Fotoweek #27

HOERA! Ik ben jarig! En tegelijkertijd is het “gewoon maandag” en is het tijd voor een nieuwe fotoweek. Een week waarin ik werkte (goh), kookte (joh), mijn masterdiploma kreeg (yes!) en mijn verjaardag een klein beetje vierde (want dat vier ik nooit heel groots). Oftewel: genoeg te vertellen door middel van nieuwe foto’s. Ik ga dit verhaal dus niet te lang maken, kijk vooral verder en veel plezier!


Op maandag maakte ik geen foto’s (want: werk), dus ik begin deze week bij dinsdag. Dinsdag moest ik uiteraard ook werken, maar maakte ik wel een foto van mijn zelfgemaakte cappuccino. Ik word steeds beter in het schuimen van melk. Nu nog leren om mooie latte art te maken.

Cappuccino

Dinsdagavond aten we boerenkoolstamppot, omdat Roelof dat had gekocht op de markt. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van boerenkool, maar ik vond het wel leuk dat Roelof het meegenomen had, want zo probeer je weer eens wat anders uit. Het was trouwens een hele klus om de boerenkool te “slachten”; wat een stugge bladeren zijn dat, zeg!

Boerenkool

Ik schilde een heleboel aardappelen voor de stamppot.

Aardappelen schillen

Uiteindelijk was de stamppot best lekker.

Stamppot

’s Avonds kreeg ik alvast Roelof z’n cadeautje voor mijn diploma-uitreiking die op woensdag zou plaatsvinden. DRIE TONY’S! Halleluja, ik had geen beter cadeau kunnen krijgen. We probeerden meteen de limited editions uit. Ik vond vooral popcorn discodip erg lekker (maar je moet wel echt van popcorn houden).

Tony's

Op woensdag had ik mijn diploma-uitreiking van mijn master! ZO LEUK! Eindelijk écht mijn diploma in ontvangst nemen. Het was een hele leuke ceremonie met een heel persoonlijk stuk, waarin ik echt persoonlijk werd toegesproken, en een officieel stuk met mannen in toga’s enzo.

Diploma-uitreiking

Achteraf was ik héél blij om eindelijk mijn bul in handen te hebben. TROTS!

Bul

’s Avonds kwamen er wat mensen bij ons eten. Ik werd enorm verwend met allemaal leuke cadeautjes, waaronder (nog) een reep Tony, een super mooi opschrijfboekje en het boekje “I always get my sin” met allemaal typische Engelse foutjes.

Cadeautjes

Verder kreeg ik heel veel geld! Daar had ik ook om gevraagd, want ik wilde heel graag een motorpak kopen. Dat is uiteindelijk deze week ook gelukt (ben er vergeten een foto van te maken). Ben ik super blij mee! Toen iedereen weg was heb ik nog even lekker geknuffeld met Jake. Hij legt altijd zo schattig z’n pootje op mijn hand of been. Zo lief.

Knuffelen met Jake

En knuffelen met mijn hunk natuurlijk. Door alle drukte hebben we een stuk minder tijd voor elkaar dan we gewend zijn van vorig jaar (toen we allebei nog studeerden), dus dat is echt jammer. Even knuffelen is dan extra fijn.

Knuffelen met Roelof

Op donderdagochtend dronk ik koffie uit mijn nieuwe VU mok die ik kreeg bij mijn diploma-uitreiking.

Vu mok

Daarna ging ik even naar de verjaardag van mijn zus. Ze is 26 geworden.

Foto Lauren

Eenmaal thuis ging ik aan het werk voor Capgemini, waar ik vertaal. Tussendoor liet ik Jake even uit. Ik vind het bos zo mooi met al die herfstblaadjes.

Bos

Op vrijdag werkte ik wéér thuis en probeerde ik tijdens mijn wandeling met Jake en selfie te maken van Jake en mijzelf. Ik heb dit vast al wel eens eerder gezegd, maar als ik met Jake op de foto probeer te gaan, gaat hij 1) mijn iPhone proberen op te eten en 2) daarna wegrennen. Niet echt praktisch dus. Dit soort foto’s zijn het resultaat.

Selfie met Jake

Roelof en ik aten bij de koffie een tompoes die we nog overhadden van woensdagavond (mijn diploma-uitreiking).

Tompoes

’s Avonds maakte ik goddelijke risotto. Op de foto ziet het er niet echt smakelijk uit, maar het was paddenstoelenrisotto met daarnaast gebakken kip, courgette en aubergine. Zelfs de hunk, die kotst van courgette en aubergine, vond het súper lekker.

Risotto

Ik ben maandag jarig en Roelof had z’n cadeautje al voor mij besteld. Hij vindt het verschrikkelijk om dan zo’n cadeautje twee dagen te laten liggen en het pas op maandag te kunnen geven. Normaal gesproken ben ík degene die dan maar blijft vragen wat het voor cadeautje is en of ik het alsjeblieft mag uitpakken, maar nu was hij (nee maar echt) degene die het per se al op vrijdagavond wilde geven, zodat ik er de rest van het weekend van kon genieten. Ik had geen flauw idee wat hij ging geven, maar ik kan je garanderen: het was het beste idee EVER. Een espressomasjien! Een echte! Met melkschuimer en alles. ZO BLIJ MEE!

IMG_1127

Espressomachine
’s Avonds lieten we Jake een spelletje doen met de bol.com doos waarin mijn espressomachine geleverd werd. We legden stukjes banaan (waar hij gek op is) in en om de doos en hij moest het pakken. Jake is niet snel bang, maar door de doos heen lopen vond hij best spannend. 

Jake met doos

***Zaterdag maakte ik geen foto’s oeps*** 

Zondagavond vierde ik mijn verjaardag. We hadden de tafel in het midden van de woonkamer gezet, zodat er genoeg mensen aan tafel konden zitten (er kwamen 11 mensen eten). Daarna besloten Roelof en ik om de plek van de eettafel en de plek van het bureau om te draaien en toen hadden we opeens weer een andere inrichting van onze woonkamer. Leuk vind ik dat. 

IMG_1139

Foto huis

Jake was zondagavond helemaal op. 

Slapende Jake

En dat was mijn weekje weer! Ik wens je weer een fijne week toe en tot volgende week! 

One comment

  1. Om te beginnen; HOERA. Nee, DUBBEL HOERA. Want, je bent jarig. Ik stuur je een virtuele bos bloemen, en een taart. En heel misschien neem ik wel een cadeautje voor je mee als we gaan afspreken. GHEHE. Leuk he? En, de andere hoera is natuurlijk voor je masterdiploma. Holy moly, doet ze even! Ik kan me niet voorstellen dat ik op mijn 23e een masterdiploma in de wacht heb gesleept hoor! Wat een ontzettend leuk cadeau heb je trouwens van Roelof gekregen. Zoiets is al-tijd goed. En ik niet eens een koffiedrinken, kun je nagaan. Fijn dat je een leuke week had. Hoe is het verder met de snotters? Liefs!
    Stella onlangs geplaatst…Glimlachmomentjes #24My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge