Fotoweek #6

Deze week was eigenlijk wel prima. Ik had in het begin even opstartproblemen, want ik had last van een aftervakantiedip. Na het rustige Finland is Nederland toch wel een beetje hysterisch. Uiteindelijk, toen ik weer een beetje ingekomen was, viel alles best wel mee. Ik deed niks aan mijn studie (echt gewoon niks) en deed rustig aan. Kijk je mee? 

♥ Maandag
Wat is het zwaaaaaar om na de kerstvakantie weer het normale leven op te pakken. Ik moest gaan nadenken over een werkstuk dat ik in januari moet maken en alleen het nadenken al was zo vermoeiend dat ik er de rest van de dag van moest bijkomen. De arme hunk moet in januari 12 verslagen schrijven, dus die zat ook te lijden. Moeilijk allemaal. Gelukkig kwam er een vriendinnetje lunchen en gingen we ’s avonds bij mijn ouders zuurkoolstamppot eten, dus het leven was nog best te doen voor een eerste after-vakantie-dag. Het enige sneue was dat we wéér lekkage hebben en dit keer heeft het te maken met de douche van de bovenbuurman. Ons plafond verandert langzaam van wit naar poepbruin en ik begin steeds banger te worden dat de bovenbuurman straks met douche en al door het gammele plafonnetje heen zakt. Ons leven is zo spannend.

Lekkage. Auw.
Lekkage. Auw.
Ik las LOTR deel I, maar vond het zó saai dat ik ben gestopt. Gaap.
Ik las LOTR deel I, maar vond het zó saai dat ik ben gestopt. Gaap.

♥ Dinsdag
Een pittig zware dag. Ik stond vroeg op omdat de huisbaas langs zou komen voor de lekkage. Ik wist niet hoe laat hij kwam en omdat ik niet het risico wilde lopen dat ik gezellig stond te douchen terwijl hij aan zou bellen stond ik heel vroeg op. Hij kwam natuurlijk pas ’s middags (maar hands up voor onze huisbaas hoor, want hij lost altijd alles op). Rond elf uur vertrok ik naar Amsterdam voor het eerste college van 2015. Ik moest samen met mijn groepje een onderzoeksvoorstel presenteren voor het onderzoek dat we in januari moeten doen. Tot mijn grote verbazing was ons voorstel helemaal prima, dus dat was fijn. Na mijn college was ik dood, want college volgen na de vakantie = niet fijn. Gelukkig komt alles goed als je thuiskomt en er een hunk is die je kusjes kan geven. Ik maakte ’s avonds deze risotto die heeeeul lekker was en de hunk en ik doken vroeg ons bed in voor een avondje Suits.

Jummmm risotto!
Jummmm risotto!

♥ Woensdag
De hunk had barstende koppijn en ging niet naar stage. Hij bleef tot heel laat slapen en dat deed ik dus ook maar. Rond 11 uur ging ik uit bed (= lui) en ik maakte havermout met thee. Ik bracht de hunk ook een kopje thee op bed en hij zat gelukkig rechtop in bed en voelde zich dankzij het vele slapen een stuk beter. Ik ging voor het eerst in 2015 naar de sportschool. Ik verwachtte vette drukte, maar het was eigenlijk heel rustig. Chill voor mij, want zo kon ik gewoon mijn vaste sportrondje doen zonder te wachten op apparaten die bezet zijn. ’s Middags hadden we vrienden van ons uit Kazachstan op bezoek. Heel gezellig! Ze vertrokken om 18.00 en toen bedachten de hunk en ik ons dat we voor die avond een maaltijd hadden bedacht die anderhalf uur in de oven moest en ik had zooooooo’n honger. Ondanks mijn brullende maag zijn we dapper aan het bereiden van onze maaltijd begonnen: kip met aardappel, wortel, boontjes en ui en dat dan anderhalf uur braadstomen in de oven… LEKKER! Mijn hemel. Smolt op m’n tong. ’s Avonds keken we weer Suits, want dat is onze nieuwe verslaving.

All by myself in de sportschool.
All by myself in de sportschool.
Beste avondeten ever.
Beste avondeten ever.

♥ Donderdag
Ik stond vroeg op, want de huisbaas zou wéér langskomen, dit keer voor losse douchetegels in onze badkamer. Uiteindelijk had ik veel later op kunnen staan, want hij kwam veel later dan gepland. Bovendien nam hij een andere klusser mee die de hele tijd tegen me ging praten maar zó oud was dat ik het gewoon niet kon verstaan. Het was een crisisochtend, want ik was alleen met de klussers, overal lag stof (dus ik moest steeds niezen) en ik moest heeeeeel nodig plassen, maar kon niet naar de wc omdat de klussers in de badkamer bezig waren. Ik stierf een beetje van binnen toen ik zag hoe de badkamer er uit zag, maar gelukkig kwam alles goed. Phewww. Gelukkig ging ik koffie drinken met een vriendinnetje en hadden ze in het koffietentje in kwestie een wc. Aaahhhh opluchting! Na het super gezellige kopje koffie ging ik naar de kapper. Dat is meestal een drama, want in 99% van de gevallen kom ik depressief terug, maar dit keer was ik blij. Joepie! Na de kapper racete ik door de regen naar het station waar ik de trein naar Amsterdam pakte. Ik moest op de uni een paar pagina’s kopiëren uit een boek dat ik niet mee naar huis mocht nemen. De hele tocht duurde vier uur, want ik had ruzie met het kopieerapparaat. Ik ben zo technisch, kuch. ’s Avonds maakte de hunk verse erwtensoep (jum!!!!) en keken we uiteraard Suits.

Onze douche. Huil.
Onze douche. Huil.
Een lege coupé dus ik deed een dansje.
Een lege coupé dus ik deed een dansje.

♥ Vrijdag
Ik moest eerst naar de dokter en daarna naar m’n coach, allebei in het Soestland. Normaal fiets ik, maar het waaide zo hard dat ik niet wist of ik (en mijn nieuwe kapsel) een fietstocht door de polder zouden overleven. Watje als ik ben nam ik de bus. Daarna ging ik sporten, dus was ik weer iets minder een watje en ik deed er maar direct de boodschappen achteraan omdat ik toch in de buurt was. Mijn hemel, de efficiëntie. Eenmaal thuis deed ik de was in de wasmachine, at ik deze quinoasalade en bakte ik een appeltaartje. Ik moest eigenlijk studeren, maar met al die nare Parijs-berichten kon ik me niet zo goed concentreren. Ik werd (en word) er zo ontzettend verdrietig van. Ik deed dus maar niets, dronk thee en bleef de tv in de gaten houden voor meer nieuws. ’s Middags gaf de hunk bijles (mijn bijlesmeisje had tentamenweek, dus ik was nog een weekje vrij) en ’s avonds aten we speltpizza, wat altijd goed is. Mijn ouders kwamen na het eten mijn broertje brengen, want die kwam het weekend bij ons logeren (= spelletjes spelen). We keken ’s avonds filmpjes en lagen veel te laat in bed, maar dat mag bij logeerpartijtjes.

Zelfgemaakte speltpizza. Die van mij stortte een beetje in elkaar.
Zelfgemaakte speltpizza. Die van mij stortte een beetje in elkaar.
Wijn en Tony, want het is weekend.
Wijn en Tony (en de voeten van mijn broertje).

♥ Zaterdag
Chill! Uitslapen, pancakes en koffie. Dat was kort samengevat de start van onze dag. Tegen de tijd dat we een beetje representatief waren voor de rest van de wereld was het één uur. We gingen de stad in om cadeautjes voor de allerliefste moeder van de hele wereld te kopen, want die is komende week jarig. Verrassend genoeg liep ik opeens tegen een leuk jurkje aan voor de bruiloft van mijn zwager en (aanstaand) schoonzusje. Joepie! Hij was nog in de aanbieding ook, dus ik was ontzettend gelukkig en tevreden. Als kers op de taart kreeg ik van de hunk in de H&M een awesome mannentrui (want mannentruien zijn fijn!) en we haalden een broodje rookworst bij de HEMA omdat we allemaal omvielen van de honger toen we om 15.00 uur bedachten dat lunchtijd eigenlijk ook al wel weer een tijdje geleden was. ’s Middags speelden we spelletjes en ’s avonds kwam ook mijn zus nog, dolle pret hoor. Gezelligheid ten top! We aten home-made broodjes hamburger en patat en na die maaltijd dacht ik dat ik nooit meer wilde eten, zo vol zat ik. ’s Avonds at ik natuurlijk toch Tony, want mijn plan om nooit meer te eten was bij voorbaat al hopeloos. We dronken witte wijn en keken Despicable Me, de ultieme feel-goodfilm. De hunk en mijn broertje dwongen me om te beginnen aan Spongebob The Movie, mijn god wat een saaie film. Gelukkig vonden zij dat ook en begonnen we aan een andere film (een leuke romantische komedie, yes!). We lagen weer veel te laat op bed.

Mijn lievelingsbloesje.
Mijn lievelingsbloesje.
Broodje runderrrookworst van de HEMA.
Broodje runderrrookworst van de HEMA.

♥ Zondag
We sliepen wéér uit (moet niet gekker worden dit) en mijn ouders kwamen mijn broertje ophalen. De hunk en ik studeerden heel hard (lees: de hunk studeerde en ik schreef blogjes) en ik ging nog heel even de stad in met mijn vader om hem van mentale steun te voorzien in het kopen van cadeautjes voor mijn moeder. We slaagden goed en omdat mijn vader de allerbeste is kocht hij roosjes voor mij als bedankje dat ik ‘m even geholpen had. Gele roosjes met groene steeltjes, want mijn lievelingskleur is groen en die van de hunk is geel. Had ‘ie goed over nagedacht. Vond ik zo lief! Toen ik thuiskwam had de hunk ons hele huisje schoongemaakt (ahhhhhhhhh ) en had hij koffie gezet. Man van m’n dromen hoor. We haalden onze quasi-kerstboom weg (we hadden niet echt een kerstboom, maar een soort houten gevaarte met een kerstslinger eromheen aan de muur) en ’s avonds gingen we naar vrienden waar we allemaal iets meenamen om te eten. Vind ik altijd zo leuk, want zo eet je weer eens wat anders dan je eigen standaard maaltjes. Een fijne dag! 

 

De vijf minuten dat ik vandaag studeerde.
De vijf minuten dat ik vandaag studeerde.
Roosjes van papa. Lief!
Roosjes van papa. Lief!

Hoe was jullie week? 

One comment

  1. Ha! Ik word hier altijd zo blij van he, beetje lezen over het Nederlandse leven (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge