Een ochtendmens?

Ik ben geen ochtendmens, nooit geweest. Als sinds ik me kan herinneren sleep ik mezelf ’s ochtends mijn bed uit, wensend dat ik nog even zou kunnen blijven liggen. Ik ben ontzettend goed in slapen. Vroeger zette ik zelfs mijn wekker om 7 uur, 8 uur en 9 uur als ik mocht uitslapen, want dan kon ik elk uur weer even wakker worden en me realiseren dat ik er nog niet uit hoefde. Heerlijk vond ik dat, mezelf bewust even wakker maken om me te realiseren dat ik verder mocht slapen. Ik ben de ultieme snoozer en ik ben mijn carrière als beddentester écht misgelopen (voor de meelezende beddenbedrijven: u mag mij altijd mailen). Omdat ik zo van slapen houd en zo’n hekel heb aan opstaan, was de ochtend nooit mijn favoriete dagdeel. Pas rond een uur of 11 ontwaakte ik een beetje en werd ik productief. En ’s avonds rond een uur of 11 gaat bij mij het licht aan. Dan krijg ik een energieboost, ben ik productief, creatief en energiek. 

Mijn ochtenden waren altijd redelijk gehaast. De hunk en ik hadden een heel precies schema en als we ons daaraan hielden kwam ik PRECIES op tijd op mijn werk. Ik ging er eerst uit, de hunk liet Jake uit (hij doet altijd de ochtendshift), ik ging douchen, daarna ging de hunk douchen. Als hij uit de douche kwam had ik nét besloten wat ik aan zou gaan trekken die dag. Vervolgens ging de hunk ontbijt maken, terwijl ik me aankleedde (in de tussentijd had de hunk zich dus al aangekleed, hè, wat een tempo). Tegen de tijd dat de hunk het ontbijt klaar had, had ik net de laatste mascara op mijn wimpers gekwakt en konden we ontbijten. Ik las dan – tijdens het ontbijt, ook zo lekker ontspannend, NOT – mijn mail, poetste daarna direct mijn tanden en vloog de deur uit. Onthoud hierbij dat als één van deze factoren uitliep, ik dus niet op tijd op mijn werk kwam. Niet netjes, ik weet het, maar ik heb er zó’n verschrikkelijke moeite mee om mijn bed eerder uit te komen dan nodig is. Misschien is het een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en daar schaam ik me dan ook wel voor. Misschien ben ik te lui? Wat het ook is, ik voel me ’s ochtends allesbehalve gemotiveerd om mijn bed uit te stappen. 

Nu ik thuis werk en ik me niet meer aan vaste werktijden hoef te houden, kan ik mijn werk een beetje aanpassen op een ritme dat goed voelt voor mij. Ik zit dan ook nooit om 9 uur aan mijn bureau. Meestal sta ik tussen half 9 en 9 uur op en kan ik rustig ontbijten, meestal samen met de hunk, want die heeft als masterstudent ook een heel flexibel rooster. En door die rust ’s ochtends, door het ontbreken van de haast en de druk dat ik op moet schieten, vind ik de ochtend opeens FIJN. Ik weet niet wat me overkomt, ik vind het bijna het fijnste moment van de dag. Ik heb nog een hele dag voor me, ik kan rustig een kopje thee drinken, Jake ligt lekker naast me te slapen terwijl ik een beetje opstart en als ik me nog niet productief voel, ga ik gewoon iets doen waardoor ik rustig kan wakker worden. Ik ga bijvoorbeeld een beetje kleuren, zet een relaxte Spotify playlist aan (favorieten nu zijn Christmas Acoustics, Winter Acoustics en Morning Tea) en begin dan wat later op de dag met werken. En ik haal al mijn deadlines, ben ontzettend productief en precies, gewoon omdat ik op tijden kan werken die prettig zijn voor mij.

Dit slapende wezen vergezelt mij elke ochtend.
Dit slapende wezen vergezelt mij elke ochtend.

Kopje thee

En zo onderging ik de transformatie van avondmens naar … nee, nog steeds geen ochtendmens, want dan zou ik met plezier om 7 uur moeten opstaan. Ik zal nooit een ochtendmens worden, maar met mijn huidige werk hoeft dat gelukkig ook niet meer. Maar ik ben de ochtenden wel meer gaan waarderen dan ik deed, want zo’n rustige start van de dag is heel veel waard. 

Ben jij een ochtendmens? Neem je de tijd om ’s ochtends even rustig op te starten of herken je mijn gestress en gehaast in de vroege ochtend? 

2 comments

  1. Ha wat grappig dat je nu zo van ochtenden houdt! Ik vind het vaak ook een heel fijn moment van de dag, maar aangezien ik studeer en ook een vrij soepel rooster heb, zijn mijn ochtenden dan ook nooit echt gehaast:) Ik vind het ook lief trouwens hoe jullie alles zo goed op elkaar hebben afgestemd!
    Sonja onlangs geplaatst…Een liedje: Are You Tired?My Profile

  2. Ik ben denk ik wel een ochtendmens. Ik sta niet graag om 07.00 op maar ik ben wel het meest productief in de ochtend. Al vind ik haasten in de ochtend ook echt niet fijn, maar soms kan het helaas niet anders.
    Tiffany onlangs geplaatst…#Decemberglutenvrij: glutenvrij kerstmenuMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge