De lege gele muur

Ik houd niet van leeg. Ik houd van vol. Er was een reden dat ik in al mijn verschillende studentenkamers een hele muur volgeplakt had met foto’s. Een volle kamer geeft zo’n gezellig, knus gevoel. De hunk en ik hebben allebei een heleboel zooi, dus een vol huisje is prima gelukt. Het enige waar ik nog niet tevreden over ben is onze muur. Althans — onze muur is prima (hartjes voor okergeel), maar ik vind de muur nog te leeg. Ik heb verschillende ideeën voor onze okergele muur! 

Een plank. 
WANT IK HOU VAN PLANKEN! Planken kun je leuk VOL zetten met boeken, plantjes, prulletjes en fotootjes en het staat zo gezellig. Een mooie, houten plank zou ik dan willen. Maar dit plan vindt de hunk niet zo geslaagd. 

Fotolijstjes met vakantiebestemmingen. 
Het lijkt me leuk om fotolijstjes op te hangen (een beetje neutrale lijstjes) met daarin de plaatsnamen van de locaties waar we ooit samen op vakantie zijn geweest. Dus bijvoorbeeld een lijstje met SICILIË of NOORWEGEN. Voor de leukigheid. 

Plantjes. 
En dan denk ik aan dit idee van Shifra van de blog A Cup Of Life. Maar ik weet niet of de plantjes dan een beetje eenzaam zijn op onze muur, want de muur is best wel groot. 

Een tekst op de muur.
En dan net zoiets als wat ik had gemaakt in onze slaapkamer. Het nadeel hiervan vind ik wel dat we dan zo’n cliché “tekstenhuis” krijgen en dat wil ik niet. Deze optie is dus een beetje een noodoplossing, voor als ik het écht niet meer weet. 

Wat denken jullie?! Laat het me weten in de reacties! 

10 comments

 1. Iets groots in primaire kleur rood of blauw. Schilderij/poster met rood of blauw erin dan wel de lijst in één van die kleuren.
  Mag best een Eye-catcher boven de bank (in de woonkamer) zijn.

  1. Het ding is dus dat ik niet zo van schilderijen/posters aan de muur houd. Ik vind dat zo cliché, maar misschien is dat gewoon mijn rebelse aard.

 2. Jammer dat je vriend het niks vindt, want boekenplanken zouden daar erg leuk staan. Hoeven niet alleen boeken op, kun je ook afwisselen met een staand fotolijstje, plantje of leuk item.

  1. Nou, dat vind ik dus ook! Misschien kan ik ‘m nog overtuigen 🙂

 3. Oooooh neee geen teksten. Hihi. “Home is where the heart is”. Enzo. Dat is stiekem best een beetje cliché. Maar het is jullie huisje en ik houd je vooral niet tegen. Nee, echt, grapje. Stom Stella. Als je nou eens een origineel lettertype kiest, en een voor jullie bijzondere tekst? Dan is het echt heel mooi juist. En dat idee van Shifra is ook heel erg leuk! Ik zou er denk ik een fotomuur van willen maken. Met allemaal verschillende lijstjes, en die dan een beetje schots en scheef ophangen. Hihi. Maar ik heb geen idee; ik ben denk ik niet creatief genoeg. Ik vind die kleur trouwens wel echt HEEL mooi. Gezellig!
  Stella onlangs geplaatst…Wat ik jullie dus wilde vertellenMy Profile

  1. Nou, die cliché teksten vind ik ook niks — noem me ongevoelig, maar ik voel er echt NUL bij. In onze slaapkamer hebben we wel een leuke tekst op de muur (zelfgemaakt in een zelfgekozen lettertype). Daar staat “Hoe mooi is het om niets te doen en daarna uit te rusten”, maar dan in het Spaans (want dat studeerde ik ooit). Maar een tekst op de muur in de woonkamer ben ik waarschijnlijk binnen 3 seconden zat, dus da’s zonde van het werk. Ik stem nog steeds voor een boekenplank, maar pleh, dat wil de hunk niet. Ik begin aan een overtuigingspleidooi denk ik, wie weet lukt het dan alsnog.

 4. Hoi! Ben heel benieuwd wat het uiteindelijk geworden is! Waar ik ook benieuwd naar ben: hoe heet deze kleur geel? Heb je een kleurcode oid? Ik wil precies deze kleur op de muur in de tuin!

  1. Hé! We hebben uiteindelijk een letterslinger met de woorden “You are my happy” opgehangen! De kleurcode heb ik niet meer… maar volgens mij was het mosterd of vos, van de Gamma!

 5. Welk merk en welke kleur heb je gebruikt voor de muur?

  1. De verf was gewoon van de Gamma (huismerk). Ik dacht dat de kleur ‘vos’ heette, maar ik weet het niet 100% meer zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge