Mijn tatoeages

Ik vind tatoeages mooi. Als je een mooi ontwerp uitkiest dat van betekenis is, is een tatoeage gewoon kunst op je lichaam. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een keer in de trein naast een jongen van een jaar of 25 zat en zijn arm was volledig getatoeëerd. Hij lag te slapen en ik heb ongegeneerd de volledige treinreis naar zijn arm gestaard. Wat een schitterende tatoeages had hij en wat was het mooi gedaan. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wil ook een tatoeage. Wat ik dan wilde was nog niet helemaal duidelijk. Ik vind tatoeages bij vrouwen snel ordinair, dus ik wilde een plek op mijn lichaam die op geen enkele manier ordinair gevonden zou kunnen worden. Ook wilde ik geen levend kunstwerk worden: het moest subtiel blijven. 


Inmiddels heb ik twee tatoeages. Mijn eerste tatoeage was een beetje een impulsieve actie. Ik bedacht ’s ochtends dat ik het moment voor een tatoeage was gekomen en ’s avonds had ik ‘m. Het is een hele kleine tatoeage van een kruisje op mijn pols. Ik ben naar een tatoeageshop gegaan waar ze zonder afspraak tatoeëerden en was zenuwachtig AS HELL. Stiekem was ik behoorlijk geïntimideerd door alle grote, brede, kale mannen in de tatoeageshop, maar hé, uiteindelijk zijn het gewoon jongens die goed kunnen tekenen. Het duurde een eeuwigheid voordat de man die mij ging tatoeëren de boel had klaargemaakt. Hij ging uitgebreid de stoel schoonmaken, naalden pakken, inkt pakken — en ik werd alsmaar zenuwachtiger door alle overdreven voorbereidingen (achteraf heel goed, want hygiëne is heel belangrijk, maar ja, WIST IK VEEL). Uiteindelijk viel het me alles mee. Mijn eerste tatoeage is echt heel klein: een kruisje op mijn pols. Ik voelde er amper iets van en het duurde nog geen 2 minuten. En toen was ik besmet.

Kruisje

Vanaf dat moment begon het nadenken over een volgende tatoeage. Ik wilde iets met muziek, want ik hou van muziek en ik maak zelf muziek. Als ik mensen om ideeën vroeg zeiden ze bijna allemaal: “Doe een muzieknootje!”, maar ik lees geen noten, dus dat zou nergens op slaan (en ik vind een muzieknootje afgezaagd, want dat heeft iedereen al en ik houd niet van dingen die iedereen al heeft). Na twee jaar nadenken kwam ik een plaatje tegen op pinterest en het was alsof de hemel openbrak. Nee oké, dat viel wel mee, maar ik wist het direct: dit moest het worden!  Het was een plaatje van een pols met daarop een tatoeage van de muziekknopjes op je iphone (dus: play, pauze, stop, shuffle, etc.). Ik vond het zó origineel en mooi. Dus hupsakee, drie dagen na onze bruiloft ging het gebeuren. 

En sukkel als ik was, bereidde ik me niet goed voor. M’n vorige tatoeage had ik toch ook amper gevoeld?! Dom, Lisse, dom. Ik ontbeet amper en ging met een halflege maag naar de tatoeageshop. Het tatoeëren was geen succes. Ik viel bijna flauw vanwege mijn lege maag en… de pijn. WANT MAN DAT DEED PIJN. De tatoeage werd heel dik gezet en de huid op je pols is natuurlijk al behoorlijk dun en AUW. Uiteindelijk ben ik ook niet helemaal 100% tevreden met het eindresultaat. Hoewel ik het ontwerp nog steeds heel tof vind, vind ik dat de tatoeage niet helemaal mooi gezet is. De lijntjes zijn niet recht. Gelukkig zie je dat van een afstandje niet, maar misschien – als ik ooit de moed vind – laat ik hem nog wel eens bijwerken.

Tatoeage muziek

En hoewel de hunk altijd zei dat hij geen tatoeage wilde heeft hij er ook eentje laten zetten! Hij wil nog wel eens cajon spelen (zo’n houten blok waar je op kunt slaan ter vervanging van een drumstel) en dan is een trouwring niet handig. Daarom heeft hij zijn trouwring laten zetten. Als hij dan cajon speelt kan hij zijn “echte” trouwring af doen en heeft hij alsnog zijn getatoeëerde trouwring om. Zo leukkkkk. En ik ben ondertussen alweer aan het fantaseren over de volgende tatoeage, als ik ooit de moed vind. 

Heb jij een tatoeage? 

3 comments

 1. Ik vind je tatoeages erg mooi! Ik wil ze zelf ook hebben maar wacht nog even totdat ik echt weet wat ik wil hebben, maar het zullen er maar waarschijnlijk 2 zijn of toch misschien 3 😉

  xxx
  melissa onlangs geplaatst…Recap: 3 Zomerse outfitsMy Profile

 2. I like ‘m! Ik heb er twee, de tweede zit er nog niet zo lang. Ik ben heel blij met de betekenis en gedachte, maar ik vind ‘m uiteindelijk niet zo heul mooi geworden :(. Ik laat het nu voor wat het is, maar wie weet ga ik er nog aan laten sleutelen. Ooit! I love tattoos, maar het blijft een apart gegeven dat het er voor eeuwig zit. Dat is juist ook bijzonder, maar ook gek!
  Michelle onlangs geplaatst…Update! Waar ben ik gebleven? Iets met festivals…My Profile

 3. Ik vind sommige tatoeages wel mooi bij anderen. Vooral als het complete kunstwerken zijn zoals wat ze doen bij London Ink. Maar anderzijds vind ik het ook zonde van je lichaam. En al dat inkt in je lichaam lijkt me ook niet zo best.
  Tamarah onlangs geplaatst…10x inspiratie OTTO lampenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge