De huidige staat-van-zijn

Ik leef nog! De scriptie is klaar! Hoezee! Ik ben een beetje té enthousiast, want de definitieve versie van mijn scriptie is dus nog helemaal niet klaar, maar het eerste concept ligt nu op feedback te wachten bij m’n docent. Ik kan dus even niets doen tot ik feedback heb en dat komt primaprimaprima uit, want we gaan verhuizen. Onze huidige staat-van-zijn is “tussen de dozen”. 

Ik vind verhuizen fantastisch. Daarmee bedoel ik niet alle verfheisa en de heerlijke bijkomstigheid dat AL JE SPULLEN in een doos zitten en je niets meer kunt vinden. Nee, ik bedoel het feit dat je in een nieuw huis woont en alles weer helemaal leuk kunt maken. Ik houd van nieuwe plekjes. Ik woon nu zes jaar op mezelf en dit wordt mijn vijfde onderkomen in die zes jaar, wellicht illustreert dat wat. Het is alleen zo dat bij elke verhuizing de hoeveelheid dozen groeit.

De eerste verhuizing was een eitje. Ik nog een beginnend studentje met de spulletjes uit mijn slaapkamertje bij m’n ouders (die trouwens ook behoorlijk riant was, hoor). Het viel nog best wel mee met de zooi. Een boekenplankje of 2 vol boeken, een subtiel kastje kleding, twee pannetjes en een bordje of 3. Het leven was zo eenvoudig. De tweede verhuizing werd al gecompliceerder. Ik ging in een flatje wonen met twee andere mensen. We kregen er een woonkamer bij, en dus verzamelden we een heleboel zooi om de woonkamer mee op te vullen. Die zooi was zo lelijk dat we die bij de verhuizing naar de kringloop hebben gebracht, dus bij verhuizing nr. 3 bleef de hoeveelheid dozen nagenoeg gelijk. En toen begon de ellende. Ik startte een boekenverzameling waar je ellendig van wordt. Boeken zijn heerlijk, begrijp me goed, maar als je ze moet verhuizen, gooi je ze ’t liefst allemaal uit het raam. Verhuizing nummer 4 was het moment dat de hunk en ik samen in een huisje gingen en – lucky bastard als ik ben – heb ik een man uitgekozen die óók boeken verzamelt! Je begrijpt het gevolg……

Ik ben een hyper-georganiseerde verhuizer.
Ik ben een hyper-georganiseerde verhuizer. Lekker stickertjes plakken.

En nu zitten we hier, bij verhuizing nummer 5. De kamer staat vol dozen die allemaal voor de helft gevuld zijn met boeken. We wilden vanavond rijst eten, maar die had ik al ingepakt. We wilden morgen zelf pizza maken, maar ik heb de beslagkom en de keukenweegschaal al ingepakt; ik wilde vanavond een jas van de kapstok hangen, maar … OJA: die had ik ook al ingepakt! Kortom: het wordt een beetje kamperen. En laat ik daar nou nét zo gek op zijn… ( http://www.lavidalisse.nl/geen-receptjes/kramperen/ ) Wens me succes! 

 

 

One comment

  1. Nou laat ik dan maar beginnen met: succes! Ik woon nu, na twee studentenhuizen, voor het eerst echt alleen en oef, ik vond het een behoorlijk gestress. Maar toch heb ik alles helemaal alleen geregeld en gedaan en gelukkig hoefde er niet ‘geklust’ te worden! Ik vind verhuizen zelf echt vreselijk, maar dat fijne nieuwe gevoel is heerlijk <3.
    Michelle onlangs geplaatst…Tag tuesday: Three ThingsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge