Als je dekbed maar goed zit

Ik heb een haat-liefde verhouding met mijn interieur. Ik houd van mijn huis en van de spullen die we er in hebben staan, maar ik ben alles ook vrij snel zat. Niet alleen in de woonkamer verander ik de boel regelmatig (met een tegenstribbelende Roelof), maar ook in de andere kamers ben ik vrij snel uitgekeken op mijn eerder zo goed doordachte indeling. Een paar weken geleden had ik in de slaapkamer ook opeens last van kriebels. Ik vond het allemaal saai en stom en kon me niet voorstellen hoe ik deze indeling ooit leuk had kunnen vinden (het is een beetje alles of niets). Roelof werd geloof ik een beetje gestoord van mijn smeekbedes om de slaapkamer te veranderen. Hij vond het eerst maar onzin (“We veranderen de woonkamer al ongeveer elke week!”), maar uiteindelijk wilde hij toch wel helpen. 

En bij een nieuwe slaapkamer (of nou ja, nieuw… nieuw ingedeeld dus), hoort een nieuw dekbedovertrek. Maar ook dat was niet echt “nodig”, want we hebben al vier verschillende dekbedovertrekken die we prima kunnen afwisselen. Een luxeprobleem, hoor, maar de mail van Dekbed Discounter kwam als geroepen. Ik mocht een dekbed uitkiezen. TOP! 

En dat deed ik! Ik koos twee eenpersoonsdekbedovertrekken uit. Roelof en ik slapen allebei onder een aparte deken. Niet omdat we zo’n vreselijk afstandelijke relatie hebben, maar omdat ik het chronisch koud heb en Roelof het eeuwig warm heeft. Samen onder een dekbed liggen is dus bijna onmogelijk voor ons, want dan gaan we vechten over de hoeveelheid dekbedden die we daarin stoppen. Het nadeel van twee eenpersoons dekbedden is dat het er altijd iets minder “mooi” uit ziet. Op een tweepersoonsbed staat het toch het mooiste als je gewoon een groot dekbed deelt. Maar ik vond dit er ook niet gek uit zien. 

Dan even over het dekbed zelf. We mochten kiezen uit verschillende soorten dekbedden en dat was best een moeilijke klus. Als je kijkt op de website van Dekbed Discounter, zul je zien dat je de keuze hebt uit zóveel verschillende dekbedden met verschillende prints dat het echt even duurde voor wij onze keuze gemaakt hadden. Mijn oog viel wel vrij snel op dit dekbed, vanwege de tekst die er op staat. Er staan allerlei verschillende “flarden tekst” op het dekbed, maar er staat onder andere “I love you” en “the moon”. Dat deed mij meteen denken aan de tattoo die ik heb laten zetten voor ons tweede miskraamkindje Beer. Daar staat namelijk “I love you to the moon and back”. En ja… dan kan je zo’n dekbed niet laten liggen, want dat past dan precies. 

Het dekbed is trouwens ontzettend mooi. De stof voelt heel prettig aan en het dekbed straalt toch net even wat meer kwaliteit uit dan onze “normale” dekbedovertrekken van IKEA. De opening aan de onderkant van het dekbed is ook heel groot, waardoor het opmaken van je bed (met die eeuwig ellendige klus om je dekbed in je dekbedovertrek te krijgen) opeens heel snel gedaan is. Ook zijn de dekbedden héél lang, waardoor je ze lekker onder je matras kunt stoppen (daar zijn de overtrekken van de IKEA dus te kort voor). Indruk: heel tevreden! 

De onderstaande foto is trouwens niet alleen een foto van ons nieuwe, dekbedovertrek, maar is ook een zoekplaatje. Zoek Lewis!

Wat vind jij van dit dekbed?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Dekbed Discounter.

 

4 comments

 1. Leuk! En wat je altijd nog unter doen is je bed erna opmaken met een grote sprei. Dan zie je de twee losse dekbedden ook niet 🙂
  Olga // Daar Was Eens onlangs geplaatst…Sneeuwpret met kindMy Profile

  1. Dat is serieus best een goed idee, zeg! Ziet er een stuk netter en mooier uit.

 2. Ha!

  Leuke blog heb je! Afwisseling in content ook!
  Vraagje… is dit artikel gesponsord? Want zo leest het wel een beetje :-p
  Ik zou het fijn vinden als je vermeld dat een artikel in samenwerking met een bedrijf is, of als het gesponsorde content is 🙂

  1. Allereerst: dankjewel! En dan: AHHH dat ben ik er helemaal vergeten bij te zetten. Doe ik normaal gesproken natuurlijk wel. Meteen even erbij gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge