IK BEN ZZP’ER

Dat dit ooit ging gebeuren wist ik wel. Ik heb een master gedaan in vertalen en als je vertaler bent, ben je in 9 van de 10 gevallen ZZP’er. Een eenmanszaak dus. Een eigen bedrijf. Ik ben natuurlijk pas nét afgestudeerd en was er vanuit gegaan dat de opdrachten niet aan zouden komen waaien en ik pas over een paar jaar voor mezelf zou kunnen beginnen, maar niets is minder waar. De afgelopen weken mag ik wel zeggen dat de opdrachten binnenstromen. Ik sta er zelf ook nog een beetje van te kijken, want het komt letterlijk aanwaaien. Het optimaliseren van je LinkedIN profiel is écht een aanrader, want dit opent deuren voor mij. Binnen vier weken kreeg ik van vier verschillende bedrijven het aanbod om voor hen te komen werken.

En dus is het nu echt zover! Ik heb per 1 december mijn buiten-de-deur-baan opgezegd en ik word vanaf december full-time vertaler. Het full-time vertalen zal voor het grootste deel opgevuld worden met vertalen voor Capgemini, iets wat ik al een aantal jaar doe, maar ik hoop ook veel van mijn tijd in te kunnen vullen met opdrachten van andere bedrijven (wat tot nu toe een vrij reëel idee lijkt te zijn). Ik vind het een grote stap – voor mezelf beginnen – maar ik heb er ontzettend veel zin in. Ik krijg direct na mijn studie de kans om te doen waar ik voor gestudeerd heb en die kans grijp ik met beide handen aan. Ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, heb nu officieel een Eenmanszaak, mag factureren en ga-zo-maar-door. Ik vind het héél spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in! 

Dus als je nog een tekst hebt die vertaald moet worden óf als je een tekstschrijver zoekt…. Van de Groep Vertalingen at your service. Ik ben blij en trots en blij en trots en blij en trots en ahhhh ik heb mijn eigen bedrijf! WAT EEN STAP! 

3 comments

  1. Zo tof! Echt gaaf om dit nu al te mogen zeggen. Gefeliciteerd :).
    Michelle onlangs geplaatst…Verliefd op TerschellingMy Profile

  2. WOEHOEEE. Gefeli! Daar gaan we wat lekkers op drinken (en eten) donderdag! Knuf!
    Stella onlangs geplaatst…Glimlachmomentjes #25My Profile

  3. Dat klinkt erg goed! Gefeliciteerd dat het zo goed gaat. Ik ben ook pas afgestudeerd (bachelor) en ik wil ook graag wat freelance schrijf- en vertaalwerk doen. Wellicht heb je wat tips voor mij wat betreft LinkedIn en hoe ik het beste aan opdrachten kan komen? Ik heb de gruwelijke fout gemaakt om me nooit bezig te houden met LinkedIn en ik moet nog steeds een profiel gaan maken, maar als je tips voor me hebt dan hoor ik dat sowieso erg graag! 🙂
    Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 58My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge