Motorrijbewijs gehaald!

Ik voel me echt bizar stoer nu ik dit typ. Ik heb gewoon mijn motorrijbewijs gehaald! Het is gelukt! In één keer! Uitroepteken! Ik heb altijd al wel geroepen dat het me tof zou lijken om mijn motorrijbewijs te halen, maar dat het ook echt zou gebeuren had ik niet verwacht. Gelukkig kwam ik een man tegen die ook zijn motorrijbewijs wilde halen en toen gingen we gezellig samen. En allebei geslaagd nu dus. WOEEEEEE! 

Ik kan altijd zo verschrikkelijk zenuwen voor dat soort examens. Ik kan me nog herinneren dat ik – toen ik honderd jaar geleden moest afrijden voor mijn autorijbewijs – amper geslapen had de nacht voor mijn examen. Ik was zo verschrikkelijk nerveus. Ik had verwacht dat dat nu weer het geval zou zijn, maar ik was afgelopen vrijdag eigenlijk best gecontroleerd zenuwachtig (en da’s al heel wat voor mij). Ik had mijn bijzondere verrichtingen een aantal weken geleden al gehaald. Je moet dan achtjes rijden, slalommen, remproeven doen, uitwijkoefeningen laten zien, etc. etc. Dat vond ik 100000x moeilijker (sterker nog: ik viel vlak voor dat examen nog even van m’n motor) en dus was de ergste stress wel geweest toen ik dat in één keer haalde. Dit laatste – en definitieve – examen was dus wel iets minder spannend. Gewoon rijden, zoals ik al honderd keer bij het lessen had gedaan. Motorrijden zelf is echt niet zo ingewikkeld, ik wist dat ik het kon. 

En ik kon het dus! De examinator was zelfs erg onder de indruk van mijn haal-vrachtwagens-in-skills op de snelweg, dus ik mag zelfs zeggen dat ik met vlag en wimpel geslaagd ben. Enige nadeel: ik heb geen motor en ook geen geld voor een motor, dus ik ben van plan om binnenkort (voor het gaat sneeuwen enzo) nog een dagje een motor te huren, gewoon omdat het nu eindelijk kan.

DUS. Als je binnenkort een zeer enthousiaste motorrijder tegenkomt, ergens in omgeving Amersfoort, dan zou ik het wel eens kunnen zijn. En als je naar me zwaait, zwaai ik altijd even terug. 

6 comments

 1. Oh wat super gaaf dat je je motor rijbewijs hebt gehaald! Wat tof! En in één keer, gaaf!

  Liefs! Evelien

  1. Thanks! Ik vind het zelf ook echt zoohooooo leuk! Heel blij!

 2. Proficiat! En nu maar kilometers maken! Veel plezier met je rijbewijs:D

  1. Dat gaat wel lukken denk ik! Dankjewel!!

 3. Gefeliciteerd! Gaaf zeg!
  Inge onlangs geplaatst…#InspirerendGeluk – Omgekeerde bucketlistMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge