Fotoweek #7

Nou, van mijn “goh, wat moet ik toch weer inkomen in Nederland na een vakantie in Finland”-gevoel is weinig over. Ik zit er weer helemaal in hoor. Studiedrukte, sporten, koken, verjaardagen, alles. En prima ook, want anders blijf ik alleen maar treuren dat ik weer vakantie wil, terwijl het “gewone” leven eigenlijk ook best leuk is. Kijk je mee wat ik deze week deed? 

♥ Maandag
De hunk en ik hadden afgesproken dat we op tijd gingen opstaan om te studeren, maar de hunk was niet wakker te krijgen. Ik wel, want de buren vierden een hoera-het-is-maandagochtend-feestje met snoeiharde muziek, dus ik was al een tijdje wakker. De hunk sliep wonder boven wonder door de herrie heen (hij wordt normaal gesproken al wakker als ik mijn grote teen verplaats) en in een poging hem te activeren maakte ik havermout en thee en bracht ik hem dat op bed. Uiteindelijk werd hij een beetje wakker en gingen we samen dapper naar de woonkamer om onze enorme stapels studiewerk weg te werken (ohhh had ik vorige week nou maar wat gedaan). Het lukte me totaal niet en ik had de concentratie van een pantoffeldiertje dus ik ging maar naar de sportschool. Daar ging ik op de roeimachine. Ik dacht dat ik dooood ging, zo zwaar. De hunk en ik deden boodschapjes en eenmaal thuis gingen we samen lunchen. Ik wilde hartige pannenkoekjes maken en verheugde me al op mooie foto’s voor op mijn blog, maar ik ben een draak in het omdraaien dus het werd een pannenkoekenprutje. De hunk zat me de hele maaltijd uit te lachen. Na de lunch ging ik heel hardcore studeren tot het tijd was om te eten, hoera! We maakten hele lekkere lasagna en daarna keken we Suits (en bestelden we nacho’s, oeps).

Niet zo fotogenieke hartige pannenkoekjes,
Niet zo fotogenieke hartige pannenkoekjes.
Nacho's. Jum!
Nacho’s. Jum!

♥ Dinsdag
De hunk moest vroeg naar college en ik stond gezellig met hem op (vroeg!). We ontbeten een keertje geen havermout, maar griekse yoghurt met appel, rozijnen en kaneel (we eten al eeuwen elke ochtend havermout, dus het werd tijd voor iets nieuws). Toen de hunk vertrok ging ik nog heel eventjes in bed liggen en daarna hard aan de slag voor mijn studie. Al zeg ik het zelf: ik heb goed gestudeerd! De hunk kwam rond lunchtijd thuis, dus we konden gezellig samen lunchen.’s Avonds gingen we naar de allerliefste mama van de wereld die 50 was geworden. We hadden haar heel leuk verrast met een mand vol 50 cadeautjes en een kistje met 50 envelopjes die ze op allerlei verschillende momenten mag openmaken. Ik had een potluck geregeld, wat inhoudt dat iedereen die langskwam iets te eten meebracht. Zo heb je opeens een hele leuke, originele maaltijd met allemaal verschillende dingetjes. Hoewel ik niet zo van verjaardagen houd (ik vier de mijne nooit), vond ik dit echt een geslaagde avond.

Nieuw ontbijtje: griekse yoghurt met appel, rozijntjes en kaneel.
Nieuw ontbijtje: griekse yoghurt met appel, rozijntjes en kaneel.
Thee, warme trui en studiemateriaal.
Thee, warme trui en heel hard studeren. 

♥ Woensdag
Man. Ik had geen oog dicht gedaan. Ik had ’s nachts buikpijn, lag te piekeren en ik had het warm. Blegh. Toen ik opstond was de hunk allang vertrokken naar stage en dat was maar goed ook, want mijn humeur was niet al te best. Ik at mijn ontbijtje onder het genot van een studieopdracht (feest) en ging daarna sporten. Dat was wel even fijn, want ik kon al mijn vermoeidheid eruit sporten. Toen ik thuiskwam was ik alleen nog maar een héél klein beetje knorrig. Ik lunchte met een groene smoothie en ging aan de slag met een tentamen dat de dag daarna ingeleverd moest worden (ik begin altijd zo lekker op tijd) en had het vrij snel af. FREEDOM! Ik keek series en ging daarna kikkererwtencurry maken. Het idee was dat we dat met naanbrood gingen eten, maar toen ik de naanbroodjes eens van dichtbij bekeek zat er allemaal schimmel op. Iew! De hunk is snel nog even naar de supermarkt gefietst om nieuw naanbrood te kopen zodat de maaltijd compleet was. Lekkerrrrrrrrr.

Lunchen met een groene smoothie.
Lunchen met een groene smoothie.
Series kijken.
Series kijken.

♥ Donderdag
Ik had de hele dag vrij en had (tijdelijk) niks voor m’n studie te doen. Chill! Ik sliep tot half 11 en de hunk maakte een ontbijtje op bed voor mij: griekse yoghurt met appel en kaneel en een kopje thee. Lief! We keken een afleveringetje Suits (met mega cliffhanger want het was de laatste aflevering van seizoen 1) en daarna ging de hunk aan de slag met alle honderdduizend verslagen die hij nog moet schrijven. Best wel zielig. Ik wilde naar de stad, maar het regende zo hard dat ik ook maar thuis bleef (= ook zielig) en een beetje ging bloggen. Zo spannend is mijn leven dus. Uiteindelijk hield het aan het einde van de middag op met regenen en konden we toch nog even de stad in. Ik word altijd een beetje onrustig van de hele dag binnen zijn en ben stinkend jaloers op mensen die pyjamadagen kunnen houden waarbij hun enige wandeling naar de wc is.  We liepen een buiten rondje, ik maakte foto’s bij deze hotspot, schreef er thuis een blogje over en begon aan de gevulde zoete aardappels van Iris, maar omdat onze oven niet zo fantastisch is werden de aardappels niet goed gaar. Gelukkig was de inhoud lekker. ’s Avonds keken we Wie Is De Mol. Ik ben in een tunnelvisie beland, want ik weet heel erg zeker dat Viktor de mol is. Ik zit er elk jaar naast, dus ik zal het nu ook wel fout hebben.

Bloggen over een fabulous hotspot.
Bloggen over een fabulous hotspot.
Gevulde zoete aardappel zonder zoete aardappel.
Gevulde zoete aardappel zonder zoete aardappel.

♥ Vrijdag
Ik sliep tot 10 uur en werkte daarna mijn vaste vrijdagochtendritueel af: sporten en daarna boodschappen doen. Omdat wij geen auto hebben doen wij onze boodschappen altijd op de fiets. Mijn fiets heeft een kratje voorop en daar kan onze boodschappentas heel handig in. Het enige nadeel: het kratje is heel zwaar en mijn fiets en ik zijn niet zo evenwichtig. Ik ben nog nooit gevallen met mijn fiets, maar het moest een keer gebeuren. Daar gingen mijn fiets (met boodschappen) en ik. Boem. De enige gewonde was de griekse yoghurt. Gelukkig was er een lieve meneer die mij, mijn fiets en de boodschapjes weer overeind hielp. Wat ben ik toch een kluns. ’s Middags gaf ik bijles (wat altijd leuk is) en toen ik thuiskwam zei de hunk dat hij spontaan had bedacht dat hij me mee wilde nemen naar de bioscoop. Ik wilde heel graag de film Pak van m’n hart nog zien en die draaide voor één van de laatste keren. Vet leuke verrassing! In de bioscoop zaten er alles bij elkaar opgeteld 12 mensen (die zaten alle 12 op dezelfde rij, gezelluuug). We aten ’s avonds laat, lekker quesadilla’s (met tortilla’s, liefde!) en in bed keken we nog een afleveringetje (of twee) Suits. Nu wil ik ook advocaat worden.

Dit viel allemaal samen met mij op de grond. Oeps.
Dit viel allemaal samen met mij op de grond. Oeps.
Vrijdagavondtraditie: kaasje.
Vrijdagavondtraditie: kaasje.

♥ Zaterdag
Pancakedag! Hoewel ik helemaal geen zin had om pancakes te maken deed ik het toch. We gingen ’s middags even de stad in omdat ik lenzenles kreeg van de Hans Anders mevrouw. Ik bleek een natuurtalent, want mijn lens zat in 1x in m’n oog. Ze had m’n lenzen ook nog op voorraad, dus ik liep met lenzen de winkel weer uit. We maakten nog een wandelingetje om de stadsmuur heen en de hunk werd gek van me, want ik bleef de hele tijd gillen hoe geweldig het was om weer dakpannen en bloemblaadjes te zien. Ik bakte ’s middags een ongezond mangokokostaartje met basterdsuiker. Ik merk dat ik niet gewend ben om met suiker te bakken, want ik dacht dat mijn beslag hopeloos was mislukt (viel uiteindelijk gelukkig mee). ’s Avonds kregen we vrienden op bezoek. We aten spaghetti met knoflookolie en speelden spelletjes, joepie! 

IK KAN WEER ZIEN!
IK KAN WEER ZIEN!
Rondje lopen door de mooiste stad van de wereld.
Rondje lopen door de mooiste stad van de wereld.

♥ Zondag
De hunk begon het een beetje benauwd te krijgen, want de deadlines voor z’n verslagen komen steeds dichterbij. We weerstonden de verleiding om ergens te gaan lunchen, want we hadden geen geld en geen tijd. Hij typte de hele dag verslagen, ik checkte zijn verslagen op spelfouten (stiekem vind ik dat leuk om te doen). Grappig om te merken dat iedereen zo z’n stopwoordjes heeft (voor de kritische lezer: wat is die van mij?!). Ik typte blogjes, we maakten ons huisje schoon, ik zette de verwarming elke minuut hoger omdat ik het zo koud had en ik zorgde voor mijn koetjes, geitjes, schaapjes en kippetjes (= Hay Day, ik ben hopeloos verslaafd). Aan het einde van de middag gingen we met een leenautootje naar Noordwijk om daar te wokken met de hunk z’n familie. Ik nam lekker veel groente en vis. Mjam! Natuurlijk keken we in bed nog even Suits, want het is zo spannnnnnnend! 

Samen lunchen. Hij tosti's, ik quinoasalade.
Samen lunchen. Hij tosti’s, ik quinoasalade.
Verslaving!
Verslaving!

Hoe was jullie week? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge