Fotoweek #35

Dag lieve menschen, hier mijn laatste fotoweek voor kerst. Ik vind het bizar dat de tijd zo snel gaat, maar heb gruwelijk veel zin in kerst. Hoewel dit niet echt een kerstige fotoweek is, staan er wel veel puppyfoto’s in en dat maakt alles goed. Veel plezier met lezen! 

Maandag ging ik met Jake een rondje wandelen bij de bosvijver in Amersfoort. Sinds ik ontdekt heb dat er een mevrouw in ons eigen bos rondloopt met een herdershond die graag puppy’s opeet, voel ik me toch niet altijd helemaal geroepen om met Jake te gaan wandelen in ons eigen bos. Komt wel weer hoor, ik ga ons bos niet tot in de eeuwigheid ontwijken, maar ik werd vorige week zo hard uitgescholden door de eigenaar van deze puppykiller dat ik er nog even een beetje van onder de indruk ben. ENNIEWEE. In het andere bos, waar Jake en ik dus gingen wandelen, liet ik hem poseren. Hij zal soms wel gestoord worden van alle honderdduizend foto’s die er per dag van hem worden gemaakt, maar hij doet het maar mooi braaf. Kijk ‘m zitten dan.

Jake zitten

Daarna maakte ik een cappuccino voor mezelf (thuis, niet in het bos dus) met mijn mooie mooie mooie espressomachine.

Cappuccino

En Jake lag lekker te tukken.

Slapende Jake

’s Avonds gingen we bij vrienden eten en ze hadden dit toetje voor ons gemaakt. Finse pudding (zij komt uit Finland) met chocola en aardbeien (EN SLAGROOM EN NOGAT OMNOMNOM).

Toetje

We mochten hun oude salontafel hebben. Toen Roelof en ik ‘m in de auto propten kwam mijn pink tussen de (hele zware) salontafel en de auto en dat resulteerde in een bloedblaar.

Pink

Maar de salontafel is het waard.

Salontafel

Deze foto kreeg ik binnen van onze hondenschool, waar Jake op de foto mocht met een kerstboom. Ik moest eerst een beetje grinniken om het hele “zet je hond met een kerstboom op de foto”-idee, maar ik vind de foto super mooi.

Jake met kerstboom

Dinsdag maakte ik een foto van mijn sokken en het is mij volslagen onduidelijk waarom ik die foto gemaakt heb (hoewel mijn sokken wel leuk zijn). Hierbij dus.

Sokken

We aten broccoli en romanesco met een yoghurt-dillesausje en kabeljauw. En omnomnom wat was dát lekker, zeg.

Avondeten

Dit is trouwens een romanesco. Een soort kruising tussen een bloemkool en een broccoli, maar dan duizend keer knapper.

Romanesco

Gelukkig maakte ik woensdag wel foto’s en dus switchen we gewoon even naar woensdag, want op internet kan dat gewoon.
Ik was vastbesloten om van woensdag een leuke dag te maken, maar ik stond een beetje chagrijnig op, want Jake was ’s nachts heel onrustig geweest en had me wakker gehouden. Hij had ’s nachts overgegeven en woensdag overdag zaten we bij de dierenarts. Overgeven is een beetje een alarmsignaal nu Jake nog steeds een botje in zijn buik heeft, dus we moesten direct langskomen. Pleh.

Dierenarts

Uiteindelijk werden we doorgestuurd naar het ziekenhuis, waar we op vrijdag heen moesten. Even wachten dus nog. Gelukkig ging de tijd snel en ging ik in de tussentijd op donderdag ook nog met een vriendin naar de sauna in Bleiswijk. Op de heenweg moest ik tanken en daar heb ik altijd een griefushekel aan, want ik vergeet altijd welke brandstof er in de auto moet. En toen ik wilde tanken bleek ook nog dat onze tankdop foetsie was.

Tankdop weg

… dus kocht ik er eentje.

Tankdop nieuw

Voordat het vriendinnetje en ik samen naar de sauna vertrokken, kreeg ik van haar een potje Cholula (de lekkerste saus ter wereld). Die was blijkbaar in de aanbieding bij de Hoogvliet en omdat ze wist dat ik het lekker vond had ze er eentje voor me meegenomen.

Sausje

En bij de sauna fotografeerde ik alleen de vrolijke kerstbomen in de hal, want ik vond het onbeleefd om alle blote billen te fotograferen.

Kerstbomen

Het was een topdag, want nadat ik naar de sauna was geweest ging ik met een andere vriendin uit eten. Het was super gezellig en we zaten de hele avond op een (verwarmd) terras. In december. Ergens heerlijk, maar ergens ook wel stom, want ik hou van december vanwege de kou en de sneeuw en de winter en dat is er allemaal niet.

Terras

Als voorgerecht had ik slakken en dat was gruwelijk lekker.

Slakken

Vrijdag was de spannende dag dat we met Jake naar het dierenziekenhuis in Amsterdam moesten. Hij moest van tevoren 24 uur nuchter blijven (niet eten dus) en dat vond hij best lastig (hij is zó gek op eten). Hij kwam de hele tijd bij ons zitten, hopend dat we hem iets zouden geven als we bijvoorbeeld koffie dronken.

Zittende jake

Ik greep mijn kans om een selfie met Jake te maken, want hij was er eindelijk eens een keer rustig genoeg voor.

Selfie met Jake

Eenmaal bij het ziekenhuis ging hij naar de scopie. Dat betekent dat ze hem onder narcose brengen (ahhh zielig) en vervolgens met een slangetje naar binnen gaan om van binnen te kunnen kijken hoe zijn maag en darmen eruit zien. Het was echt wel een beetje zielig allemaal, want hij lag daar helemaal buiten westen met allemaal slangetjes en een infuusje, maar hij heeft natuurlijk niets doorgehad. Zijn maagje zag er helemaal schoon uit en het botje dat hij twee weken geleden had doorgeslikt was helemaal verteerd! Super goed nieuws dus. Het kokhalzen en braken kwam uiteindelijk waarschijnlijk van een kleine luchtweginfectie. Niets ernstigs, dus we konden met een gerust hart naar huis. Maar eerst moesten we Jake wakker krijgen. Na de narcose was hij verschrikkelijk sloom en kon hij amper op z’n benen staan. Hij zakte er steeds doorheen en ging dan weer op de grond liggen.

Slapende Jake

In de auto viel hij meteen weer in slaap.

Slapen in de auto

Zaterdagmiddag deden we aan de activiteit “lui-zijn” en keken we een filmpje op de bank. Heerlijk ontspannen, zo hoort zaterdag te zijn. 

Zaterdag

En op zondag ging ik lekker met mijn kleine vriendje naar de Soesterduinen, zo mooi daar. 

Duinen

Dat was ‘m weer, de laatste fotoweek voor kerst! Ik wil jullie alvast ontzettend mooie kerstdagen toewensen en een spetterend nieuwjaar!!! Ik ga mijn best doen om er zelf ook een spetterend nieuwjaar van te maken, vol avonturen, kansen en genietmomenten! 

One comment

  1. Het was weer leuk en aangenaam om te lezen en te kijken 🙂
    Lekker doorgaan zo, ook in het nieuwe jaar.

    Alvast fijne Kerstdagen en een mooi en onbezorgd 2016 toegewenst! 😉

    Groeten,
    Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge