Best wel veel fijne dingen

Wat een week! Ik had allemaal succesmomenten deze week, maar zóveel succesmomenten in een korte periode kan ik niet aan hoor. Ik heb vannacht 12 uur geslapen om even bij te komen van alles, pfoeee. Het klinkt misschien gek dat ik moet bijkomen van fijne dingen, maar ik ben al zó overenthousiast als er één fijn ding gebeurt, dat ik me een beetje overprikkeld voel als er duizend fijne dingen gebeuren in één week. 

We zijn verhuisd
Dat was succesmoment 1. Ik ben nog steeds aan het wennen aan de hoeveelheid ruimte die we hebben. Ik ben zelfs een keer verdwaald toen ik ’s nachts moest plassen. Ik ben altijd een beetje slaapdronken als ik net wakker ben en ik stond midden in de nacht in de woonkamer, terwijl ik bij de wc moest zijn. Los van mijn nachtelijke misstappen vind ik het ook gewoon bizar dat we een wasrek in onze woonkamer kunnen zetten, zonder dat de woonkamer meteen vol is, dat we een afwasmachine hebben en dus NOOIT MEER afwas op het aanrecht hebben staan (ook al zo’n succesmoment!), dat we onze wasmachine niet meer hoeven te delen met onze buren (en dat we dus kunnen wassen wanneer we willen) en dat we de bovenbuurman niet meer horen niezen. Het is fantastisch. 

We hebben een auto
Dat had ik nog niet eens verteld. De auto die we al vier jaar lang van iemand lenen hebben we eindelijk gekocht. Dus als we nu ergens naar toe willen, hoeven we niet eerst een whatsappje te sturen of de bustijden te checken, maar kunnen we gewoon de auto instappen. Ik ben gék op autorijden (de hunk helaas ook), dus we kunnen lekker het land doorcrossen. 

Ik kreeg een nieuwe baan
Een week geleden zat ik nog te stressen, omdat ik niet wist waar ik moest beginnen met werk zoeken, nu heb ik een werkweek van veertig uur. Heel bizar. Ik ben aangenomen bij de Cook@Home (een hele leuke kookwinkel in Amersfoort), waar ik – naast het werken in de winkel – de blog en de social media accounts mag bijhouden. Zo leuk! 

Ik kreeg nóg een nieuwe baan
Een bedrijf waarvoor ik al vaker vertaald heb, heeft me weer een vertaalklus aangeboden. Ik was nog aan het vieren dat ik bij de Cook@Home aan de slag mocht en toen kwam dit. Ideaal.

Ik haalde mijn eerste motorexamen
Ter voorbereiding: dit wordt een lang verhaal, maar ik moet het even kwijt. 
MAN! Dit leverde een flinke dosis zenuwinzinkingen op, hoor. Als je je motorrijbewijs wil halen, moet je twee examens doen. Het eerste examen bestaat uit bijzondere verrichtingen. Je moet laten zien dat je kunt slalommen (zowel langzaam als snel), dat je een achtje kan rijden op de motor zonder om te kukelen, dat je kunt uitwijken met 50 km per uur, dat je een noodstop kunt maken en ga-zo-maar-door. Als je dat examen gehaald hebt mag je het “gewone examen” doen, wat gewoon bestaat uit een rondje over de weg rijden. Waar je bij het halen van je autorijbewijs het meeste bezig bent met het “leren rijden”, ben je bij het motorrijden het meeste tijd kwijt aan het beheersen van de bijzondere verrichtingen. Het rijden zelf is bij een motor niet zo moeilijk. Motoren zijn vrij simpel – ik mocht tijdens mijn tweede les al in mijn eentje op een motor terug naar de rijschool rijden over de weg (dat geeft wel aan hoe eenvoudig dat is). De oefeningen daarentegen zijn moeilijk, daar ben je wel 20 lessen aan kwijt. 
Ik vond de oefeningen gewoon lastig. Hoewel ik het gevoel had dat ik wel aan een examen toe was, vond ik het héél erg spannend en was ik verschrikkelijk zenuwachtig. Toen ik op de dag van mijn examen bij de rijschool aankwam bleek ook nog eens dat ik op een motor moest afrijden waar ik nog nooit op gereden had, omdat ik het zo’n rotmotor vond (de rijschool heeft verschillende motoren waar je op kunt lessen en ik koos dus nóóit voor die motor). Ik kreeg een halve paniekaanval en wilde bijna mijn examen afzeggen, maar ik ben toch op de motor gestapt en het ging eigenlijk wel aardig. Toen ik mezelf eindelijk weer een beetje opgepept had, kukelde ik van mijn motor op het examenterrein, waardoor ik opnieuw een halve hartaanval kreeg (ik wilde een bocht te scherp nemen en dan val je dus om), maarrrrrrr…… IK HEB HET GEHAALD! Je moest zeven oefeningen laten zien en ik had ze alle zeven goed! En als klap op de vuurpijl haalde de hunk ‘m ook. Woeehoeeee! 

Je begrijpt vast we dat het een beetje veel was allemaal. Ik ben nog een beetje aan het bijkomen van alles, maar ik geniet overal heel erg van en ben gewoon heel erg blij dat dit allemaal zo goed gaat. 

2 comments

  1. Kan niet anders zeggen dan: WAUW!
    Ik heb alleen iets gemist, want had je niet een tijdje terug een andere baan waar je megablij mee was? In een koffietentje of zoiets? Haal ik nu bloggers door elkaar? 😛
    Michelle onlangs geplaatst…Plog 9 juli: feestje in PhantasialandMy Profile

    1. Jep, dat klopt helemaal, maar dat is helaas niet doorgegaan 🙁 Daarom moest ik op zoek naar nieuw werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge