Pleh.

Even klagen hoor, maar ik ben nu alweer toe aan vakantie. Ik had gisteren mijn eerste college en omijngod wat was het zwaar. Ik overwoog bij thuiskomst om aan een winterslaap te beginnen (waar ik denk ik onwaarschijnlijk goed in zou zijn), maar heb besloten de realiteit onder ogen te komen. Die arme hunk zou zich ook maar eenzaam voelen. Bovendien moet ik studeren. En wassen. En stofzuigen. En boodschappen doen. En wheeeehhhh. Ik had meer moeten genieten van mijn kindertijd, want toen was het leven eigenlijk zoohooo makkelijk. Gewoon met de barbies spelen, op school aan je potlood kluiven (iew!) en de kleren aantrekken die je moeder heeft klaargelegd. 

Procrastination
Het contrast tussen het groene, rustige, internetloze Finland en het drukke, chaotische en gestreste Nederland vind ik nogal groot. De hunk en ik hebben een beetje last van een after-vakantie-dip. Na twee weken lui zijn, chips eten en filmpjes kijken moeten we nu weer studeren en hoewel ik mijn studie heel erg leuk vind heb ik er nog even pittig weinig zin in. Ik heb nog een weekje (of zeven) nodig om me mentaal voor te bereiden op het feit dat ik weer moet nadenken. Ik moet eigenlijk allemaal saaie boeken doorlezen van oude meneren met veel te grote brillen, omdat ze iets interessants geschreven hebben over de puntkomma, maar stiekem kijk ik het hele seizoen van Suits, bak ik gezonde taartjes en ga ik sporten. Toevallig kreeg ik vandaag weer een 7 terug voor een tentamen (taart!! feest!! slingers!!) en aangezien ik het afgelopen half jaar eigenlijk op precies dezelfde wijze heb doorgebracht denk ik dat het me dit half jaar ook wel zal redden. Ik ga dus nog even geen enkele moeite doen om aan mijn studie te beginnen (tot ik een plotselinge paniekaanval krijg omdat ik veel te laat ben begonnen en ik nog zoooohooo veel moet doen) en ik ga lekker soggen en huilen omdat ik mezelf zo zielig vind.  

Ik hoop dat jullie er beter aan toe zijn in deze eerste januariweek! 

4 comments

  1. Pfff school valt mij ook zwaar na de kerstvakantie! En ik moet ook nog zoveel doen…. achja, vanavond nog maar even niet doen, en morgen maar beginnen :’)
    Maaike onlangs geplaatst…Happy Things #02: Productief zijn, positiever denken & uiteten gaanMy Profile

    1. Hahaha ik heb dezelfde tactiek. Nog even een avondje relaxen en moed verzamelen voor morgen 😉

  2. Ja! Deze week heerlijk gewerkt “so far”. Interesante opdrachten en vandaag de eerste dag van een cursus Photoshop. Voor mijn werk en dus betaald door de werkgever maar ook héél handig voor privégebruik! 🙂 Ik mag dus niet klagen.
    Even tanden op elkaar voor jou en je weet straks niet beter meer. Wordt het weer routine c.q. “sleur”. Komt vast goed 😉

    1. Oh wow dat klinkt als een prima start van het nieuwe jaar! Tof, zo’n photoshopcursus, daar heb je veel aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge