Zwemperikelen

Ik zwem heel graag. Ik heb een abonnement op het zwembad in Amersfoort en daar zwem ik het liefst drie keer per week een kilometer. Ik geniet er enorm van, maar wel onder één voorwaarde: dat ik overdag ga zwemmen. ’s Avonds wemelt het van de mensen in het zwembad en kan je geen normaal baantje zwemmen zonder onder mensen door te moeten zwemmen en een voet in je neus te krijgen. Tijdens mijn vele zwemmomentjes ben ik de andere zwemmers gaan observeren. En geloof me, dat is écht bijzonder volk. Sommige zwemmers zijn net als ik, die zwemmen gewoon graag hun baantjes zonder een ander dwars te zitten (ik ben verder helemaal niet arrogant), maar er zijn ook zwemmers die het de rest van het zwemvolk knap lastig maken.

Je hebt eigenlijk vier soorten “lastige zwemmers” die je kunt tegenkomen in het zwembad. Ik bedoel dan wel de volwassen zwemmers die naar het zwembad komen om te sporten, niet de kinderen die bommetjes doen in het zwembad (huil).

Type 1: de walvis
Walvis

Ken je walvissen? Die hebben zo’n gaatje in hun hoofd/nek/rug (waar zit dat ding eigenlijk?) en dan spuiten ze allemaal water omhoog en ALLES binnen een straal van 50 meter wordt nat. Nou, die heb je dus ook in een zwembad. Stel je voor dat de borstcrawl (of rugcrawl, wat je wil) in de overtreffende trap van de bovenste trede wordt uitgevoerd. In een zwembad. Dat is dus best moeilijk als je daar langs wil zwemmen.

Type 2: de slak
Slak

Slakken kunnen niet zwemmen, maar gek genoeg zijn ze er wel in het zwembad. Van die mensen die met 0,00000000001 km per uur zwemmen. Op zich is dat niet erg, want je kunt er langs zwemmen, maar als het druk is moet je steeds inhalen en uitwijken en … de slak dus.

Type 3: de slalommer (is dat een woord?)
Slalom

Hierbij heb je misschien wat achtergrondinformatie nodig: in het zwembad is het gewenst dat je rechte banen zwemt. Het is handig als iedereen lekker in z’n eigen baan blijft, zodat je elkaar niet in de weg zit. MAAR. Er zijn dus mensen die niet zo goed zijn in recht zwemmen, en die zwemmen dan in een soort slalom, terwijl het HELE ZWEMBAD LEEG IS. Ook best onhandig.

Type 4: de gluurder
Gluurder

Dit type bevindt zich niet in het zwembad, maar onder de douches. Terwijl jij je staat in te zepen om de chloorlucht van je lichaam af te wassen, staat er iemand tegenover je die je van top tot teen aan het bekijken is. En dat stopt dan dus niet. Hij blijft gewoon doorkijken. Ik weet dan niet hoe snel ik de shampoo uit m’n haar moet halen en een omkleedhokje in moet duiken. Brrrrr. Ik had dit trouwens ook een keer met een oude man, die ontzettend naar mijn benen stond te staren (maar dan echt op een gruwelijk opvallende manier). Ik was zó geïrriteerd dat ik er bijna iets van wilde zeggen, tot hij aan me vroeg of het wel goed ging thuis omdat mijn benen zo onder de blauwe plekken zaten (van mijn onhandigheid dus). Toch wel vriendelijk.

Welke sport doe jij? Herken je deze (zwem)perikelen? Laat je reactie achter in de comments! 

 

2 comments

  1. Oké, ik ben in mijn gehele volwassen leven 1x wezen zwemmen (ja ik wilde ook dat het vaker was) en herken ze allemaal haha. Die man waar je het over hebt is wel een goed voorbeeld van ‘oeps, iets te snel geoordeeld’, maar dat is alleen maar logisch. Als iemand naar mij zou staan staren op die manier (al gutste het bloed uit m’n been) zou ik ook freaked out zijn!
    Michelle onlangs geplaatst…Tag Tuesday: I hate summer tagMy Profile

    1. Ja toch! Staren is echt heel erg freaky, hoor. Je moet trouwens wel weer een keer gaan zwemmen, want het is zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge