PLOG: een mini-roadtrip

Voor alle mensen die niet zo thuis zijn in de blogwereld (hoi mam!): een PLOG is een photo-log. Oftewel: een verslag in foto’s. Dat even ter verduidelijking, anders blijven sommigen zich wellicht gedurende het lezen van deze blog de hele tijd afvragen wat toch in vredesnaam een PLOG is. Nou, dat dus. En dan over op het werkelijke onderwerp van deze blo… uh.. plog dus. Ik deed een roadtrip, samen met mijn hunk. Het was heel leuk en mooi en ik ga je vertellen wat we zagen (en aten).

Eigenlijk stond een roadtrip niet echt op de planning. Op de planning stond namelijk dat we vrienden naar het vliegveld van Brussel zouden brengen. Aangezien de hunk en ik allebei gek zijn op autorijden vonden we dat hartstikke leuk om te doen. Los van de gigantische regenbuien, Belgen die geen auto kunnen rijden en een volle blaas in de file ging de reis naar België eigenlijk heel voorspoedig. We kwamen op tijd aan op het vliegveld, zwaaiden onze vrienden uit en renden toen door de regen terug naar ons autootje. We besloten naar Brugge te rijden, want ik was daar nog nooit geweest (en het lag zo lekker op de route, NOT). En Brugge is zo schattig. Ik zal eerlijk toegeven dat ik absoluut geen fan ben van België (ik vind het altijd zo’n grauwe toestand), maar Brugge is gewoon écht een schattig plaatsje.

Brugge

 

Brugge

Roadtrip

We gingen een paar winkeltjes in, kochten een reisgids voor Noorwegen (want daar gaan we dus deze zomer heen) en we kochten een puntzak (!) aardbeien met chocolade. Ik durf bijna niet te zeggen hoe duur deze puntzak was (€6,50, kuch). Er zaten zes aardbeien in en de prijs was schofterig duur, maar het mevrouwtje in de chocolaterie was héél lief (en ze had zo’n schattig Vlaams accent) en de aardbeien waren goddelijk, dus ik heb het haar vergeven.

Brugge

’s Avonds waren we nog steeds in Brugge en we hadden ons voorgenomen om een puntzak Vlaamse frieten te halen. We wisten niet dat de puntzakken in België ZO ENORM GROOT waren. Ik kreeg nog niet eens de helft op, maar oké. Het was pittig lekker.

Puntzak patat

Toen was het 19.00 uur en waren we in de veronderstelling dat onze reis naar huis ging beginnen. Dat was technisch gezien ook wel zo, want we reden richting Nederland, maar we kozen ervoor niet de snelweg te nemen, waardoor het ritje ietsiepietsie langer duurde dan normaal. Ik had de dringende behoefte om via Zeeland terug te rijden, want ik ben al sinds mijn 10e niet meer in Zeeland geweest en dat vind ik niet kunnen. En oef, wat is Zeeland mooi! We reden over allemaal bruggen en langs allemaal stranden en WAUW! Als we nog eens een weekendje weg gaan, wil ik wel naar Zeeland. En Zeeland was niet eens het enige leuke aan de terugweg… we werden via onze tomtom naar de Maas gestuurd, waar we met een pontje naar de overkant moesten. ZO LEUK. Ik stond als een kleuter zo enthousiast op het bootje, want ik was gewoon NOG NOOIT met een pontje geweest.

Pontje

En nou ja, toen was de rit weer afgelopen. Misschien lijkt het een beetje een mislukte roadtrip als je dit leest, maar voor mij voelde het als een heerlijk dagje uit. En bovendien weten we nu écht zeker dat onze auto het goed doet. Volgens mij heeft de auto in de twee weken dat ‘ie van ons is al meer gereden dan in de rest van z’n leven, maar goed.

Dat was dus mijn fantastische roadtrip. Als jij ook wel eens stukjes door Nederland (of België of Duitsland of Noorwegen of Australië of waar-dan-ook) rijdt en je hebt nog leuke tips… laat het me dan weten! 

3 comments

  1. Wat een gave foto’s en leuk om dit zo te ondernemen. En ik moest lachen om de foto met die puntzak friet, haha. Geweldig!
    Irma onlangs geplaatst…10 dingen waarbij opgeven wél de beste optie is!My Profile

  2. Naar Noorwegen met de auto? Dan weet ik nog wel een autoroute met heel veel pontjes 🙂 (en veel moois te zien onderweg) De RV17!

    1. We gaan niet met de auto! We gaan vliegen naar Oslo en binnen Noorwegen gaan we een treinreis doen (van Oslo naar Bergen en weer terug), schijnt de mooiste treinreis vd wereld te zijn :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge