Het eerste weekend met Jake

Yes! Jake is er eindelijk! Ik heb zo ontzettend uitgekeken naar het moment dat we hem mochten halen en het is zo ontzettend leuk om een klein hondje in huis te hebben. Het is wonderlijk hoe ontzettend verantwoordelijk ik me voel, hoe ik opeens wakker word van het allerkleinste geluidje (normaal kan je een bom naast mijn bed laten ontploffen) en hoe ik ons hondje wil laten voelen dat hij het allerleukste hondje van de heel wereld is. Ik wilde nooit een zachtgekookt ei worden, maar ik vrees dat ik het toch geworden ben. Jake is mijn kleine schatje en het is heerlijk dat hij er is.

We hebben Jake vrijdagavond opgehaald bij het nestje. Bij het ophalen zelf was hij heel rustig. Hij piepte niet, liet zich rustig optillen en was eigenlijk best ontspannen in de auto. Eenmaal thuis snuffelde hij aan alles, ging hij op onderzoek uit en maakte hij al gauw een vrij ontspannen indruk. Het was alleen jammer dat we ‘m ’s avonds ophaalden, want daardoor had hij achteraf gezien te weinig tijd om aan ons te wennen. We waren rond 22.00 uur thuis en anderhalf uur later moest hij al gaan slapen in een voor hem onbekend huis. De nacht was dus wel even pittig voor Jake. Uiteindelijk heb ik mijn matras naast de bench neergelegd en toen bleef hij stil tot 7.00 uur. Achteraf denk ik dat we Jake ’s ochtends al hadden moeten ophalen, om hem de hele dag de tijd te geven om aan zijn nieuwe baasjes en zijn nieuwe huisje te wennen. Zo leer je zelf ook.

Jake

Verder is Jake een ontzettend blij en lief hondje. Hij is al lekker aan het boeven bij ons in huis (klimt steeds op de bank terwijl wij hem daar steeds vanaf halen) en komt ons steeds opzoeken om even te kroelen. Het is echt een knuffelhondje, want lichamelijk contact vindt hij héél erg fijn. Niet gek, als je bedenkt dat hij uit een nestje van 10 puppies komt en de eerste 8 weken van zijn leven altijd omringd werd door andere kleine warme wezentjes. Toch is het ongelooflijk hoe snel zo’n hondje je maatje wordt. Jake komt steeds bij je in de buurt liggen, wil heel graag spelen en heeft gewoon mijn hart gestolen.

Lekker spelen met z'n kussen
Lekker spelen met z’n kussen

Jake

 

Z'n favoriete slaaphouding. Een soort vloerkleedje.
Z’n favoriete slaaphouding. Een soort vloerkleedje.

Er volgen ongetwijfeld nog meer blogjes over Jake. Ik denk wel dat er de komende tijd iets minder blogjes online komen. Ik merk dat ik nog even mijn ritme moet komen met hoe mijn leven er nu uitziet. Ik vind het belangrijk om nu lekker even te investeren in Jake en natuurlijk in mijn lieve hunk.

 

2 comments

  1. Genieten dit <3. Die slaaphouding vind ik zó grappig, niet alle hondjes kunnen dat. Ze lijken direct op een knuffelbeer dan haha. Wees alsjeblieft niet bang voor 'te veel Jake'. There's no such thing.
    Michelle onlangs geplaatst…Update! Waar ben ik gebleven? Iets met festivals…My Profile

    1. Ja hilarisch he! Ik denk dat hij de koude grond gewoon lekker vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge