Fotoweek #9

Het was een gekke week. Een detox die we niet afmaakten, drukke dagen, rustige dagen… Mijn colleges begonnen weer en dat was eigenlijk best fijn! Kijk je mee naar mijn week? 

♥ Maandag
Maandag was een beetje een rommeldag, maar dan op een positieve manier. Ik ging sporten, we deden boodschappen, we maakten het huisje schoon en ik maakte een schoolopdracht, want mijn vakken begonnen deze week weer. We liepen een rondje buiten (tussen de sneeuwbuien door) en we aten deze salade met een runderlapje. Best lekker zo’n runderlapje, maar er zaten allemaal stukken vet aan. Dat vind ik dan weer niet te eten. Na het eten fietsten we naar de IKEA, want we hebben al sinds we in dit huis wonen (= meer dan een jaar) slecht licht bij de bank, wat betekent dat we ’s avonds op de bank niet echt lekker meer kunnen lezen. De hunk was er klaar mee (en ik had zin in een IKEA ijsje) en we hebben een awesome vintage lamp gekocht (en een saladebak, een ander klein lampje, een messenslijper en ga-zo-maar-door, oeps). Blij mee! Eenmaal thuis gingen we alles in elkaar zetten, keken we nog een aflevering Suits en daarna gingen we snel naar bed. 

Lamp kopen bij Ikea. Wij kochten het zwarte exemplaar!
Lamp kopen bij Ikea. Wij kochten het zwarte exemplaar!
Gratis kopje koffie bij Ikea met de family-pas.
Gratis kopje koffie bij Ikea met de family-pas.

♥ Dinsdag
Auw, vroeg opstaan doet pijn. Dat ben ik niet meer gewend. Ik moest 9.00 uur op de VU zijn, wat betekent dat de wekker om 6.50 staat. Ik vind opstaan echt bruut als de 6 (en de 7 en de 8) nog in de wekker zit. Tot overmaat van ramp kreeg ik mijn linkerlens niet in en raakte ik ‘m ook nog kwijt, dus de start van de dag was vrij chaotisch. Gelukkig was het college leuk. De hunk was ook op de VU, want die moest wat regelen voor z’n nieuwe vakken in de volgende periode, dus we lunchten samen en bewonderden de opgeknapte kantine. Het was altijd écht een lelijke kantine, maar het is serieus leuk geworden. Niiiiiice. ’s Avonds maakte ik verse tomatensoep (lekker!) en na het eten gingen we onze leenauto even ophalen, want op woensdag trouwde de hunk z’n broertje. Tijdens het ophalen van de leenauto fietsten we meteen even langs degene die mijn ijzerprik altijd verzorgt, dus ik ben weer voorzien.

Vernieuwde kantine van de VU.
Vernieuwde kantine van de VU.
Samen lunchen. Ik een wokje en een sapje, hij een hamburger en frietjes.
Samen lunchen. Ik een wokje en een sapje, hij een hamburger en frietjes.

♥ Woensdag
Bruiloftdag! We stonden op tijd op, gingen ons mooi maken en reden in ons leenautootje naar de plaats van bestemming. Onderweg leek het een verschrikkelijk droevige dag te worden, want het hagelde als een gek, maar gelukkig bleef het de rest van de dag droog. Het was een gezellige dag met een mooie bruid, lekker eten en blije mensen. Zo hoort het!

Mijn bruiloftoutfit. Ik heb een hele dag op hakken gelopen! Woeee!
Mijn bruiloftoutfit. Ik heb een hele dag op hakken gelopen! Woeee!

♥ Donderdag
De hunk en ik stonden vroeg op (nadat ik anderhalf uur gesnoozed had, oeps). We maakten ons boodschappenlijstje voor onze detox, maar dat viel nog niet mee. Zo’n lange lijst met groenten en fruit. Sommige soorten kende ik niet eens (ooit van ‘raddicchio’ gehoord?!?!). Terwijl de hunk naar de supermarkt ging, ging ik naar Amsterdam voor college. ’s Avonds aten we ‘ons laatste avondmaal’ bij mijn ouders. We hadden allebei zoveel trek omdat we de dag erna aan de detox zouden beginnen, pfffff. Alle koekjes en chocolaatjes leken 10x zo verleidelijk dan ze normaal al zijn. Niet te doen. Gelukkig hadden mijn ouders heerlijke pasta gemaakt en hadden we als kers op de taart een tompoes. Jum!

Het laatste avondmaal.
Het laatste avondmaal.
Sapjes voor de volgende dag staan klaar.

 

♥ Vrijdag 
De start van onze detox. We maakten ons eerste sapje en begonnen dapper, maar het was niet te drinken. Zo vies! Slechte start dus. De rest van de dag dronken we dapper van onze sapjes en ik begon me steeds vermoeider en slapper te voelen. Onder het mom van ‘het hoort erbij’ hielden we dapper vol. Ik gaf ’s middags met een knorrende buik bijles en ’s avonds vierden de hunk en ik het weekend met een groen sapje. Toch wel een beetje saai hoor.

"Ontbijt op bed"
“Ontbijt op bed”
Onze vrijdagavondsnack: een kopje thee.
Onze vrijdagavondsnack: een kopje thee.

♥ Zaterdag
Een nieuwe detoxdag. Ik werd doodmoe wakker. Dat kwam goed uit, want de hunk en ik hadden van tevoren al besloten dat we van deze zaterdag een pyjamadag gingen maken. Lekker in bed fimpjes en series kijken. Dat werd iets minder gezellig dan we het ons hadden voorgesteld, want ik voelde me zo slap en duizelig dat ik de halve dag lag te slapen en amper in staat was een normaal gesprek te voeren. Aan het einde van de dag voelde ik me zo ellendig dat we besloten om te stoppen met de detox. Na twee dagen?!?! Yep. Ik deed de detox om me beter te voelen, maar ik voelde me na twee dagen écht niet goed. Dat is niet de bedoeling. Onder het mom van ‘we doen geen detox meer’ bestelden we ’s avonds sushi. Ik leefde helemaal op en voelde me meteen weer fit en fijn. Ik ben denk ik niet in de wieg gelegd voor zó weinig eten. 

Nogmaals een ontbijtje op bed. Deze was zó vies!
Nogmaals een ontbijtje op bed. Deze was zó vies!
Als je dan toch niet meer detoxt...
Als je dan toch niet meer detoxt…

♥ Zondag 
Man, wat voelde ik me fit. Je waardeert eten duizend keer zoveel als je je realiseert dat je je zónder eten als een slappe dweil voelt. Ik droeg mijn toffe legerbloesje die ik bij de kringloop scoorde voor 3 euro. Ik ben fan! We maakten er een relaxte zondag van, deden wat boodschapjes, ik blogde wat, we wandelden wat en ’s avonds haalden we onze weekendschade in en dronken we een wijntje met een kaasje. Jum! Heerlijk relaxed, ik ben klaar voor een nieuwe week. 

Pancakes als lunch. Dit keer met appel en kaneel. Recept komt van de week op de blog!
Pancakes als lunch. Dit keer met appel en kaneel. Recept komt van de week op de blog!
Mijn kringloopbloesje <3
Mijn kringloopbloesje <3

Morgen plaats ik een blog over het hoe-en-wat van onze korte en mislukte detox. Hoe was jullie week? Ik ben benieuwd! 

 

2 comments

  1. Wat een fijne blog heb je! Je hebt er een nieuwe Bloglovin volger bij 😉
    Sylvia onlangs geplaatst…Voor alle mensen die niet van een kleffe Valentijn houdenMy Profile

    1. Awhhhhh wat leuk! Dat is zo leuk om te horen! Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge