Lief klein jongetje

Dag lief klein jongetje,

Al een half jaar lang groei je in mijn buik. Ik voel je bewegen, schoppen, leven. Je bent onze grote wens. Na het verlies van Loek en Beer vroeg ik me af of ik ooit mama zou worden, maar jij maakt mijn droom meer dan waar. Ik mag straks, nu al eigenlijk, jouw mama zijn. Ik mag voor je zorgen en ik mag je later, als je groter bent, weer gaan loslaten, zodat je je eigen weg kunt gaan. Ik mag van je houden en ik mag je mijn kindje noemen. Ik vind het een wonder.

Ik ben zo benieuwd op wie je lijkt. Als ik naar jouw papa kijk, ben ik zo blij dat je zijn zoon bent. Heb je je papa’s stralende ogen? Heb je zijn krullende haar (ik hoop het zó!)? Heb je mijn koppige en onrustige karakter? Kan je net zo enthousiast zijn over dingen als dat ik dat ben? Je bent gewoon jezelf natuurlijk. Je bent ons kindje en we zullen ongetwijfeld het een en ander van onszelf in jou herkennen, maar je bent vooral gewoon je eigen persoon. En ik word elke dag een beetje nieuwsgieriger. Hoe zie je er uit? Hoe ruik je? Hoe voel je? Hoe reageer je straks op ons? Hoe klink je? Wie ben je? Ik wil het allemaal weten.

Iedere ochtend kijk ik even in de spiegel naar mezelf. Ik zie dan hoe mijn buik met de dag groter wordt, hoe mijn lichaam verandert en hoe jij meer en meer ruimte nodig gaat hebben omdat je groter groeit. Ik vind het elke dag weer bijzonder om naar mijn dikke buik te kijken en te bedenken dat JIJ daar in zit: mijn kindje! Als je lekker aan het schoppen bent en ik mijn buik heen en weer zie bewegen, voel ik een golf van geluk door me heen gaan. Je leeft. Dat went nog steeds niet na twee miskramen. Ik ben zwanger en je leeft. Wát een geluk. 

Lief klein jongetje, voor ons heb je al een naam, maar die houden we nog even geheim. Je bent ons grote geluk en ik ben er gewoon vol van dat je er aan komt, dat het niet zo lang meer duurt. Zwanger zijn is geweldig, maar mama zijn gaat dat sowieso overtreffen. Ik kan niet wachten tot je er bent. 

3 comments

  1. Lucy de Haan

    Lieve Lisse en Roelof, wat fijn dat ik zo kan meeleven!!!! Ook ik kijk uit naar jullie lieve jongetje!! Heel veel liefs Lucy

  2. Mooi geschreven hoor. Recht uit het hart! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge