De Tour de France: waarom ik er niks mee heb

Volgens mij zitten alle mannen van Nederland (en misschien een enkele vrouw) aan de TV gekluisterd nu de Tour de France weer op tv is. Het doet mij altijd een beetje aan de zomers van vroeger denken, toen mijn vader binnen altijd enthousiast de Tour zat te kijken terwijl het buiten mooi weer was. Ik kijk het eigenlijk nooit. Ik vind fietsen heerlijk om te doen (daar kun je me dus zeg maar voor wakker maken), maar kijken naar andere mensen die kilometers lang rechtdoor fietsen? Ik heb er weinig mee. Misschien komt mijn desinteresse van vroeger, toen we op vakantie waren in Frankrijk en we zouden gaan kijken bij de Tour, maar ik kotsend in mijn bloedhete vakantiehuisjesbed lag. Ik weet het niet. 

En waarom schrijf ik hier een blogje over? Omdat ik in huis woon met een mandie de tv ook op de Tour de France zit. En die man ligt dus ook op de bank te kijken naar hele dunne spaghettisliertjes op fietsjes met minstens zo dunne wielen. Het zet me gewoon aan het denken. Waarom kijk ik dit niet? Welk stukje fietsmagie mis ik? Hier een aantal redenen waarom ik de Tour de France gewoon niet zo interessant vind: 

1. Eenzijdig. 
Misschien ben ik gewoon te kortzichtig, dat kan ook, maar het is toch gewoon een beetje saai? Kijken naar een clubje mannetjes, allemaal met een zelfde soort helmpje en een zelfde soort pakje, dat op een zelfde soort fietsje lange afstanden aflegt. Gaap. 

2. Duurt lang.
Moet je die hele rit nou per se afkijken? Je kunt achteraf ook gewoon op teletekst zien wie er gewonnen heeft (hier spreekt de sport-op-tv-barbaar, hoor, ik vind sport kijken op tv zoooohoooo saai). 

3. Geneuzel op de achtergrond. 
Dat vind ik altijd zo wonderlijk aan sport: sportcommentatoren kunnen gewoon úren volpraten over een fietsrit! Ik snap daar niets van (ik verbaas me daar bij voetbalwedstrijden ook altijd over, hoe praat je in vredesnaam die wedstrijd vol?!). Goed, ik zou dit ook kunnen omdraaien naar bewondering voor de mensen die zo goed kunnen kletsen dat ze die tijd vol lullen, maar ik vind het niet zo interessant. 

4. Onbekend volk.
Dit ligt aan mij. Maar weet je? Als ik die commentatoren hoor babbelen over al die fietsmannetjes, dan heb ik dus géén idee over wie ze ’t hebben. En even eerlijk, praten over iemand waarvan je geen idee hebt wie het is… dat is gewoon niet zo boeiend. 

Maarrrrrr lieve Tour-liefhebbers: geniet ervan! Ik ga lekker bloggen en boekjes lezen en zelf fietsen en ben blij dat de Tour de France kijken geen vak was op school. Doei! 

 

One comment

  1. Ik hou er juist wel van :). Heeft ook even geduurd hoor, maar mijn ex (kotst) heeft het me allemaal geleerd jaren geleden en sinds ik het een beetje snap is het wel tof. Ik volg verder niets van wielrennen, maar de tour… het is een soort ideale smoes om geen zak uit te voeren haha, en ondertussen is het hier en daar ook echt wel heel spannend! Oh enneeee, sommige wielrenners zijn niet verkeerd om naar te kijken – extra jammer dus dat Marcel Kittel dit jaar niet mee doet :P.
    Michelle onlangs geplaatst…Let’s play Sims 4 – #7: een baby is doodvermoeiendMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge