Fotoweek #36

Het begin van een nieuwe week, de eerste week van januari! Ik vond het een leuke week en ik heb lekker veel gewandeld en rustig aan gedaan. Meer kan ik er niet over zeggen, dus ga vooral lekker lezen en foto’s kijken. Enjoy!

Het begin van de week begon goed. We hadden een lot gekocht bij de postcodeloterij (niet gewonnen, whehhh) en daar kreeg je een gratis kersttrui bij. Hoewel de trui ná kerst arriveerde, vond ik het toch fijn. Bovendien staat er alleen een rendier op de trui en rendieren kunnen ook best leuk zijn in januari. 

Rendiertrui

Maandag was het de hunk z’n verjaardag! Omdat hij het pas op dinsdagavond vierde, deden we op maandag lekker rustig aan. We werkten allebei thuis, maakten een wandeling met Jake en aten een burger bij Lekker Burgerlijk in Amersfoort (hij de kalfsburger (ahhh zielig) en ik de vegaburger met kikkererwten). Ik kreeg het allemaal niet op hoor. Die burgers zijn mega (maar wel héél lekker, dus ga er allemaal even naar toe).

IMG_1870

IMG_1872

Jake kreeg voor het eerst sinds #projectbotje weer een nieuw botje, maar dit keer weer gewoon een van de botjes die we hem eerder ook wel eens gaven. Een botje zonder vlees waar hij gewoon lekker op kan knagen. Hij genoot er enorm van.

Botje

’s Avonds kwamen mijn ouders het allerlekkerste eten ever brengen. Roelof had voor de grap tegen mijn ouders gezegd dat hij wel Boeuf Bourguignon (een hele lekkere stoofpot met rundervlees en weet ik veel wat nog meer) wilde eten. Mijn vader besloot vervolgens dat hij dat ook echt ging doen (man naar mijn hart). Hij begon ’s ochtends al, liet de stoofpot de hele dag sudderen en kwam het eten ’s avonds, samen met mijn moeder en broertje, bij ons thuis brengen. En het was LEKKAH.

Avondeten

Maandag kreeg Roelof een berichtje van de HEMA dat hij, omdat hij jarig was, een gratis tompoes mocht komen ophalen. Helaas waren de tompoezen op maandag uitverkocht (blijkbaar vreet het Nederlandse volk tegenwoordig tompoezen i.p.v. oliebollen in deze tijd van het jaar), dus haalde Roelof z’n tompoezen alsnog op dinsdag. Ik moet je eerlijk zeggen: de tompoezen van de HEMA zijn niet de lekkerste (het glazuur was vrij hard), maar ik vond het wel leuk dat we twee gratis tompoezen kregen.

Tompoes

En terwijl we de rest van de dinsdag werkend doorbrachten, zagen we dit vanuit ons woonkamerraam. Wonen in het bos is een feestje.

Zonsondergang

Woensdag ging ik met Jake naar de bosvijver in Amersfoort. Jake is tegenwoordig gék van water, terwijl hij daar eerst een beetje bang voor was. Ik vind dat leuk, want van mij mag hij lekker zwemmen, maar het nadeel is wel dat je altijd een vieze hond mee naar huis neemt. Oh well… 

Jake in het water

Omdat mijn kaplaarzen lek zijn (best onhandig kan ik je vertellen), laat ik Jake tegenwoordig maar weer uit op m’n Timberlands. Die heb ik vorig jaar gekocht voordat we naar Finland gingen (ik had eigenlijk geen warme schoenen en dat was in Finland, waar het -16 graden was toen wij arriveerden, wel een must). Nog steeds blij met deze schoenen. Ze waren peperduur, maar ze lopen heerlijk. 

Timberlands

Dit is zo schattig! Als Roelof of ik naar buiten loopt om iets uit de auto te pakken, gaat Jake voor het raam staan wachten tot we weer terugkomen. LIEEEEEF. Als je goed kijkt zie je ‘m staan (bij de deur van het balkon). 

Jake kijkt door het raam

Woensdagavond ging ik naar de musical De Tweeling in Amsterdam. Ik vond het serieus een prachtige musical. Heel ingetogen, goed gespeeld en met ontzettend mooie liedjes. Amsterdam was bovendien heel gezellig versierd met allerlei leuke lichtjes. 

Lichtjes in Amsterdam

Donderdag kochten we oliebollen voor ’s avonds. We namen er vast eentje. Lekkerrrrr. 

Oliebol

Ik kreeg vervolgens weer een bloedneus. Dat heb ik zo vaak tegenwoordig, wel 5 keer per dag. Het komt door m’n nieuwe neusspray. De dokter zei nog: “Van deze bloedneus krijgt écht niemand bloedneuzen!” Wel dus… Van de week maar even langs de dokter dus. 

Bloedneus 

We gingen naar m’n ouders om Oud & Nieuw te vieren. De hond van m’n ouders, Seb, scheet in z’n broek voor het vuurwerk. Zó bang. Hij verstopte zich de hele tijd achter de stoel. 

Seb

Jake was eigenlijk helemaal niet zo bang. 

Jake niet bang

Op nieuwjaarsdag gingen we even naar de Soesterduinen, omdat daar geen vuurwerk afgestoken werd en daar dus ook geen rommel lag van vuurwerk (Jake vreet namelijk alles op). Het was super mooi met de mist die er was en Jake kon even lekker ravotten. Fijn om het nieuwe jaar zo te beginnen. 

Soesterduinen

’s Avonds maakte ik erwtensoep. 

Soep

… en de rest van de avond brachten we door op de bank met Once Upon A Time (SEIZOEN DRIE IS ZO SPANNEND). 

Op de bank

En zaterdag waren we wéér in de Soesterduinen te vinden, dit keer met regen. 

In de duinen

Zo mooi. 

Duinen

’s Avonds besloten we spontaan naar Spectre te gaan in de bioscoop. Leuke film, maar we zaten helemaal vooraan (er waren heel weinig kaartjes over) en daar zit je toch niet zo best. Je moet steeds met je hoofd bewegen om alles te kunnen zien. Je hebt wél veel beenruimte. 

Benen in de bios

Zondag was een gezellige dag vol vrienden en spelletjes en geen telefoon. Daarom maakte ik eigenlijk ook geen foto’s, behalve van deze knuffelbui met m’n kleine vriendje. 

Knuffelen

Tot volgende week! 

2 comments

  1. Achhhhhh smelt, wat is Jake toch een poepie bij dat raam. Ahhh. Echt heel lief. En wat lief van je papa; mijn papa is ook lief, maar kan echt to-taaaal niet koken, hahaha. Het ziet er in ieder geval lekker uit, en ik kan me voorstellen dat het dat ook was! Liefs.

  2. Wat een lekker uitgebreide fotoweek! Wat leuk dat je vriend een tompouce kon ophalen bij de HEMA, wel jammer van het harde glazuur maar ondanks dat krijg ik er nu trek in, net zoals in oliebollen en boeuf (ik denk mijn favoriete gerecht in de winter!) 😀 . Wat vervelend van je spontane bloedneus.. hopelijk kan de dokter iets voor je betekenen! Goede week gewenst!
    Tamarah onlangs geplaatst…Wijsheid komt met de jarenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge