Fotoweek #34

Ben ik ALWEER te laat met het online zetten van mijn fotoweek. Mijn zondagavonden zijn de laatste tijd een beetje druk, waardoor ik ’s avonds mijn bed in duik en vergeet dat ik nog een fotoweek in elkaar moet flansen. Ach, zolang ik geen boze mails ontvang en geen eieren tegen m’n voordeur aangegooid krijg, geloof ik dat het allemaal wel redelijk goed wordt opgepakt (of ik heb gewoon geen lezers, dat kan ook). Maar goed, hier is ‘ie weer, een fotoweek vol puppyliefde (van een uit de kluiten gewassen pup, WANT WAT GROEIT ‘IE POTVERDORIE HARD). Enjoy! 

Maandag begon ik met het schrijven van mijn allereerste beautyblog. Ik geloof niet dat ik er enorm geschikt voor ben, want ik weiger close-up foto’s van mijzelf te maken met de make-up in kwestie op mijn gezicht, want het enige wat ik op die foto’s zie is PUKKELS EVERYWHERE.  Maarrrrrr het was wel leuk om te doen én het was mijn allereersteblogopdrachteveromg.

Camera met make-up

Hier was ik nog optimistisch over het foto’s maken van mijn eigen hoofd, maar dit optimisme verdween drie seconden later als sneeuw voor de zon. Toch jammer.

Selfie met camera

Maandagavond maakte ik kikkerwtencurry voor twee dagen in mijn nieuwe braadpan.

Kikkererwtencurry

Het resultaat (lekker met naanbrood):

Kikkererwtencurry

Roelof en ik speelden na het eten ons nieuwe spel Ticket To Ride Nederland. Ik verloor dik.

Ticket To Ride

Dit is mijn lunch voor dinsdag. Ik word er zo gelukkig van dat ik elke dag kan lunchen wat ik wil nu ik thuiswerk. En dan was deze lunch nog belachelijk simpel ook. Drie speltcrackers met drie gebakken eitjes. Wél heel lekker.

Lunch

Deze toffe mok kreeg ik dus voor Sinterklaas en ik ben er zoooooooo blij mee. Ik drink er elke dag thee uit.

Mok

Terwijl ik aan het werk was, lag Jake naast mij te slapen. Ik blijf me verbazen over deze houding. Hoe kan dit nou prettig liggen?

Jake

Wat een droppie.

jake met aapje

Dinsdagavond gaf ik weer bijles en kreeg ik wéér kerststol. Ik stuurde meteen weer even een foto naar Roelof om hem jaloers te maken, want zo’n goede echtgenote ben ik.

Stol

Woensdag ging ik een dagje naar oma (= beste oma in de wereld). We gingen even door Groeneveld (in Baarn) wandelen en wandelden langs een boerderij daar in de buurt. Ze hadden daar allemaal super schattige babygeitjes, awhhh.

Minigeitjes

En een hele leuke biologische winkel!

Biologische winkel

En allemaal schattige koetjes in de koeienstal en nu is mijn verlangen om te gaan koeknuffelen weer aangewakkerd.

Koeienstal

Het is zo mooi bij Groeneveld!

Groeneveld

Rond vier uur fietste ik weer terug, want het wordt super snel donker en ik wilde de fietstocht van Baarn naar Amersfoort door de polder liever niet doen als het pikdonker was. Het was echt heerlijk fietsen op m’n nieuwe, tweedehands racefiets.

Fiets

En de lucht was zoooo mooi!

Mooie lucht

’s Avonds keken we de film Hatchi. Waarschuwing: het is een gigantische jankfilm over een hond. Meer verklap ik niet. Als je ‘m niet kent, moet je ‘m gewoon even kijken. Als je ‘m wel kent, rouw ik met je mee. Ik vond het verschrikkelijk zielig en Jake vond het vooral verschrikkelijk interessant, zo’n hond op tv. Hij heeft de hele film meegekeken. Eerst zittend, toen liggend, toen weer zittend.

IMG_1681

IMG_1682

Jake kijkt tv

Selfie!

Selfie

Deze boom staat in ons bos (OK, het bos waar we naast wonen, maar ik noem het voor het gemak even “ons bos”). Ik vind het zo’n grappige boom. Hij heeft een hele leuke, kronkelende stam en de boom blijft heel mooi groen in de winter.

Boom

De outfit van donderdag.

Outfit

Donderdagavond gingen we spontaan naar IKEA en daar kochten we dit kleed. Ik had het kleed al een tijdje op het oog, maar we twijfelden of het wel een lekker kleed zou zijn voor Jake. Uiteindelijk hebben we ‘m toch gekocht, omdat we niet ons hele interieur willen aanpassen op Jake (hij moet er maar gewoon aan wennen). We kochten ook een (nep) schapenkleedje, waar Jake dan lekker op kan liggen, dat is wél lekker zacht.

Kleed

Het schapenkleedje werd direct geclaimd door ons harige kind.

Jake op kleedje

In de loop van de avond werden al zijn speeltjes stuk voor stuk naar het schapenkleedje verplaatst.

Speeltjes

Vrijdagochtend begon mijn dag met kleuren, om even wakker te worden.

KLeuren

Vrijdag droeg ik dit vrolijke bloemenjurkje van Pull & Bear. 

Jurkje

En ’s avonds aten we erwtensoep. Iets waar ik al de hele week naar uit had gekeken. LEKKERRRR. 

Erwtensoep

Bij puppycursus op zaterdag ging Jake met Roelof op de foto bij de (über kleine) kerstboom. Jake had er niet echt zin in. Overigens werd dit geen cheesy familiefoto, maar werd alleen Jake z’n kop op de foto gezet met op de achtergrond heel vaag de kerstboom. Het is uiteindelijk wel een mooie foto geworden (nadat we er een halve wordt in hadden gestopt). 

Jake bij kerstboom

Zaterdagmiddag was Roelof weg en keek ik lekker een filmpje op de bank. Ik keek Twinsters, een beetje een documentaire-achtige film over twee geadopteerde vrouwen die elkaars tweelingzus blijken te zijn en elkaar vinden via internet. Heel bijzonder. 

Film kijken

Daarna bakte ik pannenkoeken. 

Pannenkoeken

’s Avonds was Roelof wéér weg en besloot ik dat ik even naar mijn ouders ging met Jake. Daar mocht Jake lekker spelen met Seb (de hond van m’n ouders). Ze wilden constant hetzelfde speeltje hebben en toen Seb het kleedje uit Jake z’n bench had gehaald gingen ze de strijd met elkaar aan. Jake gaat altijd enorm grommen en lelijk doen als hij een speeltje wil hebben. Echt een volledig andere hond opeens! 

Jake en Seb

Maar het zijn wel echt vriendjes. 

Vriendjes

Jake en Seb zijn allebei nog pups en stoppen daarom nóóit met spelen. Om ze tegen zichzelf te beschermen deden we ze allebei in de bench, maar dan op zo’n manier dat ze elkaar niet konden zien (anders blijven ze druk doen in de bench). Jake in de keuken en Seb aan de andere kant van de kamer. Lekker slapen, mannen! 

IMG_1733

Slapen

Zondag gingen we naar familie toe. Omdat we Jake z’n (enorme) bench mee moesten nemen, moest de helft van onze achterbank ingeklapt worden om de bench daar neer te leggen. Ik besloot achterin te gaan zitten en Roelof ging met Jake voorin. Ik vond dit het allerschattigste plaatje van de hele wereld.

Ind e auto

Dat was ‘m weer voor deze week. Ik wens je een mooie week toe! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge