Een sokkenmysterie

Er vindt een mysterie plaats in huize Hunk & Lisse. Na het doen van de was, vouwen de hunk en ik meestal samen de was op. De hunk en ik gooien elkaar sokken toe zodat we die zelf kunnen opvouwen en in onze eigen kasthelft kunnen stoppen. De hunk heeft maat 45. Sokken maatje kano dus. Daar kun je niet omheen. Maar op de één of andere manier ben ik altijd minstens 3 sokken kwijt.

Dit is zooooo'n fijne sportsok, maar hij is al een half jaar in z'n eentje.
Dit is zooooo’n fijne sportsok, maar hij is al een half jaar in z’n eentje.

En ik snap er niks van. Ik moet gemiddeld elke 2 maanden een nieuw setje sokken bij de H&M kopen en dit is niet alleen maar omdat ik soms een gat in mijn sok heb. Mijn sokken verdwijnen op mysterieuze wijze! Eerst verdacht ik de hunk, want hij heeft altijd complete setjes sokken, maar wat zou hij in vredesnaam moeten met mijn maatje-39-vrouwensokken? Ik bedacht een aantal theorieën om het sokkenmysterie op te lossen:

Theorie 1: het zijn de buren
Een theorie was het verdenken van de boven- en onderburen. Wij delen namelijk onze wasmachine en droger met de buren. Best handig, want dan hoef je zelf geen wasmachine te kopen ennnn als één van die apparaten kapot gaat koopt de huisbaas een nieuwe (= geen aanslag op je portemonnee, SCORE!). Maar wij hebben een wasrooster en de buren komen op onze wasdagen niet in het washok (en zeker niet om mijn grauwe ouwe sokken te stelen). Bovendien zijn de buren goed volk en kunnen zij het dus ook niet gedaan hebben.

Theorie 2: de wasmachine heeft een afvoerputje waar sokken in verdwijnen
Ik zie dat wel voor me. Zo’n wasmachine die bij elk wasje een sok (of drie) opeet. Gewoon, omdat ‘ie dat lekker vindt. Shirtjes of broeken zijn misschien een te grote hap voor de wasmachine, maar sokken zijn prima te doen. Ik vraag me bij deze theorie wel af waarom de wasmachine dan ook geen onderbroeken opeet, want die zijn ook niet groot.

Theorie 3: mijn sokken worden één met het beddengoed
Sokken staan er om bekend dat ze zich zo lekker in je beddengoed verstoppen tijdens hun uurtje in de wasmachine. Bij het opvouwen van de was klop ik het beddengoed dan meestal ook honderdduizend keer uit om te kijken of er niet toevallig een sok tevoorschijn komt. Soms vind ik een verloren sok (die ik dan uiteraard met open armen ontvang), maar meestal vind ik niks (en ik ben ik dus tóch een sok kwijt). Misschien worden mijn sokken gewoon één met het beddengoed en vind ik ze daarom niet terug.

Theorie 4: de H&M heeft geld nodig
… want daar koop ik mijn sokken, bij de H&M! De H&M heeft altijd blije sokken met leuke printjes en daar houd ik van. Maar eerlijk is eerlijk, de H&M profiteert van mijn sokkenmysterie, want ik kom elke twee maanden weer een nieuw setje sokken halen. Misschien heeft de H&M wel een sleutel van ons washok en onderbreken ze ons wasje elke week om een sok uit de wasmachine te stelen! Of draaf ik nu door in mijn fantasie?

Herkennen jullie mijn sokkenprobleem? Ik ben benieuwd hoe jullie het mysterie rondom de plotselinge verdwijning van sokken verklaren, want ik weet het echt niet! 

2 comments

  1. Omy! Dit is zo onwijs herkenbaar, ik ben ook letterlijk áltijd mijn sokken kwijt. En ze verdwijnen echt gewoon, zomaar foetsie. Dat heb ik ook altijd met strings, als ik ze in de was gooi, daarna zijn ze ook weer kwijt en daarom heb ik altijd string en sokken crisis. haha!

    Lieeeefs!

  2. Dit herken ik zoooo goed!! Na elke was ben ik er ook weer een aantal kwijt! Waar die dingen nou in hemelsnaam blijven?!?! Ik ben er nog niet achter iig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge