Ik kocht nieuwe brillen

Ik heb een bril die ik bijna nooit draag. Niet omdat ik ‘m niet leuk vind, maar omdat ik me altijd zo brillig voel. Dit ligt – nogmaals – niet aan de bril, maar gewoon aan mijzelf. Ik heb heel veel outfits waarbij mijn bril gewoon te stoer is, terwijl ik dan niet stoer wil zijn en dat is onhandig. Noem het onzin, noem het fashionstruggles, maar ik vond het nogal wat. Daarom probeerde ik een jaar geleden lenzen, maar daarbij had ik het gevoel dat er een constante stofzuiger in mijn ogen zat die alle lucht van m’n hoornvlies zoog. Ik vond dat een verschrikkelijk naar gevoel en besloot dat een lenzenleven niet voor mij weggelegd was (huilen). En daar zat ik weer met mijn bril, die ik dus nog steeds niet droeg. 

En toen zei mijn moeder opeens: “Bij Eyelove hebben ze een actie dat je twee brillen voor €90 kan kopen!” en dat vond ik briljant. WANT, zo dacht ik, dan koop ik er gewoon twee en dan heb ik in totaal drie brillen die ik kan afwisselen. En als ik dan ook nog brillen vind die een beetje verschillend zijn, kan ik ongetwijfeld brillen vinden die bij elke outfit passen, zodat ik elke dag very fashionable ben mét bril. Zo gezegd, zo gedaan en nu heb ik dus drie brillen. De middelste bril op de foto had ik dus al (ik vind ‘m nog steeds tof hoor) en die onderste twee zijn nieuw. Met de blauwe bril (met het dikke montuur) voel ik me verschrikkelijk artistiek. Ik voel bij het dragen van die bril de constante behoefte om een schildersdoek en kwasten aan te schaffen, want ik vind echt dat ik er kunstig uit zie met die bril op mijn neus. Met de bril met het dunste montuurtje (de onderste) voel ik me heel oldschool en met mijn oude bril (bovenste) voel ik me heel stoer. En nu heb ik dus drie brillen. Ik ben benieuwd hoe vaak ik ze ga dragen en of ik het woord bij de daad voeg, maar ik denk het wel. Sinds ik ze heb, heb ik namelijk elke dag een bril gedragen (hoeraatje voor Lisse). 

Draag jij een bril en herken je mijn dilemma? Ik ben benieuwd, want alle brildragenden die ik spreek kijken me aan alsof ze geen idee hebben waar ik het over heb. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge