Fotoweek #10

Ik had een redelijk rustige, maar ook een fijne week. Ik begon langzaam weer in het studieritme te komen, sportte minder dan ik wilde en genoot van chillmomentjes met de hunk. Kijk je mee naar mijn (voorlopig laatste) fotoweek? 

♥ Maandag
Ik had een heleboel voornemens voor deze dag. Er lag een schoolopdracht op me te wachten en ik had al eeuwenlang een vertaaldocument liggen dat af moest. Aan de bak dus. De hunk en ik werden ons bed uit getoeterd door de wekker van de bovenbuurman, gingen ontbijten en gingen daarna allebei sporten (ik in de sportschool, hij een rondje rennen). Na het sporten vertrok ik daarna naar de Bagels & Beans om wat werk gedaan te krijgen. Ik kan thuis niet zo goed studeren/werken en heb wat rumoerigheid om me heen nodig om effectief aan de slag te gaan. Ik studeer dan ook het allerallerallerliefst in koffietentjes (ik zal niet ontkennen dat studeren onder het genot van een soja latte ook geen straf is). ’s Avonds gingen de hunk en ik op de fiets naar Soest. We hadden van mijn ouders een bon gekregen waarbij de de 2e pannenkoek gratis kregen in een super leuk pannenkoekenrestaurant in Soest. Toen we daar arriveerden bleek het een beetje treurig dat we niet hadden gereserveerd, want er was wel een tafeltje vrij, maar dan hadden we maar een klein uurtje de tijd (ik houd van lang tafelen, whehhh). We hebben het toch maar gedaan — alles voor één gratis pannenkoek. Ik heb nog nooit zo snel gegeten, maar het was heerlijk en heel gezellig met mijn allerliefste hunk. Eigenlijk was het gewoon een hele fijne, blije, gelukkige dag. Dat gevoel versterkte ik nog eens door een heeeeeel lekker speltbroodje te bakken. Ik voelde me zó trots, want het was mijn eerste zelfgebakken broodje ooit, maar dankzij dit simpele recept van Lekker en Simpel ging het zo makkelijk. Echt een aanrader!

Gezond sapje bij de Bagels & Beans.
Gezond sapje bij de Bagels & Beans.
Ik heb nog nooit zó snel een pannenkoek gegeten. Gelukkig was 'ie heel lekker.
Ik heb nog nooit zó snel een pannenkoek gegeten. Gelukkig was ‘ie heel lekker.

♥ Dinsdag
We ontbeten lekker met mijn zelfgebakken speltbroodje. Omdat ik weinig brood eet is dat echt een cadeautje, zó lekker om te ontbijten met brood. Ik maakte er meteen maar een feestje van met hagelslag, want: liefde voor hagelslag! Ik vertrok naar de VU voor een saai college en ging ’s middags met de hunk naar de dokter omdat ik een bult achter mijn oor heb die pijn doet. Ik ben een beetje een paniekvogel, want bij elke bult die ik krijg denk ik meteen dat ik een vroegtijdige dood sterf. Niet echt chill. Gelukkig bleek mijn oor gewoon dicht te zitten en deden mijn kliertjes pijn. Niet echt top natuurlijk, maar ik was blij dat het niks ernstigs was. ’s Avonds aten de hunk en ik allebei veel te veel van deze super lekkere salade, maar dan met mango i.p.v zongedroogde tomaatjes (we hadden nog een enorme hoeveelheid fruit over van de detox, dus we gooien overal fruit door). Na het eten gingen we op de koffie bij een vriend (die de allerbeste koffie van de hele wereld maakt, jum!).

Hagelslag op mijn zelfgemaakte speltbroodje.
Hagelslag op mijn zelfgemaakte speltbroodje.
Lekkere home-made espresso macchiato met sojamelk. ZO LEKKER.
Lekkere home-made espresso macchiato met sojamelk. ZO LEKKER.

♥ Woensdag
Ik stond verschrikkelijk vroeg op voor een afspraak van slechts 20 minuten met mijn scriptiebegeleider in Amsterdam. Gelukkig was mijn begeleider enthousiast over mijn plan en kreeg ik groen licht om met mijn onderzoek aan te slag te gaan. Jippie! Het afstuderen is in zicht. Toen ik thuiskwam maakte ik wat opdrachten (en chocokoekjes) en kreeg ik hoofdpijn. Pleh. ’s Avonds aten we erwtensoep en ik at veel teveel dus ik zat daarna voor eeuwig vol. Verder had ik een klein beetje een baaldag en ik wist niet eens precies waarom.

Scriptiemeeting in de Doppio. Prima!
Scriptiemeeting in de Doppio. Prima!
Bedoeïnenkoffie proberen. Beetje anijsachtig, best lekker.
Bedoeïnenkoffie proberen. Beetje anijsachtig, best lekker.

♥ Donderdag
Het was een donderdag, maar ik had de hele dag door het gevoel dat het vrijdag was. Daar was eigenlijk niet eens echt een aanleiding voor, maar goed. Ik ben een beetje gek soms. Ik ging naar college, moest ’s middags eigenlijk naar mijn coach maar die belde af en toen had ik opeens een middag vrij. En tja, toen besloot ik dat ik eigenlijk zin had om de inrichting van onze woonkamer te veranderen (dat heb ik soms opeens). De hunk en ik bedachten honderdduizend opstellingen die eigenlijk allemaal niet handig waren (we hebben een heel klein huisje en veel teveel zooi), maar toen zag ik opeens het licht. Alles werd anders neergezet en het werd heel erg leuk. ’s Avonds aten we quinoburrito’s en kwam mijn zus Wie Is De Mol kijken. Ik denk dat ze allemaal de Mol zijn, mag dat ook?

Inrichting van de woonkamer veranderen. Ik doe dat zoohoo graag.
Inrichting van de woonkamer veranderen. Ik doe dat zoohoo graag.
Lekker Oreo koekjes eten tijdens WIDM <3
Lekker Oreo koekjes eten tijdens WIDM <3

♥ Vrijdag
Vrijdag was een fijne dag (dat is vrijdag eigenlijk altijd, maar goed). Ik wilde ’s ochtends sporten, maar mijn planning liep een beetje anders dan gepland (lees: ik bleef na het ontbijt een uur achter mijn laptop hangen om blogjes te lezen), dus toen had ik geen tijd meer om te sporten. Mijn allerliefste mama van de hele wereld kwam naar me toe, want ik ging haar trakteren op een kopje koffie met een stukje taart. Jum! Ik nam de taart die ik altijd neem (saaaaaai), namelijk cheesecake. Goddelijk. Echt. We liepen daarna lekker door de stad (wat een wéértje was het vrijdag) en het was héél gezellig. Ze dronk nog even een kopje thee bij mij thuis en daarna ging ik even lunchen (leftover quinoaburrito’s van gisteravond) en mailtjes beantwoorden. Ik kreeg de eerste documenten van mijn nieuwe vertaaljob binnen, bekeek een beetje wat het was en voor ik het wist moest ik alweer bijles geven (wat ik altijd heel erg leuk vind). ’s Avonds aten de hunk en ik home made pizza, slurpten we rode wijn en deden we lekker niks. We zijn misschien een beetje burgerlijk, maar we zijn wel blij.

Bijles geven met heel veel chocolaatjes.
Bijles geven met heel veel chocolaatjes.
Appeltaart en cheesecake bij de Corazon <3
Appeltaart en cheesecake bij de Corazon <3

♥ Zaterdag
I LOVE SATURDAYS. Uitslapen, pancakes op bed en gewoon tijd voor elkaar. We fietsten – heel romantisch op Valentijnsdag – naar de Ikea om een stekkerdoos te halen (waarbij we er achteraf achter kwamen dat we eigenlijk nog een stekkerdoos thuis hadden liggen, maar oké). ’s Avonds maakten we een drie-gangen-diner voor onszelf met home-made uiensoep, paëlla en een heerlijk zoet toetje. En jippie! Toen was de Voice Kids weer op tv. Noem me een klein kind, maar ik vind dat een ontzettend leuk programma (net als de Valentijnseditie van All You Need Is Love die daarna kwam <3).

Beste Valentijnscadeautje ooit: 5 Tony repen.
Beste Valentijnscadeautje ooit: 5 Tony repen.
Zelfgemaakte uiensoep mét cola. Echt? Ja echt!
Zelfgemaakte uiensoep mét cola. Echt? Ja echt!

♥ Zondag
Ook al zo’n rustig weekenddagje. We gingen naar de kerk, aten uiensoepleftovers als lunch, we gingen een stuk fietsen (iets te lang, want we kregen allebei zere billen) en doken thuis op de bank met filmpjes en thee. ’s Avonds kregen we vrienden te eten. We aten wraps (= beste eten ooit). Jum! 

Fietsen met zere billen.
Fietsen met zere billen.

Ik ga mijn fotoweek vanaf volgende week iets anders aanpakken: geen verslag meer per dag, maar meer een verslagje waarin ik de “bijzondere” dingen van mijn week eruit pluk en daarover vertel. Mijn weken zijn niet zo bijzonder (zeker de komende tijd niet, want ik ga vooral veel in de bieb zitten voor mijn scriptie), dus een verslagje met de leuke dingen van mijn afgelopen week leek me geschikter. Wel gewoon een fotoweek dus volgende week, maar dan wel een beetje anders!

3 comments

  1. Ziet eruit als een hele leuke week! Vooral die pannenkoeken die op pizza’s lijken, zien er erggg lekker uit <3
    Maaike onlangs geplaatst…Weekly Journal #31: Loodzware projectweek, raketshotjes & carnavalsfeestMy Profile

  2. Oh de inrichting van het huis veranderen vind ik ook zó leuk! Helaas is het bij ons niet echt praktisch om alles om te gooien, zo jammer. Succes met je scriptie de komende tijd!
    Zina onlangs geplaatst…Mooi liedje #18My Profile

  3. Oew, nu heb ik ook zin in pannenkoeken! Met een stukje Tony reep als toetje 😉
    Sylvia onlangs geplaatst…Blogleesvoer #14My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge