Missers van vroeger

Oude fotoboeken doorbladeren… Het is een pijnlijke bezigheid. Mijn échte fotoboeken (waar mijn moeder mee opgehouden is toen ik ongeveer 14 was omdat ik toen zelf werkelijk elke nanoseconde vastlegde met mijn vreselijk toffe en allereerste digitale camera) heb ik niet (die liggen dus bij mijn ouders), maar digitaal heb ik heel wat droevige foto’s van mijn vroegere ik. Ik heb heel wat modemissers gemaakt en vraag me af waarom mijn omgeving me daar nooit voor gewaarschuwd heeft. Hoewel mijn ouders nog steeds het (overigens zeer correcte) argument blijven aandragen dat ze mij de vrijheid wilden geven om te dragen wat ik wilde dragen, kijk ik soms met een pittige hoeveelheid schaamte terug op mijn vroegere ik. Kijk je mee? 

De zoveel-mogelijk-bandjes-om-je-nek-fase

Bandjes om je nek

Lekker veel bandjes. En dan altijd om houden, zodat je na de zomer de afdruk van je bandjes in je nek hebt staan. 

De ik-knip-mijn-haar-wel-zelf-fase

Ik knip mijn haar wel zelf

Dit is een pijnlijke. Eentje van de overtreffende trap van de bovenste trede. Ik knipte mijn haar – en dan vooral mijn pony – gewoon zelf. Lekker goedkoop en lekker scheef. 

De een-plukje-aan-elke-kant-fase

Twee plukjes

Toegegeven, dit was gewoon hartstikke in en toen deze foto werd gemaakt was ik hartstikke hip. Misschien zit je nu te gniffelen achter je beeldscherm, maar dat is écht waar! Iedereen had twee plukjes haar; aan elke kant van je hoofd zat er eentje. Een soort uitgegroeide pony die als een droevig sliertje langs twee kanten van je hoofd hing. Ik lach mezelf er om nu om uit, maar ik was echt heel hip. 

De knip-je-haar-als-een-bloempot-fase

Paddenstoel

Lieve pap, lieve mam, sorry, maar dit is toch echt jullie schuld. Gewoon jammer, zo’n bloempot. Ik weet dat ik altijd moeilijk haar heb gehad (lees: geen land mee te bezeilen), maar het kon écht wel beter dan dit. Een leuk staartje, een leuk vlechtje, een petje desnoods, maar deze bloempot was officieel fout. 

(Let niet op de oranje vlekken op deze foto, dat komt door het inscannen geloof ik)

Hebben jullie ook van die droevige modemissers gemaakt die je af en toe nog eens tegenkomt op foto’s? Laat een reactie achter in de comments, ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen! 

 

One comment

  1. Niks mis mee hoor.
    “Later” kijk je er wellicht anders tegenaan. Hoort er allemaal bij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge