Badass versus burgerlijk

Ik ben een beetje van allebei. Ik wil aan de ene kant graag dingen doen die spannend zijn, dingen doen die mij onderscheiden van de massa, anders zijn dan anderen. Maar aan de andere kant wil ik gewoon onder een dekentje op de bank zitten met een kop thee (burgerlijke thee, iets als groene thee ofzo) en romantische series kijken over happy endings, prinsessen, glitters, zoentjes, pratende dieren en vrolijke families (je begrijpt dat ik verslaafd ben aan Once Upon A Time en dan vooral de stukjes waarin ALLES goed gaat) (die momenten duren helaas telkens maar 3 seconden, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, hè). Ik heb van beide kanten – badass en burgerlijk – wel wat, hoewel ik denk ik in de praktijk meer neig naar burgerlijk. Ik som het even op (want laf lijstjes):

BADASS PUNTEN: 
motorrijbewijs – 1 tatoeage – nog een tatoeage – in m’n nakie door de sauna lopen – twee uur lange hiken door de fjorden in Noorwegen (inclusief klagende hunk naast me, wat misschien nog wel zwaarder was dan de hike itself) – het alarm op de middelbare school af laten gaan omdat je op zondag het gebouw binnenstapt om een schoolboek uit je kluisje te pakken – neuspiercing – na 1 nacht weglopen uit het astmacentrum waar ik op mijn 13e tijdelijk werd opgenomen – bommetjes maken met colaflessen – op reis gaan met SRPRS.me en niet weten waar je naar toe gaat – niet mijn band kunnen plakken (want zelf banden plakken is burgerlijk)

BURGERTRUT PUNTEN: 
mijn favoriete plek is mijn bed – mijn tweede favoriete plek is de bank, inclusief dekentje – een hond nemen (hoe burgerlijk) – liever lang uit eten gaan dan heftig stappen – nog nooit drugs gebruikt hebben – nooit de behoefte voelen om mezelf helemaal klem te zuipen (want why?) – elke ochtend ontbijten – getrouwd zijn op je 22ste (hoewel dat zo uitzonderlijk is dat het ook wel weer een beetje badass is) – liefde voor spelletjes spelen – steeds beter worden in het verzorgen van mijn planten (especially the bonsaiboom, hij leeft nog steeds (!!!)) – laf wandelingen – elke zomer alle boeken van Harry Potter lezen (ik kan alles citeren) – elke vrijdagavond The Voice Of Holland kijken 

Ik denk dat ik meer een burgertrut ben, ondanks het motorrijbewijs etc., etc. Ik bedacht me net dat ik zelfs elke dag een vitamine C tablet slik. HOE BRAAF EN BURGERLIJK IS DAT?! Dan weet je het wel. Burgertrut for life enzo. Nou, weet je. Kan me niets schelen, ik ben heppie en zeer gelukkig met mijn man en hond en auto (ja, we hebben ook nog een auto, nóg meer burgerpunten). Waar scoor jij ’t hoogst op? 

One comment

  1. Het is echt goed verdeeld bij jou hoor! Ik denk echt dat ik amper dingen op mijn badass lijstje kan zetten, hihi. En inderdaad, dat je heppie bent is het allerbelangrijkste. Punt.
    Stella onlangs geplaatst…Wat misschien wel het allerfijnste isMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge