Even zen in Frankrijk

Terug uit Frankrijk! Wij waren lekker een weekje in de Alpen. Onze zomervakantie was een beetje anders dan gepland, want wij dachten dat ik hoogzwanger zou zijn. Oorspronkelijk was het plan om te proberen om twee weken naar Frankrijk te gaan, naar het huisje van Roelof z’n super lieve oom en tante, maar omdat ik eind januari ontdekte dat ik zwanger was, besloten we toch maar een weekje Texel te boeken. Ik zag het niet zo zitten om hoogzwanger en zonder airco 12 uur lang in de auto te zitten. Maar ja, toen bleek dat ik het hoogzwangere stadium nooit zou gaan bereiken en wilden we eigenlijk tóch naar Frankrijk. En dat bleek te kunnen. Voor onszelf was twee weken niet meer haalbaar, maar een weekje wel. Dus dat deden we.

Ik ging vroeger met mijn ouders bijna iedere zomer naar Zuid-Frankrijk. We zaten dan vaak in de Provence en hoewel ik vroeger altijd mopperde dat we elk jaar “alleen maar naar Frankrijk” gingen (mijn klasgenootjes gingen voor mijn gevoel allemaal naar Hawaii, Indonesië en Australië), ben ik stiekem toch meer gehecht geraakt aan Zuid-Frankrijk dan ik in eerste instantie dacht. Toen ik vanaf mijn zestiende niet meer iedere zomer met mijn ouders mee ging naar Frankrijk, koos ik zelf mijn vakanties uit en die gingen – natuurlijk – niet naar Frankrijk. Inmiddels was het bijna zeven jaar geleden dat ik naar Zuid-Frankrijk was geweest en oh… wat was het fijn om terug te zijn. Het jeugdsentiment is toch heftiger dan ik van tevoren had gedacht (lees: ik riep uit dat ik voortaan wel altijd naar Frankrijk op vakantie wilde). 

We gingen op vakantie naar het huis van Roelof z’n oom en tante. Twee super lieve mensen met twee schatten van kids die ook op dat moment in hun huis waren. We hebben de week dus met hen doorgebracht. Jake was lekker mee, zij hadden ook hun hond bij zich, en we hebben lekker rustig aan gedaan. Uitgeslapen, een bergwandeling gemaakt, gezwommen in het mooie meer dat vlakbij lag, veel lekkere dingen gegeten en heerlijke wijntjes gedronken. Ik heb zó genoten. En ik ben even – voor heel even – bijna niet verdrietig geweest. Ik heb “gewoon genoten”. En dat was best lang geleden. 

EN DAN DUS MAAR EVEN EEN SFEERIMPRESSIE:

2016-07-25 13.45.54

2016-07-25 13.53.53

2016-07-25 16.43.00

Frankrijk

 

3 comments

 1. Lucy de Haan

  Wat fijn dat jullie goed hebben kunnen rusten en genieten!!!
  liefs, Lucy

 2. Wat een leuke foto’s! Ik ben heel blij om te lezen dat je toch nog naar Frankrijk op vakantie kon gaan, en dat je ervan hebt kunnen genieten. Super belangrijk: even opladen, pas op de plaats zetten, om daarna thuis weer verder te kunnen.
  Anne onlangs geplaatst…Wat wil je met je toekomst?My Profile

 3. Wat is Frankrijk toch prachtig hé. Er is voor ieder wat wils en dat vind ik zo leuk 🙂 Ik ga heel graag naar de Ardèche, altijd warm en mooie natuur om er te kajakken.
  Lottes Anekdotes onlangs geplaatst…… naar 70 uur in Marseille. Of niet.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge