Fotoweek #5

Een blije fotoweek (dat mocht ook wel eens), want ik heb vakantie. Vakantie is meestal heel fijn en deze week was heel erg prima. De hunk en ik gingen muziek maken, relaxen, kerst vieren, veel eten en films kijken. Kijk je mee? 

♥ Maandag
Maandag gingen de hunk en ik naar Enschede. Je zult je wel afvragen wat we daar in vredesnaam deden, maar een vriend van ons woont daar en we gingen een dagje muziek maken. Onderweg dronken we koffie en deelden we een puntje cheesecake. Toen we ’s avonds teruggingen stonden de hunk en ik te wachten op een trein naar Amersfoort terwijl er op een ander spoor, vlak voor onze neus, een andere intercity klaarstond om naar Amersfoort te vertrekken. De hunk was moe en ik had m’n bril niet op, dus we hadden totaal niet door dat we een vroegere trein hadden kunnen nemen. De terugreis duurde lang, maar met aangenaam gezelschap als de hunk valt dat allemaal wel te overleven.

Cheesecake in de trein.
Cheesecake in de trein.

♥ Dinsdag
We sliepen uit en omdat het vakantie is besloot ik dat ik een keer ons havermoutontbijtje ging klaarmaken (dat doet de hunk normaal gesproken altijd omdat ik dan moet make-uppen). Ik ging hardcore sporten (in de vakantie, ja ja) en de hunk deed thuis nog wat werk. Het was verder een vrij huiselijk dagje. We deden boodschappen, ik maakte gezonde kerstmuffins en ’s avonds aten we deze salade. Tussendoor lakte ik ook nog even mijn nagels, omdat ik mijn rode glitternagellak altijd zo gezellig vind met kerst. Na het eten ging ik met mijn moeder, zus en tante naar Gooische Vrouwen II en ik besloot in al mijn wijsheid dat ik dat de allerbeste film van de hele wereld vind.
Kerstnagels

♥ Woensdag
Woensdag kwam mijn broertje bij ons logeren en die stond in alle vroegte op de stoep. De hunk en ik bleven veel te lang in bed liggen, dus toen mijn broertje arriveerde stond ik nog voor m’n kledingkast te bedenken wat ik aan zou gaan trekken. Ach, het is vakantie. Maakt niks uit. Mijn broertje is -net als wij- een enorme spelletjesfreak, dus eigenlijk speelden we de hele dag spelletjes. Voor Sinterklaas hebben de hunk en ik het spelletje Dominion gekregen en dat is zoohooo leuk dat we het honderdduizend keer speelden. We probeerden ook een ander spelletje uit dat mijn broertje had meegenomen, maar ik kreeg alleen al een paniekaanval van de twintigduizend verschillende pionnetjes die erbij zaten. Bovendien moest je heel veel kennis van de Tweede Wereldoorlog hebben en ik vergat steeds wie mijn bondgenoten waren, dus halverwege heb ik maar opgegeven. We begonnen tijdens het eten dapper aan Lord Of The Rings (met de intentie om er een marathon van te maken), maar keken in werkelijkheid een half uur van de eerste film. Meer is het helaas ook niet geworden. ’s Avonds gingen we naar een kerstnachtdienst waar ik de slappe lach kreeg van het kerstkoor en eenmaal thuis aten we mislukte bitterballen uit de oven.

9203859032 keer dominion spelen
9203859032 keer dominion spelen
Monopoly met koude bitterballen.
Monopoly met koude bitterballen.

♥ Donderdag
Eerste kerstdag. Ik hou heel veel van kerst, maar ik hou nog meer van een witte kerst. Dat is helaas niet gelukt, want toen de hunk, mijn broertje en ik wakker werden kwam de regen met bakken uit de lucht. Ik maakte bananapancakes als ontbijt en we speelden weer een paar spelletjes. ’s Middags gingen we naar mijn ouders, waar ook mijn oma en tante waren (die hebben we geadopteerd in ons gezin). We aten kerstkransjes, gingen ’s avonds gourmetten en ik maakte een kerstboomstammetje als toetje. Het maken van het kerstboomstammetje leverde enigszins frustratie op. Ik had het recept van Allerhande geprobeerd te volgen, maar halverwege ontdekte ik dat het recept eigenlijk niet werkt en viel mijn hele boomstammetje als een plumpudding in elkaar. Grrrrrr. Was wel lekker hoor.

Kerstboomstammetje.
Kerstboomstammetje.

♥ Vrijdag
Tweede kerstdag. De hunk en ik stonden op en bedachten dat we als ontbijt alleen maar havermout in huis hadden, maar daar hadden we geen zin in. Op de een of andere manier is havermout niet zo kerstig. We bleven veel te lang in bed liggen en gingen daarna naar de supermarkt om een kerstbrunch bij elkaar te zoeken. De hunk at een halve kerststol en ik at mini kerstbroodjes in de vorm van een dennenboom die ik heel schattig (en lekker) vond. ’s Middags gingen we naar de hunk z’n familie (na een half uur waren we nog steeds Amersfoort niet uit dankzij de file). Ik reed en ik heb een stronthekel aan filerijden, maar ik voelde me stiekem wel een superwoman toen ik ons door de file heen loodste.
Bij de schoonfamilie speelden we Risk en aten we kalkoen. ’s Avonds gingen we hunk weer naar huis en daar dronken we nog een fles wijn (en bestelden we een pizza, oeps).

Pizza en een serie. Oeps.
Pizza en een serie. Oeps.
Met mijn rendiertrui.
Met mijn rendiertrui.

♥ Zaterdag
We hadden een heleboel op ons to-do lijstje staan (eigenlijk allemaal dingen waar we geen zin in hadden), maar we kwamen dapper om tien uur ons bed uit. Pfoee, vroeg hoor. We deden boodschappen, gingen naar de bieb en namen geen boeken mee, kochten oliebollen, gingen naar Ikea en ik at uiteraard een Ikea ijsje (de hunk nam een hotdog, maar ik geloof niet dat de diertjes die in de hotdog zitten echt goed behandeld zijn als  de hotdog in kwestie maar 50 cent kost, dus die wil ik nooit). Daarna gingen we naar huis waar we thee dronken en de hunk al z’n gitaarpedaaltjes opnieuw installeerden. Ik vond ons heel burgerlijk, maar stiekem is dat ook wel fijn hoor. ’s Avonds gingen we naar Amsterdam waar mijn beste vriendinnetje met haar man woont. Ik moest heel hard lachen toen we de flat binnenliepen waar ze wonen, want er stonden allemaal oude-mensen-wagentjes in de gang. Ze halen de gemiddelde leeftijd in de flat hopelijk iets naar beneden. We hadden een leenautootje, dus we konden lekker heen en weer crossen.

Hier woont mijn beste vriendinnetje.
Hier woont mijn beste vriendinnetje.

♥ Zondag
Hoeraaaaaaa de hunk was jarig! Ik maakte scrambled eggs met koffie als ontbijtje op bed en de hunk kreeg cadeautjes. Hij had me geen lijstje gegeven met dingen die vroeg voor z’n verjaardag, dus ik had op de gok een CD-box van Johnny Cash en een iPadhouder voor op z’n microfoonstandaard gekocht. Ik geloof dat het geslaagd was, want hij keek er de hele dag heel blij door. 

We deden een dappere poging om onze Lord Of The Rings marathon af te maken die we begonnen waren met mijn broertje op woensdag en ’s avonds aten we lasagne met zelfgemaakte tomatensaus. En oja, als lunch aten we alleen maar oliebollen, want dat vond de hunk leuk op z’n verjaardag. Prima hoor. Vanaf 1 januari ga ik weer aan de smoothies. Verder waren we eigenlijk de hele dag lui, want het is vakantie. Ik reken het goed.

Lui (want: vakantie).
Lui (want: vakantie).

Hoe was jullie kerst? Wat gaan jullie doen met oud & nieuw? Ik wens jullie in ieder geval alvast een prachtig 2015 toe! 

One comment

  1. Wauw die rode nagellak ziet er heel erg mooi uit! <3
    Maaike onlangs geplaatst…Weekly Journal #25: Christmas vibes, ijssculpturen & gourmettenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge