Van die dingen

Iedereen heeft denk ik wel van die dingen die hij/zij graag aan zichzelf zou willen veranderen. Ik bedoel het dan niet eens op het gebied van je uiterlijk, maar meer irritante eigenschappen van jezelf die je maar niet los kunt laten. Ik heb een aantal dingen op een rijtje gezet, waarvan ik het puur praktisch zéér op prijs zou stellen als ik ze niet meer zou doen (droom lekker verder, Lisse, never gonna happen). Ik ben benieuwd of je ze herkent! 

Altijd moeten plassen
Zonder dollen: ik moet ALTIJD plassen. Het komt regelmatig voor dat Roelof en ik ergens naar toe rijden en dat we onderweg bij een McDonalds moeten stoppen, omdat ik het echt niet meer op kan houden. Zo verschrikkelijk irritant. Zelfs als we Jake uit gaan laten heb ik er last van. Ik ga ALTIJD naar de wc voor we naar buiten gaan, maar zodra ik drie stappen buiten heb gezet moet ik alweer. Iedereen zegt dat ik mijn blaas moet trainen, maar ik doe al 23 (bijna 24) jaar mijn best en het heeft nog niet echt zijn vruchten afgeworpen. 

Overal tegenaan lopen 
Ik ben verschrikkelijk onhandig. Mijn benen (en vooral mijn rechterbeen, vraag me niet waarom) zitten standaard onder de blauwe plekken en schrammetjes. In ons vorige mini-huisje gaf ik vaak onze inrichting de schuld (het was nogal, ehh, vol), maar in ons nieuwe appartement kan dat écht niet meer. Het is helemaal niet vol, maar ik ben gewoon ontzettend clumsy en heb het talent om me overal aan te stoten. 

Opruimwoede
Ik heb geen smetvrees hoor, maar soms word ik er wel eens moe van dat ik pas rustig kan gaan zitten als het huis schoon en opgeruimd is. Ik trek het verschrikkelijk slecht als het huis een troep is (en laat ik nou getrouwd zijn met iemand die zich daar echt NIET druk om kan maken). Het hebben van een hond is wel een soort therapie, want ik kan moeilijk de hele dag stofzuigend achter onze pup aanlopen, maar ohhhhhh — wat zou ik een zelfreinigend huis een prachtige uitvinding vinden. 

Altijd te laat naar bed 
Ik ga – en daarmee Roelof ook – altijd te laat naar bed. En ik neem me ook ALTIJD voor om dat niet te doen. Maar ja, voor je ’t weet is het “opeens” weer 12 uur en moet je je tanden nog poetsen, je gezicht nog schoonmaken, je pyjama nog aantrekken, je hond nog laten plassen (dingetje hoor), je spullen voor de volgende dag klaarleggen en ohhhh dan maak je wéér zo’n korte nacht. Ik kan op zich redelijk OK tegen laat naar bed gaan, maar mijn arme hunk kan daar niet zo goed tegen en lijdt dus al sinds wij samen zijn aan een permanent slaapgebrek. Sorry schatje. 

Gat in mijn hand 
Roelof en ik geven onszelf elke maand zakgeld. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar het is voor mij een soort zelfbescherming. In tegenstelling tot sommige andere mensen, vind ik het helemaal niet lastig om mezelf leuke dingen te gunnen en dus geef ik mijn geld zonder enig probleem uit aan leuke kleren, lekkere kopjes koffie en andere zooi en dan OEPS — is het opeens op. Om te voorkomen dat ik ons gezamenlijke geld er zomaar doorheen zou jassen (en we de huur niet meer zouden kunnen betalen enzo, ik zag alle rampscenario’s al voor me), besloten we dat het handig was om onszelf zakgeld te geven. Van dat geld mag ik doen wat ik wil en het maakt niet uit als ik er alleen maar bagels bij de Bagels&Beans van koop. Heerlijk. Het enige puntje is, dat mijn zakgeld ongeveer binnen 3 dagen op is. Ik moet dan een maand lang aankijken tegen een hunk die rustig zijn geld uitgeeft, terwijl ik alweer uitkijk naar het volgende zakgeld. Eigen schuld, ik weet het. 

Vastgeplakt aan mijn telefoon 
Dit zou ik serieus wel willen veranderen (alle bovenstaande puntjes ook hoor, maar deze wil ik echt echt echt veranderen). Ik vind het gewoon stom dat ik de behoefte voel om overal en altijd mijn telefoon te checken. Alsof het uitmaakt als ik dat ene whatsappje 3 minuten later lees. Het is gewoon een beetje een verslaving, zo’n telefoon, en ik merk ook echt dat ik een beetje in paniek raak als ik mijn telefoon kwijt ben. Niet cool. Ik vind het belangrijk – zeker als ik met anderen ben – om mijn telefoon gewoon weg te kunnen leggen en gewoon te genieten van het moment. Lastig, hoor. 

Nou, dat was weer een lijstje (is het jullie opgevallen dat ik erg van lijstjes houd?) Welke dingen zouden jullie wel aan jezelf willen veranderen? 

6 comments

 1. Heer-lijk dit soort dingen altijd. Wat dat plassen betreft; ik moet niet altijd en overal plassen, maar ALS ik moet, kies ik wel de meest onhandige momenten uit. Zucht. Verder ga ik ook altijd te laat naar bed. Ik ben een avondmens! ’s Avonds leef ik helemaal op en heb ik helemaal zin om vanalles te doen. En ’s ochtends kan ik amper functioneren en lijk ik meer op een geplette boterham in een zakje dan op een Stella. Dus naja, ik snap je! En als laatste dat telefoonding. Dat heb ik ook wel. Ik check dat ding echt veel te vaak. Maar, dat is ook omdat ik het gewoon echt leuk vind om in contact te zijn met iedereen via Whatsapp en soms gewoon leuke gesprekken heb enzo. (Dit is echt excuses bedenken ten top..). Fijne dag vandaag! Liefs!
  Stella onlangs geplaatst…Glimlachmomentjes #19My Profile

  1. IEHHH ik lijk ook op een geplette boterham (wát een prachtige uitdrukking). Ik vind mezelf ook wel eens op een vaatdoekje lijken, zo slap en futloos, pleh. Rond een uurtje of 12 kom ik pas een beetje in beweging (en verdwijnt de slaapuitdrukking van mijn gezicht). Soms wou ik dat ik een ochtendmens was!

 2. Hahaha, ik loop ook altijd overal tegenaan, ga steevast te laat naar bed ondanks dat ik me elke ochtend weer voorneem ’s avonds echt op tijd naar bed te gaan en hou aan het eind van mijn geld ook altijd een stukje maand over. Daarentegen heb ik dan weer nauwelijks last van opruimwoede, beetje jammer 😉 En mijn eeuwige chaotische, vergeetachtige hoofd zou ik ook weleens een beetje kwijt willen.
  Natasja – Watzijzegt onlangs geplaatst…25x ultieme herfstgerechtenMy Profile

  1. Ik zou soms willen dat ik wat chaotischer was! Mijn hoofd heeft zo’n grote behoefte om geordend te zijn en dat kan soms gewoon niet. Heel irritant!

 3. Oh ja.. het ‘Ik-wil-op-tijd-naar-bed-maar-lig-er-alsnog-te-laat-in dingetje.. CHECK. En als ik er dan wonder boven wonder toch op tijd in lig, kan ik niet slapen. Zucht. Ik word altijd gek van mijn eigen rommel, dus heb ook regelmatig opruimwoede. En ik heb wél lichtelijke smetvrees. En plassen moet ik ook altijd, ook al ben ik van tevoren nog geweest. Alsof mijn blaas een eigen leven leid..
  Inge onlangs geplaatst…Waarom ik Heel Holland Bakt leuk vindMy Profile

  1. Oh gelukkig heb ik het ik-kan-niet-slapen-probleem niet, dan zou ik pas écht chagrijnig worden van het feit dat ik altijd zo laat ga slapen. Bij mij is het juist andersom: ik ga zo laat slapen dat ik vaak te moe ben om nog lang wakker te liggen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge