Getrouwd met je tegenpool

De hunk en ik zijn vrij verschillende persoonlijkheden. Grappig, want toen we verkering kregen waren we er heilig van overtuigd dat we praktisch hetzelfde waren en dat het daarom zo’n goede match was. Na een half jaar kwamen we er achter dat we toch wel ietsiepietsie anders zijn (de verkering was bijna uit door deze choquerende ontdekking). De hunk en ik zijn bijna in elk opzicht verschillend, hoewel we op het eerste gezicht voor veel mensen erg op elkaar lijken. We maken makkelijk contact met anderen, zijn allebei muzikaal, houden niet van netjes (daarmee bedoel ik onze kledingstijl, we leven niet in een zwijnenstal), studeren allebei Engels en houden allebei veel van lekker eten. 

Ja, dat denk je dan, als je een paar maandjes verkering hebt. Na onze verkeringcrisis die zich precies afspeelde tijdens onze we-hebben-precies-een-half-jaar-verkering-mijlpaal (dat feestje hebben we een paar weken later goed ingehaald) realiseerde ik me dat de hunk toch niet helemaal de mannelijke versie van mijzelf is. Sterker nog: onze verschillen zijn groot. Een paar simpele, niet zo dramatische voorbeeldjes:

Text

Hij wil het liefst onder een zo dun mogelijke deken slapen, ik slaap het liefst onder 7 dekens die dan ook nog verwarmd zijn (je begrijpt dat we nog steeds allebei onze eigen deken hebben). 

Hij is een fanatiek vleeseter, ik ben diep in mijn hart nog steeds vegetariër. 

Hij luistert naar muziek met schreeuwende mannen, ik luister naar muziek die een tikkeltje vriendelijker klinkt. 

Hij heeft niks met Art House films, ik HOU van Art House films. 

Hij vindt onze lamp in de slaapkamer onhandig, omdat ‘ie te groot is; ik vind onze lamp in de slaapkamer geweldig en hoop dat we deze lamp blijven houden tot we twee oude, grijze gekrompen mensjes zijn. Overigens moet hierbij vermeld worden dat hij degene was die ervan overtuigd was dat de lamp heus niet te groot was voor onze slaapkamer. Tja, ik had ‘m gewaarschuwd.

Love

Bovenstaande dingen zijn natuurlijk geen relatiebedreigende zaken. Verschillende meningen over een lamp zijn te overleven, dat kan onze relatie aan. De volgende zaken zijn daarentegen van iets ernstiger aard: 

Hij kan een hele dag niks doen en op de bank hangen, ik word daar hopeloos ongelukkig en onrustig van en vlucht na een tijdje naar buiten. Niet handig als je gepland hebt om samen een dagje in bed films te kijken. Hij zit altijd opgescheept met een vrouw die zó wiebelig wordt dat ze hem uiteindelijk meesleept voor een wandelingetje. 

Hij haat hardlopen, ik hou ervan (maar kan het niet, vanwege een blessure). 

Hij wil een grote mega volvo die heel lang is en waarvan ik zeker weet dat ik ‘m nooit zal kunnen inparkeren zonder bomen, lantaarnpalen en spelende kinderen te raken. Ik wil een mini-auto (bij voorkeur een Smart of een Mini) zodat ik heel klein ben en mijn auto op elk miniparkeerplekje kan parkeren (en dan voel ik me stiekem een superparkeerder). 

Hij vindt veel bezig zijn met heel gezond eten maar een beetje onzin, ik ben er dag-in-dag-uit mee bezig. 

Hij kan absoluut niet goed alleen zijn, ik MOET af en toe alleen zijn. 

Hij is rommelig, ik ben opgeruimd. Hierover ontstaan zo nu en dan bij ons allebei flinke irritaties. De hunk heeft de gewoonte om overal in huis stapeltjes onduidelijk papierwerk (= bonnetjes, servetten, oude studiepapiertjes, you name it) te verzamelen waarbij mijn handen jeuken om het in de prullenbak te mikken. Ik heb er een handje van om constant alles wat hij ergens neerlegt op te ruimen, wat natuurlijk voor hem verschrikkelijk irritant is. Lastig puntje dit. 

Hij wil geen wereldreis maken, ik wel. 

Waarom zijn we dan toch gelukkig getrouwd, vraag je je waarschijnlijk af. Weet je? Het is super interessant om met iemand getrouwd te zijn die zo anders in elkaar zit dan jij. Je kunt super veel van elkaar leren en raakt nooit uitgepraat, omdat je zo anders bent. Ik geloof dat het in het leven in veel gevallen draait om balans en ons huwelijk is daar het voorbeeld van. Omdat we allebei zo anders zijn moeten we elkaar tegemoet komen. We komen elkaar in het midden tegen, een beetje van hem en een beetje van mij. Maak je overigens geen illusie: onze relatie is zeker niet perfect en ook wij maken ruzies over onze meningsverschillen. Maar als je iemand hebt waarvan je zoveel houdt, dan maakt het niet meer uit of je die wereldreis wel of niet maakt, dan maakt het niet meer uit of iemand heel rommelig is of juist heel erg opgeruimd… Dan waardeer je de ander voor de dingen die je zelf anders doet. 

Ohhhh trouwens! JA, dat zijn onze trouwringen! Mooi hè? Met elkaars vingerafdruk er op. Ook al zo anders. Zijn vingerafdruk is heel mooi, die van mij ziet er niet uit. Ik moest mijn vinger wel twintig keer op het papiertje drukken voor er een vingerafdruk op papier verscheen die een beetje trouwring-proof. Het idee is leuk, zullen we maar zeggen. 

5 comments

 1. Die trouwringen met die vingerprint, dat is echt zo’n leuk idee!
  Leuk om zo eens even jullie verschillen te lezen, geeft weer stof tot reflectie. ^^
  Ella onlangs geplaatst…Fleur je kamer op met theezakjes!My Profile

 2. Opposites attract for a reason 😉

  Ik heb ook mijn complete tegenpool getroffen, en dat blijft gewoon genieten XD

  En ik ben echt giga-fan van de ringen!
  Zoe-Amber onlangs geplaatst…File-sofie pt. 3 – Zo auto, zo baas!My Profile

 3. Mijn man en ik zijn ook erg verschillend maar dat maakt hem juist zo aantrekkelijk. Wat ik wel belangrijk vind is dat je qua normen en waarden op dezelfde lijn ligt en dat je allebei bereid bent om concessies te doen. Gelukkig hebben we wel allebei redelijk dezelfde levensstijl 🙂
  Tamarah onlangs geplaatst…Leuke verassing door de deur!My Profile

 4. Ha Lisse,

  Wat schrijf je lekker eerlijk, deze tekst en je blog in geheel. Leuk om te lezen! Vergelijkingen maken tussen jou en je hunk werkt als een spiegeltje en zet me aan het denken!

  Liefs, Jeanine
  Jeanine onlangs geplaatst…Zomerse vrijheidMy Profile

  1. He Jeanine,

   Wat leuk! Dankjewel! Ik moet bekennen dat mijn blog gewoon een beetje mijn uitlaatklep is, haha. Fijn dat je het leuk vindt.

   Ik zie dat jij ook een blog hebt. Leuk! Die ga ik eens bekijken.

   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge