Niezen in de bieb en ander ongemak.

Op het moment dat ik dit typ zit ik heel serieus in de bieb op de universiteit. De mensen om mij heen zien er ook allemaal heel serieus uit en sommigen hebben zelfs een reusachtige stapel dikke boeken die minstens uit het jaar 1500 stammen (en ze bladeren er nog in ook!). Ik heb geen boeken op mijn tafeltje liggen, maar ik zie mezelf soms in de weerspiegeling van mijn beeldscherm en ik moet zeggen dat ik er ook wel professioneel uit zie. Mensen denken vast dat ik met hele serieuze zaken bezig ben, zoals de scriptie die op me ligt te wachten (over de puntkomma, ook al zo serieus), of het vertaalwerk dat ik af moet maken. Maar dat doe ik dus niet.

Afleiding

Waar de bieb voor sommigen een oord van rust en reinheid is, is de bieb voor mij de afleidingsmanoeuvre van de eeuw. Want in de bieb is het zo verschrikkelijk stil dat het me gewoon afleidt. Hier een paar serieuze kwesties waar ik tegenaan loop: 

– Als je niest kijkt meteen de hele bieb je aan, want dan verstoor je de stilte. Na het niezen wil je meestal ook nog (een keer of drie) je neus ophalen, maar de vernietigende blikken die ik dan krijg kan ik gewoon niet aan. Dus zit ik altijd in de bieb met een volle neus.

– Die volle neus wordt overigens veroorzaakt door de grote hoeveelheid oude, stoffige boeken die nooit worden schoongemaakt. Als astmapatiënt kan je je voorstellen dat dat niet echt lekker ademt. 

– In de bieb moet je vasten, want eten maakt herrie en dat vinden je mede-biebgenoten niet fijn. Een banaantje mag wel, want dat is lekker soppig en kraakt niet, maar een appeltje is way too much

– Om de kwaliteit van de boeken te behouden is het altijd een paar graadjes koeler in de bieb. Als je net de bieb binnenstapt nadat je met zweet op je voorhoofd in een veel te volle lift hebt gestaan is dat best verfrissend, maar op termijn wordt het toch wel klappertanden. Zo koud. Ze zeggen dat het goed is voor je concentratie, maar ik ga alleen maar op internet zoeken naar dikke truien en vesten. 

– Ik denk hardop. In de bieb denk ik fluisterend. En dat is gewoon niet de bedoeling. Ergens vraag ik me af waarom, want iedereen heeft muziek in z’n oren.

Jullie zullen je wel afvragen waarom ik in vredesnaam in de bieb zit, maar het afstuderen moet er toch een keer van komen en stiekem vind ik het wel motiverend om tussen allemaal mensen te zitten die eruit zien alsof ze heel serieus bezig zijn. En als ik op een bananendieet ga, vier vesten aantrek en neusspray meeneem moet het misschien nog wel gaan lukken ook. Joe! 

 

One comment

  1. Niezen in stille ruimtes, ik ken het gevoel haha!
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge