DIY: blije bakjes

Vanmorgen stapte ik op de fiets en toen regende het zo hard dat ik als verzopen katje bij het station aankwam (en het is maar 5 minuten fietsen!). Ik wilde toen heel erg gaan klagen. Ik ben een Nederlander, dus soms klaag ik wel eens. Maar eigenlijk is klagen helemaal niet zo cool en is blijheid veel hipper.

Toch is blijheid soms best een beetje moeilijk. Bijvoorbeeld als ik ’s ochtends vroeg opsta. Het eerste wat ik dan doe is naar de douche waggelen (en ondertussen drie keer mijn knie stoten tegen objecten die al sinds we hier wonen op dezelfde plek staan, maar waar ik mijn knie tegen blijf stoten) en de spiegel vermijden. In de spiegel kijken is soms niet zo fijn als ik net wakker ben, want mijn haar zit warrig en mijn wallen zijn zo groot als heel Europa.

Soms ga ik daar dan een hele dag over blijven sikkeneuren, want als ik dan leuke kleren aan doe en mijn haar en hoofd een beetje opfleur ben ik eigenlijk nog niet blij. Gelukkig is de hunk (= liefde van mijn leven) dan heel blij en positief en vertelt hij me de hele dag dat ik er echt heel leuk en mooi uitzie. Gelukkig kan ik ook wel eventjes sikkeneuren bij hem. De hunk zit vol met wijsheid, want hij zegt:

tegelgenerator

Maar wat nou als de hunk er een dag niet is en ik toch zo’n ik-heb-wallen-en-mijn-hoofd-is-stom-dag-heb? Dan heb blije bakjes. Eentje voor mijzelf en eentje voor de hunk.
In het bakje “I am OK” heb ik een half jaar lang briefjes gestopt met daarop iets wat ik die dag leuk aan mezelf vond. Bijvoorbeeld: “Mijn haar zit werkelijk fabulous” of “Ik vind dat ik leuke voeten heb” of whatever. Het is heel leuk, want je dwingt jezelf elke dag om iets van jezelf leuk te vinden en dan vind je jezelf op een rotdag ook meteen veel leuker. Stel dat je nou echt een prutdag hebt (lees: potentiële pyjamadag met series en chocolademelk) kan je een briefje uit het bakje pakken die je eerder geschreven hebt. Dan lees je opeens dat je eigenlijk toch wel heel erg tof bent. En daar word ik BLIJ van!

De hunk heeft ook een bakje (“you are OK”)  en daar stopte ik ook elke dag een briefje in, maar dan met iets wat ik leuk vond aan hém. En omdat de hunk de droomman van de eeuw is was ik nooit uitgeschreven. Ik geloof dat ‘ie het wel leuk vindt, want hij haalt er heel veel briefjes uit. Jippie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge