DIY: tekst op de muur

Afgelopen weekend kreeg ik opeens de kriebels toen ik in onze slaapkamer stond. Ik ben al redelijk tevreden over onze slaapkamer, maar ik vond wel dat er nog iets ontbrak. De muren waren een beetje leeg en als ik érgens niet van houd, dan zijn het lege muren. Ik stond een beetje na te denken wat ik op de muur wilde. Een foto van de hunk en mijzelf vind ik een beetje saai en cliché. Bovendien hoef ik niet de hele tijd naar mezelf te kijken, dus dat werd ‘m niet. Toen bedacht ik opeens dat een leuke tekst op de muur wel leuk zou zijn. Teksten op de muur zijn ook niet echt origineel meer (wie heeft er tenslotte niet zo’n “In dit huis lachen we, huilen we en doen we aardig enzo“-bordje in z’n huis hangen?!), maar aan teksten kan je wel een eigen draai geven. 

Omdat ik Spaanse taalkunde gestudeerd heb, ben ik ooit tijdens mijn studietijd (nu klink ik echt als een oma) een leuke Spaanse tekst tegengekomen. De Nederlandse vertaling is: “Hoe mooi is het om niets te doen en daarna uit te rusten”. Het is een intens luie tekst, dat weet ik, maar hij is wél leuk. Bovendien mogen we als Nederlanders best wel leren om wat rustiger aan te doen, dus het is nog een wijze raad ook. Hoewel ik ook nog een idee zoek voor de muur in de woonkamer, vond ik deze tekst wel bij de slaapkamer passen. Dus daar ging ik. Binnen 24 uur stond de tekst helemaal af op de muur. Het is echt niet moeilijk en het resultaat is super leuk, dus ik ga je nu vertellen hoe het moet:

BENODIGDHEDEN VOOR EEN AWESOME TEKST OP JE MUUR, ZODAT JE SLAAPKAMERMUUR NOG TOFFER WORDT DAN ‘IE NU AL IS:
computer + printer
ongeveer 20 A4tjes
ongeveer 20 carbonpapieren (A4 formaat)
plakband
potlood
muurverf 
kwast (zo klein mogelijk)

STAPPENPLAN VOOR EEN AWESOME TEKST OP JE MUUR, ZODAT JE SLAAPKAMERMUUR NOG TOFFER WORDT DAN ‘IE NU AL IS:
1. Open een Wordbestandje en verander de afdrukstand naar ‘liggend’. Typ in Word de tekst die je op je muur wil hebben. Kies vervolgens een lettertype aan dat je aanspreekt, selecteer de tekst en geef je tekst lettergrootte 400. Je kunt natuurlijk ook voor een grotere/kleinere lettergrootte kiezen. De tekst op onze muur is lettergrootte 400 en geeft dus het resultaat zoals je het op de foto’s ziet. Print vervolgens het bestandje uit (bij mij waren het ongeveer 20 A4tjes). 

2. Als je de blaadjes uitgeprint hebt, heb je allemaal losse papiertjes met losse letters er op. Zorg ervoor dat je de A4tjes waarop letters staan die samen een woord vormen aan elkaar plakt met plakband (plak geen plakband op de letters zelf!) en zorg dat er weinig witruimte over is tussen de letters, zodat het écht een woord wordt. Dit betekent dat je soms een stukje van een A4tje moet afknippen (doe dit wel recht, anders is je woord scheef). Doe dit bij alle woorden. Plak vervolgens carbonpapier achter het woord en let hierbij opnieuw op dat je het plakband niet op de letters plakt. Uiteindelijk krijg je per woord dit resultaat: 

Tekst op de muur

3. Plak op de achterkant van het carbonpapier dubbel plakband (ik maakte rolletjes), zodat je het op de muur kunt plakken. 

Tekst op de muur

4. Plak vervolgens alle woorden op de muur zoals je ze wil hebben. Gebruik wel een waterpas om de woorden recht te krijgen. Zo uit de losse pols is het heel moeilijk om goed te bepalen of een woord recht staat. Wij wilden de woorden een beetje verdeeld over de muur en niet in een rechte lijn, maar kies vooral wat jij mooi vindt. 

Tekst op de muur

5. Pak een potlood en trek de lijnen van de letters om. Hetgeen wat jij omtrekt met het potlood, komt op de muur te staan. Je krijgt dan het onderstaande resultaat. Let wel op dat alles wat jij overtrekt ook echt op de muur komt te staan. Wees dus precies bij het overtrekken. 

Tekst op de muur

6. Haal daarna de vastgeplakte papieren van je muur. Doe dit voorzichtig, want ik nam een aantal keer een stuk muur mee omdat ik te stevig tape had gebruikt. 

Tekst op de muur

 

7. Nu komt het leuke gedeelte! Pak je kwast en je verf en ga lekker inkleuren. Wij moesten het twee keer inkleuren, maar de tweede keer gaat gelukkig lekker snel. 

Tekst op de muur

En voilá: het eindresultaat! Super leuk toch?! 

Tekst op de muur

4 comments

  1. “Hoe mooi is het om niets te doen en daarna uit te rusten” ~ Fantastische quote! Op mijn lijf geschreven 😉

  2. Wat gaaf dat je het donkerblauw hebt gemaakt! En sowieso een geniale quote natuurlijk :D. Mini groene tip: je kunt de letters natuurlijk in een heel lichte kleur printen of alleen de randjes. Lekker budget ook ha.
    Michelle onlangs geplaatst…Fotoboot juli #1My Profile

    1. Ja! Goed idee! Ik moet bekennen dat ik eeuwig ruzie heb met onze printer (hij print vaak niet vanaf mijn computer, wat betekent dat ik ALTIJD moet printen vanaf de hunk z’n computer, ZOOOO ONHANDIG), dus ik was allang blij dat ‘ie printte. Maarrrrrrrrr dat zegt niet dat printen inderdaad niet groener kan, dus ik ga volgende keer toch even vechten met de printer, hehe.

  3. Wat ontzettend leuk zeg en geniale quote 😀 .
    Tamarah onlangs geplaatst…Shoplog: H&M SALE!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge