het gevoel dat ik echt bijna mama ga worden en dat er straks voor altijd een klein jongetje in ons leven is. Ik kan er niet over uit hoe gaaf en spannend en leuk en tof en maf ik dat allemaal tegelijk vind. Nog maar 10 weken! COUNTDOWN BEGINS.

One comment

  1. Wat een mooie buik heb je! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge