Fotoweek #30

Terwijl ik dit typ is het zondag en zit ik nog steeds met mijn gedachten in Parijs. Ergens voelt het onlogisch om gewoon weer een fotoweek online te zetten met daarin alle leuke dingen die ik gedaan heb, terwijl een paar honderd kilometer verderop mensen verscheurd zijn van verdriet omdat ze dierbaren verloren zijn. Ik heb dit weekend verschrikkelijk slecht geslapen, want het houdt me allemaal enorm bezig. Ik zou zo graag willen dat de wereld wat liefdevoller was, dat dit soort enge dingen niet zouden gebeuren… Helaas gebeurt het wel; niet alleen in Parijs, maar ook in heel veel andere landen waarvan we het inmiddels normaal zijn gaan vinden dat er dagelijks aanslagen zijn. En toch zet ik gewoon een fotoweek online. Niet omdat ik mijn ogen wil sluiten voor de ellende, maar omdat ik me niet wil laten meeslepen in haat. Ik wil mijn respect betuigen voor iedereen die geraakt is (op wat voor manier dan ook) door deze aanslagen en ik wil me niet klein laten maken door haat in deze wereld. Ik hoop dan toch dat mijn vrolijke fotoweek kan laten zien dat er ook nog fijne dingen gebeuren en dat we daar verschrikkelijk dankbaar voor mogen (zelfs moeten) zijn! 


Even een illegaal fotootje die eigenlijk bij de fotoweek van vorige week hoorde. Deze foto werd gemaakt op zondagavond toen ik mijn fotoweek al klaar had gezet, maar ik vond ‘m te leuk om niet te delen. Hier speelde ik met Jake. Wat is het toch een heerlijk hondje. 

Dansen met Jake

Onze week begon om maandagochtend heel vroeg toen we Jake hoorden overgeven in zijn bench. Normaal gesproken gaan we dan niet direct naar hem toe, omdat hij meestal zijn braaksel oplikt (heel smerig, weet ik, maar dat is een teken dat hij niet ziek is) en vervolgens gewoon weer verder slaapt. We kiezen er dus vaak voor om hem rustig verder te laten slapen en zijn kussen pas schoon te maken als we opstaan. Dit keer bleef het overgeven helaas maar aanhouden. Keer op keer hoorden we hem spugen en toen hij ook begon te piepen ben ik direct mijn bed uitgestapt (want hij piept echt nooit). Ik trof een klein, zielig hondje aan te midden van hééél veel braaksel. Zo zielig. Hij was ook heel sloom en hij bleef piepen. Gelukkig gaf hij nog één keer over en was toen alles er uit. Zijn maagje leek wat rustiger. Hup, zijn kussen in de was!

Lege bench

Sloom als ‘ie was ging hij lekker op z’n kussen in de woonkamer liggen. Normaal gesproken heeft hij hier ’s ochtends niet de rust voor, maar nu moest hij even bijslapen van al het gespuug.

Jake ziek

Dinsdag trok ik een nieuwe trui aan die ik had besteld bij Pull & Bear (als je nog leuke wintertruien zoekt: tip!). Ik ben helemaal verliefd op deze trui. Hij is zo lekker groot en zacht en warm en nu hoop ik heel erg dat het -10 wordt.

Trui

Vervolgens kreeg ik een spontane bloedneus en werd ik bijna hysterisch omdat er bloed op mijn nieuwe trui dreigde te komen. Dan maar een halve keukenrol in m’n neus, blijft m’n trui in ieder geval mooi.

Bloedneus

Dinsdag aten we rijst met witte kool, spinazie, kip ennnnnnn….. *tromgeroffel*…. KORMASAUS! Waarom ik daar zo enthousiast over ben? Nou, het is súper lekker en vrij van allerlei ellendige e-nummer toevoegingen. Het recept stond trouwens afgelopen week ook op mijn blog.

Kormasaus

’s Avonds maakten Roelof en ik samen muziek. We gaan op 25 november samen een paar liedjes zingen op een Singer Songwriteravond, dus er moest gerepeteerd worden.

Muziek maken

Donderdag trok ik mijn nieuwe oversized spijkerjack aan en nu heb ik een nieuw favoriet kledingstuk. Ik ga er in wonen denk ik.

Spijkerjack

En mijn zus kwam een dagje bij mij studeren.

Lauren komt studeren

We fietsten even naar de stad om daar lunch te halen bij…. je raadt het al. Bagels & Beans.

Op de fiets

Thuis splitsten we de bagels, zodat we van allebei de helft hadden. We namen het rookkippetje en de paddoburger (die laatste neem ik werkelijk altijd).

Bagels

Het was echt een gezellige middag! We gingen even wandelen met Jake buiten en dronken daarna lekkere koffie (home-made).

IMG_1297

IMG_1296

Met Lauren

’s Avonds kwamen vrienden van ons eten. Omdat zij, net als wij, heel erg van spelletjes houden, spelen we altijd enorm veel spelletjes als zij er zijn. Dit was Dominion, een heel leuk kaartspel! 

Dominion

Soms kruipt Jake nog wel eens op mijn schoot. Hij deed dat heel veel toen hij nét bij ons was en dan viel hij op schoot in slaap (ahhhh). Nu hij wat groter wordt, probeert hij nog steeds op schoot te kruipen, maar meestal ligt de helft van zijn lijf ernaast, want het past niet meer. 

Jake op schoot

Zaterdag was een topdag! Ik kocht een MOTOR! Huh? Een motor! Ja, een motor! Ik was enorm verwend na mijn verjaardag en diploma-uitreiking en ik had genoeg geld om (voor een klein prijsje) een tweedehands motor te kopen. Ik ben er zó blij mee! 

Motor

Zaterdagavond gingen we even wat drinken bij mijn ouders en ik wilde stiekem op de motor gaan, tót ik naar buienradar keek. Wat een regen! 
Regen

Zondagochtend maakte Roelof pancakes (man naar mijn hart hoor). Het waren er súper veel, dus ik kreeg het niet op en at de rest als lunch. 

Pancakes

Ondanks het vieze weer op zondag gingen we er toch even op uit (Jake moet tenslotte gewoon naar buiten). We reden naar het Lek bij Vianen, waar het normaal wemelt van de honden. Nu kwamen we bijna niemand tegen, maar Jake heeft zich prima vermaakt. 

VIanen

We kwamen ook een aantal paarden tegen. Jake heeft heel lang geïntrigeerd naar de paarden staan kijken, maar ging niet naar ze toe. 

Jake met paard

Toen we thuiskwamen was Jake helemaal moe, maar we hebben ‘m toch even onder de douche gezet. Hij stonk enorm naar sloot. Daarna viel hij heerlijk in slaap op z’n kussen. 

Slapend

Ik wens je een mooie week toe! 

One comment

  1. Holy macaroni, jij staat echt al-tijd leuk op foto’s. Vind ik. Echt hoor! En ooooh ons matchende spijkerjack, hihi. Ik heb ‘m al een hele tijd, maar ik heb ‘m de laatste tijd amper aan omdat het toch wel wat frisser is buiten. Maar misschien moet ik er een extra vest onder aan doen en een dikke sjaal, want ik vind ‘m ook zo fijn! En wat fijn dat het zo gezellig was met je zus; jullie hebben allebei echt een big smile op de foto’s. En samen muziek maken is het fijnste wat er is he? Wieeee. Knuf! En ik hoop dat jij het hele gebeuren rond Parijs ook een beetje een plekje hebt kunnen geven inmiddels? Ik loop er ook echt mee rond ): Vind het zo naar.. En ik ben oprecht heel bang.. Eigenlijk.. Zucht.
    Stella onlangs geplaatst…Glimlachmomentjes #27My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge