Project groene vingers

Als je mijn twitteracount goed in de gaten hebt gehouden, weet je dat ik iets heel moedigs heb gedaan. Ondanks al het plantenleed dat ik veroorzaakt heb, ben ik toch weer begonnen aan een nieuw project. Toen de hunk en ik gisteren in de IKEA liepen kreeg ik plotseling de kriebels toen ik een bonsaiboompje zag. Ze zijn zo schattig! Maar toen begon ik weer te twijfelen. Ik laat toch alles doodgaan? Ik kan het deze bonsaiboom toch niet aandoen om met mij mee naar huis te gaan? Dat is zijn doodvonnis. Ik stond te zuchten en te klagen tegen de hunk over mijn mislukte plantenskills, tot er een vrouwtje naast mij begon te vertellen hoe verschrikkelijk makkelijk (en daar legde ze heel veel nadruk op) de bonsaiboom toch was. Gewoon één keer per week sprayen en dan was er niets aan de hand. Haar bonsaiboompje leefde al jáááren! Dus ik was om en kocht een bonsaiboom.
Bonsaiboom

En toen de beslissing om een bonsaiboom te kopen eenmaal genomen was, kon ik de verleiding niet weerstaan om de hunk de plantenafdeling van de IKEA op te sleuren. Eerst kwamen we in de verleiding om opnieuw een goudpalm te kopen, maar omdat we onze huidige goudpalm met de dag meer zien sterven, leek ons dat toch geen strak plan. We kozen voor een drakenbloedboom (echt? ja, echt). Ik vind het een beetje een jungleboom, met een dikke stam en mooie dikke groene bladeren (for the time being).

Drakenbloedboom

We propten onszelf met onze nieuwe planten (en nog duizend andere spullen die we weer niet konden weerstaan) in onze auto. Ik werd enigszins vreemd aangekeken door andere automobilisten, wat ik wel begreep, want het leek wel alsof er een bos in onze auto groeide. Afijn, eenmaal thuis werden de planten gestationeerd (nadat we op internet opgezocht hadden waar ze het beste konden staan, ja ja) en ging ik met mijn plantenspray aan de slag. En oja, ik heb onze op-sterven-na-dood-goudpalm ook even bijgeknipt, nu ik toch zo groen bezig ben.

Dit knipte ik van de goudpalm af.
Dit knipte ik van de goudpalm af.
En dit bleef er van de goudpalm over.
En dit bleef er van de goudpalm over.

Ik vond onze goudpalm er – zonder dode blaadjes – niet eens zo vreselijk uit zien. Misschien is ‘ie toch niet helemaal aan het overlijden, maar was het gewoon een schreeuw om aandacht. Ik ga de goudpalm (en onze twee nieuwe planten) in ieder geval een kans geven. Ik ga zorgen dat ik groene vingers krijg, ik zal mijn planten elke dag “douchen” (zo noemen ze sprayen dus op échte plantenwebsites) en ik zal tegen ze praten (dat doe ik echt) zodat ze alle liefde en aandacht krijgen die ze nodig hebben. En nou ja, als het dan nog niet lukt…. dan hebben we altijd onze nepplant van de IKEA nog: 

Nepplant

One comment

  1. Leuk! Ik heb totaal geen groene vingers.. Super leuk die eerste plant met toffe pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge