Mijn 2014

2014 was een bijzonder jaar voor mij. Ik heb zoveel bijzondere en leuke dingen meegemaakt dat het bijna zonde is dat ik niet vaker bewust terugkijk op de dingen die ik heb gedaan. Nu, in december, vind ik het een mooi moment om dat wél te doen. Kijk je mee?

♥ Trouwen
Trouwen

Op 20 juni 2014 was het zover, de hunk en ik gingen trouwen. We wisten in maart 2013 al dat dit de datum zou worden, dus we hebben er lang op moeten wachten. We hebben vanaf 20 juni 2013 elke dag afgeteld op twitter en het is zó maf als het dan opeens zover is. Het was helemaal onze dag. Een mooi pak en een mooie jurk, maar ook gewoon allebei op onze gympen. Lieve mensen, fijne momenten en het allermooiste: de hunk is mijn man! Ik kan echt niet anders zeggen dan dat het fantastisch is om getrouwd te zijn met de man van je dromen.

Afstuderen
2014 was ook het jaar dat ik mijn bachelor diploma haalde. Ook zo’n mijlpaal. Toen ik begon aan mijn studie Spaanse en Engelse taalkunde hoopte ik natuurlijk wel dat ik mijn bachelor keurig binnen drie jaar zou halen, maar ik moest het zelf voor elkaar krijgen. Ik ben zó blij dat dat gelukt is. Ik heb, voor ik aan deze studie begon, zo lang getwijfeld wat ik nou wilde, waar ik eigenlijk goed in ben. Nu, drie jaar verder, kan ik zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb genoten van mijn studie, heb de hunk er ontmoet en hoewel ik nog steeds heel erg twijfel over “wat ik wil worden” is mijn studie een goede keuze geweest. Ik heb gedaan wat ik leuk vond en daar heb ik geen spijt van!

Verhuizen
Dit is positief en negatief. Samenwonen met de hunk is héérlijk (ik zou niet meer anders willen hoor!), maar in het begin heb ik mijn lieve huisgenootjes ontzettend gemist. Even eerlijk: leven met een man is gewoon anders dan met 5 meiden in een huis. De avondjes wijn drinken en chocola eten tot diep in de nacht zijn voorbij. Het is oké, er is gewoon een nieuwe fase aangebroken, maar ik ben altijd slecht in afscheid nemen van momenten. Ik vond het afscheid nemen van mijn fijne studentenkamer waar ik drie jaar lang met zoveel plezier gewoond heb heel erg lastig, maar ik kreeg er een mooi plekje voor terug waar ik samen met de hunk kan wonen. Tja, alles is dubbel. Verhuizen dus.

Doei allerfijnste kamer van de wereld.
Doei allerfijnste kamer van de wereld.

lavidalisse.nl online
Dit is echt een hoogtepunt! Ik hou van schrijven en wil mijn creativiteit kwijt kunnen, maar ik heb het jarenlang zó lastig gevonden om een “hobby” te vinden die me daarbij helpt. Sinds ik het bloggen heb ontdekt geniet ik er zo van dat ik een uitlaatplek heb. Heerlijk om te kunnen schrijven, om een reden te hebben om nóg meer te gaan experimenteren op het gebied van koken. Ik ben ontzettend trots op mijn eigen website en ben blij dat mijn bezoekersaantallen groeien! Voor de duidelijkheid: ik blog voor mezelf, niet voor de bezoekersaantallen, maar het is fijn om te merken dat je blog leuk gevonden wordt door anderen!

Gestopt met werken
Jammer, maar een super goede keuze. Ik heb met heel veel plezier in een hardloopwinkel gewerkt, maar de combinatie van mijn onrustige gezondheid, mijn master en het nieuwe getrouwde leven werd echt teveel. Toegeven dat je dingen niet volhoudt vind ik niet makkelijk. Sterker nog: ik háát het om toe te geven dat ik iets niet kan. Dat voelt zwak. Toch leer ik meer en meer dat ik mijn grenzen mag aangeven, dat het oké is om niet altijd te doen alsof je superwoman bent.

Ik ben er nog lang niet en heb een fijne coach die me helpt om soms mezelf op de eerste plaats te zetten, niet altijd de verwachting van anderen op de eerste plaats te zetten. Het voelt vermoeiend om daar zo actief mee bezig te zijn, maar het is goed en het helpt me. En gelukkig heb ik een lieve hunk die me daar ook bij helpt .

Sicilië
Een bijzondere vakantie. De hunk had onze huwelijksreis geboekt en ik wist niet waarheen. Hoewel ik de week voor vertrek de hunk werkelijk de oren van z’n kop heb gezeurd om hints (best irritant, sorry hunk) en ik de avond voor vertrek plotseling raadde waar we naar toe gingen was het echt een verrassing, want ik was zelf nooit op het idee gekomen om naar Sicilië te gaan. Wát een mooi eiland, wauw! De hunk en ik zaten in een fijn hotelletje in de hoofdstad, Palermo, maar hebben ook 4 dagen een auto gehuurd om de rest van het eiland te bekijken. We hadden de grootte van het eiland onderschat, want het bleek veel groter dan we dachten. Schitterend, dat wel. We ontdekten het allerleukste Bed & Breakfast van de hele wereld met uitzicht op de actieve Etna. Terwijl we ’s avonds op het terras van ons (zoveelste) wijntje nipten zagen we lava uit de vulkaan stromen. Bizar, maar zó mooi. Absoluut de moeite waard om nog een keer terug te gaan, maar dan op de motor.

Moooooooi. Nee maar echt!
Moooooooi. Nee maar echt!

Mijn jaar was mooi, druk, intens en goed. Ik ben dankbaar voor alle mooie dingen die ik heb mogen meemaken! Hoe was jullie jaar?

 

8 comments

 1. Je hebt blijkbaar een ontzettend leuk jaar achter de rug! Haha, jullie trouwoutfit is geweldig met die All Stars! Ik wens je alvast veel geluk toe in 2015! Xx

  1. Hahaha, dankjewel! Ik wens jou ook een super mooi 2015!

 2. Klinkt als een goed jaar! Net als de reactie hierboven wou ik toch even zeggen; wat leuk die knallende all stars onder die nette pakken! Lijkt me inderdaad wat comfortabeler op het strand.. 😉 Mijn jaar was al met al een goed jaar, fijne jaarwisseling!
  Roos onlangs geplaatst…Bananenbrood met pecannoten en blauwe bessen (Foodblogswap Dec’ 14)My Profile

  1. Ghehehe, het liep heerlijk inderdaad! Jij ook een mooi 2015 gewenst! 😀

 3. Wauw, wat een gave dingen! Veel veranderingen vooral, maar op een goede manier. Dat is top! En die vakantie, wauw <3. Happy new year :).
  Michelle onlangs geplaatst…VuilnisMy Profile

  1. Jij ook Happy New Year!!!!!! Enneh… ik blijf je volgen in 2015! 😀

 4. Oh Hetty ik vind je blog zo leuk he! Ondanks dat we dan (al heel lang) niet meer samenwonen is het nu toch weer een beetje zo. Je verhalen lezen waarin je zo pittig gefrustreerd bent (jaaa nieuw woordje, ik heb ‘m ontdekt!), ontzettend lekker bewust aan het soggen bent (want dan mag ik dat ook van mezelf, als jij dat ook doet. net als vroeger), en dan weer zo’n lekker recept waarbij ik dan m’n ogen dicht doe (ok, niet handig tijdens het lezen, maar toch) en dan net doe alsof we in ons inieminie keukentje staan en je enthousiast verteld wat het is en hoe gezond het is (:
  Oh en dan vervolgens in pyjama uit (kook)boeken voorlezen en eitjes koken in de waterkoker. Of wijn drinken en chocola eten en heel hard lachen. Of kampvuur maken in de gang (of zouden we die toch vergeten?).
  In ieder geval, ik word er gelukkig van! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀

  1. Woeeeee Erik ik vind het zo leuk dat jij het zo leuk vindt dat ik het zo leuk vind om te bloggen! Wat wel pijnlijk is, is dat ik nooit meer een eitje in een waterkoker kook, dat ik nooit meer iemand voorlees uit kookboeken en dat ik ook nooit meer een kampvuur in de gang heb gemaakt (wij hebben hier niet eens een gang, huil!). Dus ik moet je gauw weer zien hoor! En ga ondertussen maar even mijn groente tosti’s maken, want die zijn pittig (inderdaad, nieuw woordje) lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge