ZWANGER | Week 20 & 21

Als ik moet terugblikken op de afgelopen 2 weken, komt er één woord in mij op: wc. Daar heb ik namelijk gevoelsmatig twee weken lang op gezeten. Verder waren de honden twee weken lang verschrikkelijk druk en was ik zelf verschrikkelijk moe en dat was niet een hele beste combinatie. Maar ook hadden we een positieve 20 weken echo en voelde ik de beeb steeds meer schoppen. Lees je mee?

Week 20
Dit was een week die in het teken stond van de wc. De beebie heeft bedacht dat het ontzettend leuk is om mijn blaas als trampoline te gebruiken en ik moet persoonlijk zeggen dat ik dat toch een iets minder strak plan vind. Het betekent dat wandelen met de honden een kwelling wordt, omdat ik na 5 minuten al zo zo zo nodig moet plassen en ik soms opeens denk dat ik bijna in m’n broek ga plassen omdat de beeb een flinke schop tegen m’n blaas geeft. Ik loop ’s nachts vaak minstens 5 keer heen en weer naar de wc (gelukkig is de wc een meter verwijderd van onze slaapkamerdeur) en overdag plan ik mijn drinkmomentjes, zodat ik niet op onhandige momenten (lees: als ik net 5 minuten buiten loop met de honden) denk dat ik mijn plas niet meer kan ophouden.
Verder hadden we natuurlijk de 20 weken echo. Ik was stiekem best wel nerveus, maar ons jongetje is van top tot teen goedgekeurd en lijkt, voor zover dat nu mogelijk is om te zien, hartstikke gezond.

Week 21
Week 21 startte weer met de bekende zwangerschapskwaal: een zere rechterbil. Het straalde deze week uit naar mijn rug, wat iets minder prettig was. Zeker in het begin van de week had ik veel last van m’n rug. Met de honden lopen werd opeens vervelend en ’s avonds was ik fysiek écht moe. Bij yoga kreeg ik op m’n donder dat ik direct de fysio moest bellen, want rugpijn kan bekkenpijn worden en dat schijnt geen pretje te zijn. Week 21 was ook een fijne week, waarin ik steeds meer genoot. Nu de 20 weken echo achter de rug is, voel ik pas hoe gespannen ik onbewust toch ben geweest de afgelopen weken. Ergens is er altijd de angst dat het mis gaat en als ik naar de wc ga ben ik altijd weer bang voor bloed. Sinds de 20 weken echo neemt dat écht een beetje af. Ons jongetje is gezond en ik mag er op vertrouwen dat deze zwangerschap een hele normale zwangerschap blijft zijn.

En toen was ik potverdorie alweer 22 weken zwanger. Bovenstaande foto’s zijn trouwens vandaag (dus op de dag dat ik 22 weken zwanger ben) gemaakt. Ik vind het nog steeds hilarisch dat ik mensen zo in de maling kan nemen, want als iemand mij alleen maar van de voorkant ziet, schrikken mensen een beetje als ik me opeens omdraai en al een megabuik blijk te hebben. Want help! Het is echt een mega buik. Ik vraag me soms af waar ik eindig. Als olifant en dan de obesitas variant. Oh well. Voordat ik zwanger werd, had ik trouwens ook niet kunnen denken dat het zo snel kon gaan. Ik ben gewoon al 22 weken zwanger en ik ben OVER DE HELFT. Het wordt allemaal veel echter, zeker nu ik de beeb voel schoppen. Niet de hele dag door nog, want ik merk dat ik op drukke dagen, als ik me minder ontspannen voel, ook veel minder beweging in mijn buik voel en soms de hele dag door niets gevoeld heb. Maar hij doet het. Hij leeft. En ik ben nu al verliefd op hem. 

One comment

  1. Je begint mooi te groeien! Nog even en je ziet je eigen voeten niet meer, haha 😉 Maar het bekende ik-moet-plassen is helemaal niet fijn en vooral niet als je naar buiten moet om de honden uit te laten (echt heel herkenbaar 😉 ).
    Melissa onlangs geplaatst…Een blindedarmontsteking en zwangerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge