ZWANGER | Week 22 & 23

Een bijzonder goedemorgen! Ik ben vandaag 24 weken zwanger en blik terug op week 22 en week 23 van mijn zwangerschap. Wat een mooie weken! We maakten de babykamer op orde (ja, nu al) en ik voelde de baby met de dag beter en beter schoppen. Ik begin steeds meer in de fase te komen dat de zwangerschap minder spannend wordt en vooral leuk is. Ik schiet alweer richting het derde trimester, wat ook betekent dat het allemaal heel erg snel gaat. Lees je mee? 

Week 22
Week 22 begon rustig, want Roelof kreeg vakantie. Heerlijk. We planden de week een beetje vrij voor het inrichten van de babykamer, want mijn DEBABYKAMERMOETNUECHTOPORDEKOMEN-kriebels lopen al een tijdje hoog op. We hebben de hele week hard gewerkt (duidelijkere foto’s volgen!) en de babykamer is zo goed als klaar. Ik ben er supersupersuper blij mee en loop elke dag even naar binnen om gewoon even een rondje door te kamer te lopen. Verder voelde ik de beeb een stuk minder dan vorige week. Ik voelde hem nog wel, maar ik gok dat hij even gedraaid was en weer recht in mijn placenta trapte, waardoor de schopjes minder duidelijk en minder aanwezig waren. Soms voelde ik ‘m ’s avonds in bed pas voor de eerste keer. Ik vond dat best lastig, want als je de schopjes al eerder in je zwangerschap gevoeld hebt en het wordt opeens weer minder, ga je je toch afvragen of er iets aan de hand is. Gelukkig kon ik mezelf goed rustig houden en begon de beeb aan ’t eind van de week actiever te schoppen dan ooit. 

Week 23
Oh jongens, wat een héérlijke week. Hij begon zóveel en zó hard te schoppen – echt een feestje. Ik zag deze week zelfs voor ’t eerst mijn buik van buitenaf bewegen, wat ik echt ontzettend bijzonder vond. Zwanger zijn heb ik tot nu toe als heel bijzonder, maar ook best wel als stressvol en spannend ervaren, maar nu ik ‘m écht goed en duidelijk begin te voelen, verdwijnt de stress écht naar de achtergrond. Ik krijg nu iedere dag duidelijk bevestiging dat er leven in mijn buik zit. Ik krijg steeds meer door hoe ik de baby kan uitlokken om tegen mijn hand aan te schoppen en echt contact te maken met hem. Ik vind het enorm, ultiem genieten. 

Een korte update deze week, maar er gebeurde verder niet veel spannends, behalve het vele geschop. Wat ik wel een enorme mijlpaal vind (al die mijlpalen, het houdt niet op) is dat ik vandaag 24 weken zwanger ben en dat het kindje vanaf week 24 levensvatbaar is. Hoewel ik hoop dat ‘ie nog even een weekje of 16 blijft zitten, vind ik het echt bizar dat het mensje in mijn buik nu al een serieuze kans op overleven heeft als hij nu geboren zou worden. Hij wordt écht groot en sterk. Echt een topgevoel. Op naar de volgende mijlpaal: 27 weken! Want dan stap ik voor het eerst in mijn leven het derde trimester in. WAAH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge