Waarom ik verliefd ben op de hunk

Jullie weten inmiddels natuurlijk allang dat ‘de hunk’ gewoon Roelof heet (het zou wat wezen als hij écht ‘hunk’ zou heten, zeg), maar omdat ik hem thuis (en op straat) de hele tijd ‘hunk’ noem, blijft het een automatisme. Zo werd de titel van deze blog ‘waarom ik verliefd werd op de hunk’ zonder dat ik er over nadacht. Zo gaan die dingen. Enniewee — ik wilde gaan beschrijven waarom ik verliefd ben op de hunk, want dat ben ik nog steeds. Gelukkig niet meer verliefdverliefdverliefd zoals toen ik hem net leerde kennen, want dat was vrij zenuwslopend (inclusief knikkende knieën), maar ik kan nog steeds helemaal gelukkig worden als ik Roelof weer zie na een dag werken. Het is gewoon thuiskomen. Nee maar echt.


Ik heb hard moeten vechten voor Roelofs hart, want hij zag me niet direct staan. Althans, hij zag me wel staan en hij dronk wel koffie met me enzo (ook op zijn initiatief), maar blijkbaar zat daar niets achter en realiseerde hij zich niet dat het zomaar zou kunnen gebeuren dat het koffie-drink-meisje-in-kwestie een enorme crush op hem zou hebben. Het waren vrij onromantische en ongemakkelijke afspraakjes die wij in het begin hadden. Afspraakjes met veel stiltes en politiek correcte gesprekken. Ik kots daarvan (van zowel ongemakkelijke stiltes als politiek correcte zaken), maar ik was zó verliefd op hem dat ik het voor lief nam en hoopte dat het zou veranderen. Da’s gelukkig ook gebeurd, want anders zou ik niet met hem getrouwd zijn, dat begrijp je. Hoe dan ook (ik dwaal weer af) — het was een vrij moeilijke start, maar ik ben in de wolken met mijn lieve man. AND HERE’S WHY:


Roelof

MIJN MAN IS STOER! En dat is ‘ie echt. Ik viel altijd al wel een beetje op oermannen (= mannen met baard) en Roelof is een oerman, inclusief baard, snor en (inmiddels ook) lang haar. Ik vind dat hij er superdupermega mannelijk uitziet en daar word ik verliefd van (alleen bij hem dan, ik ben niet verliefd op alle langharige, bebaarde mannen).

Roelof

MIJN MAN IS LIEF! Dat vind ik dus zo leuk, he. Een stoer uiterlijk, maar een lief innerlijk. Roelof is er zo eentje die bloemen meeneemt. Niet alleen maar in onze verkeringstijd, maar nu nog steeds. Twee weken geleden kwam hij nog thuis met twee grote bossen zonnebloemen (die jammerlijk overleden na 2 dagen, maar OK). Hij stuurt me nog steeds hartjes op whatsapp (kan niet anders dan echte liefde zijn) en hij zegt nog steeds lieve dingen. AHHHH.

Roelof

MIJN MAN IS GRAPPIG! Dingetje hoor, want een man kan nóg zo stoer en lief zijn, maar als ‘ie niet grappig is, is er geen fluit aan. Je moet wel samen kunnen lachen. Dat samen lachen moest bij ons even op gang komen, omdat het elkaar-leren-kennen-proces bij ons overdreven lang duurde, maar nu hebben we de smaak te pakken en lachen we graag en vaak en ohhh dat is fijn.

Roelof

MIJN MAN IS INITIATIEFRIJK! Dat is ook belangrijk, hoor. Een man die alleen maar op de bank wil zitten en nooit iets wil ondernemen wordt na een tijdje ook een beetje saai (als Roelof dit leest zal hij waarschijnlijk beweren dat hij écht wel de hele dag op de bank wil zitten en niets wil ondernemen, maar hij is toch nog verrassend initiatiefrijk hoor). Hij stelt regelmatig voor om samen even ergens heen te gaan, iets leuks te gaan doen of een wijntje open te trekken (da’s ook iets doen, toch?). Ik vind dat leuk.

Ik kan nog wel duizend blogjes schrijven over deze man, maar dan worden jullie ook allemaal verliefd op hem en dat is niet de bedoeling. Jullie begrijpen in ieder geval de kern van het verhaal: ik heb het getroffen met Roelof en ik ben blij dat ik zijn vrouw ben. Hunk, als je dit leest… I LOVE YOU! 

3 comments

  1. Aahh wat lievvvvv! Dat jullie nog heeeeeeel lang samen en blij en verliefd mogen zijn! 😀
    Inge onlangs geplaatst…10 jaar vegetariërMy Profile

  2. Wat ontzettend leuk om te lezen zeg! En leuk dat jullie elkaar uiteindelijk toch gevonden hebben in de gesprekken en het ongemakkelijke sfeertje achterwege is gebleven 😀 .
    Tamarah onlangs geplaatst…Leuke programma’s die ik momenteel kijkMy Profile

  3. Dit. Echt. Smelt. Ahhh zo lief dit. En weet je? Als ik dit lees, dan denk ik: Zo wil ik mij ook nog voelen als ik getrouwd ben. Dat ik zeker weet dat het goed is, dat het zo hoort te zijn. Snappie? Ik vind dit echt meeeega lief van je en ik weet zeker dat ook Roelof hiervan smelt. Liefs!
    Stella onlangs geplaatst…Glimlachmomentjes #20My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge