Hoe gaat het met onze planten?

Het is niet te geloven. De planten die ik ongeveer drie weken geleden kocht zijn allemaal nog in leven! We zijn zelfs zo in de plantenstemming dat we het huis nu ook vol gezet hebben met honderdduizend bosjes bloemen. We vieren het plantenleven, zeg maar. Ik zal je even een update geven over onze planten. Niet omdat het jou heel veel interesseert, maar gewoon omdat ik er heel erg trots op ben. 

De bonsaiboom
Dit is een beetje mijn beebie geworden. Elke dag “douche” ik ‘m even (lees: ik spuit ‘m nat met een plantenspuit) en verder krijgt ‘ie, op aanraden van een vriendelijke mevrouw die ik tegenkwam in de IKEA, héél weinig water. Toen we de bonsaiboom kochten zat er een boekje bij met een soort instructies. In die instructies stond dat de bonsaiboom ongeveer twee weken na aankoop blad kan verliezen, omdat bonsaiboompjes blijkbaar moeten wennen aan een nieuwe omgeving. En wat denk je? De bonsaiboom verloor na twee weken een heleboel blad. VOLGENS HET BOEKJE. Zo goed. Ik moet wel zeggen dat de hoeveelheid blad die nu telkens op de tafel ligt een beetje zorgwekkend begint te worden, maar volgens het boekje is er niets aan de hand, dus ik probeer kalm te blijven. Tot zover de bonsaiboom.

Bonsaiboom

De drakenbloedboom
Dit is een zorgpuntje. Het gaat goed met de drakenbloedboom, maar z’n bladeren zien er iets minder levendig uit dan toen ik ‘m kocht. Ik heb mijn beste vriend Google ingeschakeld om me te helpen en hij zei dat de drakenbloedboom iets meer water moet krijgen dan ik ‘m geef. Prima hoor, dan geef ik meer water. Verder staat hij bij het raam, maar niet in fel zonlicht enzo, dus volgens Google doen we het goed. Zo onhandig dat er geen boekje bij de drakenbloedboom zat, anders was het vast net zo goed gegaan als met de bonsaiboom.

Drakenbloedboom

De goudpalm
De goudpalm is niet veel veranderd. Ik moet wel zeggen dat hij er een stuk gezelliger uitziet sinds ik de dode takken heb verwijderd (typisch gevalletje van “had ik eerder moeten doen”). Helaas leeft de goudpalm in de onfortuinlijke situatie dat hij nog steeds geen pot heeft, want ik kon geen goeie pot vinden bij de kringloop. Hij staat dus nog steeds in z’n lelijke bruine grondpot op een theedoek. Gelukkig heeft ‘ie er – ondanks deze beroerde leefomstandigheden – nog geen dode takken bij gekregen, dus ik denk dat hij het niet zo erg vindt. 

Goudpalm

De bloemen
Die kochten we dus. Bloemen. En daar gaat het prima mee. Op de een of andere manier doen bloemen het altijd prima bij ons, maar dat zal wel iets te maken hebben met het feit dat je daar niet zoveel aan hoeft te doen, behalve ervoor zorgen dat ze in een vaas met water staan. Mocht onze drakenbloedboom tóch vroegtijdig overlijden, dan denk ik dat ik hem vervang voor een grote bos zonnebloemen. 

Zonnebloemen

Bloemen

 

Tot zover de update! Mochten mijn planten spannende ontwikkelingen doormaken, dan zal ik er weer een blogje over schrijven! 

3 comments

  1. Haha prachtig dat je zelfs over bloemen nog interessant en leuk kan schrijven! Wat een mooie foto trouwens, de onderste; kan zo in een tijdschrift!
    Irma onlangs geplaatst…10 dingen waarbij opgeven wél de beste optie is!My Profile

    1. Haha, dankjewel! Ik kan ook echt verschrikkelijk enthousiast worden van al onze planten! Heerlijk om alles zo te zien groeien en bloeien!

  2. Leuk om een update van je planten te lezen 🙂 . Hopelijk blijven ze allemaal in leven.. soms best even uitzoeken welke verzorging het beste voor ze is! En ik ben het helemaal eens met Irma, die laatste foto is echt super.
    Tamarah onlangs geplaatst…Shoplog: H&M SALE!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge