Fotoweek #2

Hoera, ik ben jarig! Jippie! Ik heb gisteren twee heerlijke taarten gebakken (binnenkort op de blog!) en vandaag ga ik pancakes eten, cadeautjes krijgen, taart eten, lasagne eten en chillen met de hunk en mijn familie. Primaaaa!

Helaas was afgelopen week een treurige week, want ik had tentamens. Oké, enkelvoud, tentamen. Maar ik was toch zielig. Ik moest naast dat ene tentamen ook nog een paper schrijven van 3000 woorden en ik moest een tekst vertalen (dat laatste moet eigenlijk nog steeds gebeuren). Ik begaf me deze week dus vaak met frisse tegenzin richting de weinig inspirerende omgeving van de bieb om daar het werk gedaan te krijgen.

♥ Zondag gingen de hunk en ik naar mijn allerfavorietste koffietentje in de hele wereld om te lunchen: de Corazon Coffee in Amersfoort. Ze hebben daar de allerlekkerste taart van de wereld (we aten niet eens taart, snik) en de allerallerallerlekkerste koffie. Ik nam een marochino (een cappuccino met een brok pure chocola op de bodem, jum!) en een speltbroodje met Thaise curry (dubbel jum!). ’s Middags deed ik een dappere studeerpoging die enorm mislukte en ’s avonds aten we Ben & Jerry’s Greek Yogurt in bed met een glaasje rode wijn. Ik reken het goed.
Speltbroodje met thaise curryBen & Jerry's met rode wijn

♥ Maandag ging ik ’s ochtends vroeg diehard naar de sportschool. Op maandagochtend komen er om de één of andere reden alleen maar 60-plussers naar de sportschool, dus ik voel me altijd een beetje misplaatst, maar wel sportief. ’s Middags deed ik opnieuw een mislukte poging tot studeren en bedachten de hunk en ik opeens dat het veeuuul leuker was om naar de Spoorparade in Amersfoort te gaan. Omdat het spoor ik-weet-niet-hoeveel-jaar bestaat is er een soort mini-treintjes-pretpark in Amersfoort neergezet en als je in Amersfoort woont moet je daar wel geweest zijn. Eigenlijk vonden we vooral het reuzenrad interessant (en hunk vond de gratis snoepjes die ze uitdeelden ook leuk). ’s Avonds maakte ik deze awesome wraps en deed ik niks meer aan mijn studie. Sleeeeecht.
SportschoolReuzenrad

♥ Dinsdag was overdag een stomme dag, want ik zat de hele dag te vegeteren in de bieb. Het lukte niet en ik had geen concentratie en zat alleen maar naar buiten te staren. Gelukkig waren de hunk en een lief vriendinnetje er om mij te motiveren (lees: mijn telefoon af te pakken zodat ik écht ging studeren). ’s Avonds aten we bij mijn ouders (dat was wél leuk) en speelden we één van de leukste spelletjes van de wereld: Monopoly Deal. Helaas verlies ik altijd.
StuderenMonopoly Deal

♥ Woensdag leerde ik ’s ochtends nog heel veel en had ik ’s middags mijn gruwelijke tentamen. Vraag 1,2 en 3 gingen wel redelijk en bij vraag 4 wilde ik heel hard met mijn hoofd tegen de muur bonken, omdat ik bewust had besloten om die informatie nou juist NIET te leren (ik was ervan overtuigd dat dat niet gevraagd zou worden in het tentamen, wel dus). Huilen. ’s Avonds was zuslief jarig en at ik mijn moeders zelfgebakken appeltaart (the best ever). Toen we ’s avonds thuiskwamen bedacht de hunk dat we wel een wijntje konden openmaken. Eigenlijk heb ik het principe dat ik doordeweeks geen wijn drink (lees: zelfbescherming), maar omdat de hunk het voorstelde deden we het toch. Lekker!
StuderenRode wijn

♥ Donderdag was ik van plan mijn megapaper van 3000 woorden te schrijven. Ik werkelijkheid schreef ik er 300. Als lunch (en ter afleiding van het studeren) maakte ik héle lekkere groentequesadilla’s (I love wraps en alles wat je ermee kunt maken) en ’s avonds kreeg ik bezoek van een vriend die mij hielp met het maken van MIJN EIGEN WEBSITE WOEHOEE!
Groentequesadilla'sWebsite maken

♥ Vrijdag stond ik vroeg op, ging ik naar de sportschool, deed ik de weekendboodschappen en schreef ik daarna opeens binnen 4 uur mijn megapaper. Ik was zo hypertrots op mezelf dat ik deze salade maakte. ’s Middags gingen de hunk en ik naar Ikea, want het lampje boven onze afzuigkap was kapot. We zijn een beetje afhankelijk van dat lampje, want de gewone lamp in onze keuken geeft net zoveel licht als een kapotte lantaarnpaal (geen). Bij Ikea stonden er allemaal kerstbomen en daar werd ik intens gelukkig van, want ik hou zielsveel van kerst. Daarna kochten we een Ikea ijsje, want ik ga nooit weg bij Ikea zonder een Ikea ijsje te eten. ’s Avonds aten we spaghetti met knoflookolie. Smullen!
Ikea ijsjeSpaghetti met knoflookolie

♥ Zaterdag was een fijne dag, want de hunk en ik waren vrij en sliepen uit. Toen ik opstond had ik een stijve nek (en nu ik deze blog schrijf heb ik die nog steeds), maar dat mocht de pret niet drukken. We ontbeten met havermout (wat opzich niet zo speciaal is, want dat doen we elke dag) en daarna bakte ik twee taarten omdat ik morgen jarig ben. Ik maakte een dadel-noten-kaneelcheesecake waar ik heuuul benieuwd naar ben en een carrotcake die ik al eerder gemaakt had en waar de hunk midden in de nacht voor naar de keuken liep omdat ‘ie ‘m zo lekker vond (recepten volgen op de blog). ’s Middags gingen we nog even naar de stad en daar kocht ik een heel hip iPhone snoertje van de Hema (zooohoooo leuk met allemaal kleurtjes voor maar 4 euro!). Ik kocht ook een Dopperflesje, want als groene-eco-biologische-mileubewuste-groentetaart moet ik natuurlijk wel een Dopper hebben. Ik kocht een groene, want ik hou met heel mijn hart van de kleur groen. We gingen ook nog even naar de Corazon Coffee waar ik mijn favoriete koffie dronk (de marochino, een cappuccino met een brok pure chocola op de bodem) en een haverkoek at. De hunk nam gevuld speculaas, want die houd niet zo van al die gezonde dingen. ’s Avonds gingen we uit eten met familie en dat is altijd fijn, want uit eten gaan is een van de allerfijnste dingen van de wereld.
Corazon CoffeeDopper

Dat was mijn week! Hoe was die van jullie?

3 comments

  1. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hieperdepiep!
    Oh en ook gefeliciteerd met je ‘allereigenste-helemaal-van-mij’ blog!
    Enjoy your day!

    1. Dankjewel! Ik ga zowel van m’n verjaardag als m’n blog heel erg genieten (:

  2. Ik zie hier in elk geval veel lekker eten passeren. Van harte proficiat met je verjaardag trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge